Logo Campings.nl Logo Campings.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

Campings bij La Roche-en-Ardenne

La Roche-en-Ardenne is een prachtig stadje in het zuidoosten van België. De rivier de Ourthe loopt langs de stad. Deze plek is erg populair bij toeristen omdat het een mooie plek is vanwaar je de rest van de Ardennen kunt gaan ontdekken. Er liggen veel mooie plaatjes in de buurt van La Roche en de natuur is er erg mooi, dus een camping hier is zeker een mooie uitvalsbasis. Meer lezen
Campings bij La Roche-en-Ardenne
4 Campings

Kamperen bij La Roche-en-Ardenne

Kamperen bij La Roche geeft je pas écht dat vakantiegevoel. Hier zit je midden in de natuur van de Ardennen. De omgeving hier is prachtig en het stadje zelf is ook de moeite waard. Hier kun je helemaal tot rust komen in de natuur. Wil je liever een actieve vakantie? Dan is een camping bij La Roche-en-Ardenne ook een perfecte vakantiebestemming voor jou