Logo Campings.nl Logo Campings.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

De mooiste campings in de Ardennen

De Ardennen, een betoverend en heuvelachtig gebied in het hart van Europa, trekken natuurliefhebbers en avonturiers aan. Of je nu op zoek bent naar rust en ontspanning of juist avontuurlijke activiteiten wilt ondernemen, de Ardennen hebben voor ieder wat wils. Een geweldige manier om deze regio te verkennen, is door te kamperen. Hier zijn enkele van de mooiste campings in de Ardennen die je een onvergetelijke ervaring zullen bieden.

De mooiste campings in de Ardennen

Op vakantie in de Ardennen

Op vakantie gaan in de Ardennen is een geweldige keuze voor iedereen die op zoek is naar een combinatie van natuur, avontuur en ontspanning. De Ardennen, gelegen in België, Luxemburg en Frankrijk, bieden een divers landschap van dichte bossen, schilderachtige rivieren, charmante dorpjes en heuvelachtige terreinen.

De mooiste campings in de Ardennen

·         Camping Sandaya Parc la Clusure

·         Ardennen Camping Bertrix

·         Camping Hohenbusch

·         Corsendonk Petite Suisse

Camping Sandaya Parc la Clusure - ★★★★☆

Midden in de beroemde Belgische Ardennen en beloond met vier sterren ligt Camping Parc La Clusure. Deze Belgische camping is prachtig groen en ligt in een heuvelachtig landschap. Perfect voor mensen die van outdoor activiteiten willen genieten maar ook de camping zelf is een hele ontdekking. In de zomer is het heerlijk genieten in het mooie buitenzwembad maar er is ook een binnen variant die verwarmd is. Naast plonzen in het water zijn hier ook heel veel leuke activiteiten voor de kinderen. Er is een tienerclub en miniclub waar van alles georganiseerd wordt en ook op zelf kunnen zij lekker het speeltuintje in. Lekker actief sporten? Kies je favoriete sport maar uit! Er is een tennisbaan, basketbalveld, voetbalveld en volleybalveld. Sla een balletje op de tafeltennistafel of gooi ze in het grind tijdens een potje jeu de boules. Een echte scherpschutter? Pak dan de pijl en boog en ga de boogschietbaan op.

Rondom de camping zijn er ook nog veel verschillende activiteiten te ontdekken. De rivier de L’Homme is een fantastische speelplek. Vlotten bouwen met je vakantievriendjes en eindeloos rommelen met bootjes of zwembanden. Ontwikkel je survival skills en word een van de Ardennen Rangers, bewonder de roofvogelshow, doe mee met lasergames, bootcamp en Aquaballs. Ga naar de plaatselijke manage en maak een rondrit te paard door de mooie heuvels. Bezoek de bowlingbaan of kartbaan en daag elkaar uit of spring in een kano en peddel de rivier op. Een ding is zeker, vervelen zullen jullie je zeker niet doen op deze prachtige camping.

Volledig ontspannen op deze camping doe je gemakkelijk!

Ardennen Camping Bertrix - ★★★★☆

Deze geweldige 4-sterren familiecamping ligt op een van de mooiste plekken in de Ardennen. De camping ligt vlakbij de historische plaatsen Bouillon en Bastogne bij de grens met Frankrijk. Omgeven door bomen zorgt een vakantie op Camping Bertix voor een ontspannen verblijf in de Ardennen. De camping beschikt over een verwarmd zwembad met een groot zonneterras om heerlijk te genieten van het zonnetje. Ook is er voor de kleine kampeerders onder ons een pierenbad, zodat ook zij veilig kunnen genieten van de waterpret. Voor de kleintjes is er ook een waterglijbaan en een fonteintje. Aan het zwembad kun je genieten op één van de ligbedden om even bij te komen van alle waterpret. Er is ontzettend veel te beleven om Camping Bertrix! Terwijl de ouders genieten van het zonnetje op een ligbedje kunnen de kinderen zich vermaken in de speeltuin of op het springkussen direct naast het zwembad.

Op het multi-sportterrein is er ook genoeg sportactiviteit voor jong en oud. Speel met het gezin een potje tennis of strijd tegen andere kampeerders tijdens een potje tafeltennis. Ook het spel Jeu de Boules ontbreekt niet op deze camping. Winnen jullie de Jeu de Boules wedstrijd? Voor de kampeerders tot tien jaar is er een levendige animatie. Kruip in de wereld van een boswachter en word de baas over het speelbos! Klimmen, klauteren en leer alles over flora en fauna. Word een pro in één van de outdoor activiteiten, zoals boogschieten, survival en nog veel meer!

Volop genieten op camping Bertrix

Camping Hohenbusch - ★★★★★

De verzorgde camping Hohenbusch ligt in een rustige en glooiende omgeving. De ruime toeristische staanplaatsen liggen aan straatjes en hebben veelal een afscheiding van hagen en een fraai uitzicht. Op je plek heb je altijd aan- en afvoer van water, maar er is ook nog de luxe van privésanitair. Voor de jonge gezinnen is er een autovrij veld en een kinderboerderij. In de omgeving ligt een kartbaan en een bowlingcentrum. Vlak fietsen kan je op de Vennbahn, maar wandelen in de omgeving kan natuurlijk ook.

Kijk, dat wil je zien tijdens je campingvakantie: zowel het peuterbad als het zwemgedeelte voor gevorderde waterratten is voorzien van een glijbaan. Vind hier verkoeling en interactie met andere vakantiegangers. Even bijkomen? Neem plaats op het schaduwrijke terras en bestel een drankje. Een brasserie en natuurlijk een echt frietkot stilt je lekkere trek. Wil je de maaltijden op je eigen accommodatie nuttigen, dan neem je deze gewoon mee. Net als vers belegde broodjes, de hele dag door. Kinderen gaan uit hun dak in de speeltuin, maken kennis met de dieren op de kinderboerderij en dagen elkaar uit op de sportvelden. Het hele gezin sluit internationale vriendschappen rond de tafeltennistafel of op de jeu de boulesbaan. Zeg je campingvakantie in de Ardennen, dan zeg je recreatie in de vrije natuur. De campingeigenaars schijnen je graag bij over de vele mooie wandel-fiets en survival routes die veel weg hebben van een safaritocht: onderweg spot je everzwijnen, vossen en diverse hertensoorten. Ook de raaf en de bonte specht zijn hier gesignaleerd. Wie een middag wil winkelen, zet koers naar St. Vith, Malmedy of Monschau. Luik ligt op een uurtje rijden.

Oneindig veel zwemplezier ervaar je op deze camping

Corsendonk Petite Suisse - ★★★★☆

Even ten oosten van het riviertje de Ourthe ligt familiecamping Petite Suisse. Temidden van een prachtige omgeving vol beekjes, bossen, bergen en rotspartijen die doen denken aan het Luxemburgse natuurgebied Klein Zwitserland, waar deze terrassencamping zijn naam aan heeft te danken. Je vindt op camping Petite Suisse een mooi zwembad, verdeeld in drie gedeelten zodat iedereen zich hier heerlijk kan vermaken. Het enthousiaste recreatieteam zet activiteiten op touw. Vanaf de meivakantie tot 1 Oktober, maar ook in de herfstvakantie én in de kerstvakantie. Sporttoernooitjes, puzzeltochten, griezelnachten of spannende buitensportactiviteiten voor alle leeftijden! Een speeltuin met diverse klimtoestellen ontbreekt uiteraard niet, zodat de kinderen lekker kunnen spelen. Ondertussen kunt u genieten van een Belgisch biertje op het fraaie terras van Petite Suisse, een balletje slaan op de tennisbaan of een mountainbike huren om de mooie natuur te verkennen. De camping heeft daarnaast nieuw sanitair geplaatst. Er is dus genoeg te beleven op camping Petite Suisse. Daarbuiten is het echter ook goed toeven. Een uitstapje naar de toeristische plaatsjes La Roche en Durbuy bijvoorbeeld, of een bezoek aan de grotten van Hotton, het attractiepark Plopsacoo of Kinderwereld Houtopia in Houffalize. Petite Suisse is de ideale uitvalsbasis om volop van de Belgische Ardennen te genieten!

Heerlijk afkoelen op de warme zomerdagen doe je hier goed

Of je nu een avonturier, natuurliefhebber of cultuurfanaat bent, een vakantie in de Ardennen biedt voor elk wat wils. Het is een bestemming die de mogelijkheid biedt om te ontsnappen aan de dagelijkse drukte en te genieten van de prachtige natuur en cultuur die deze regio te bieden heeft.

Op Campings.nl vind je de mooiste campings in de Ardennen. Doormiddel van de filterfunctie kun je de faciliteiten die je graag terug ziet op je camping aanvinken. Zo vind je een camping die perfect bij je past en word je vakantie onvergetelijk! Neem snel een kijkje en boek vandaag nog die heerlijke vakantie in de Ardennen!



Auteur: Dani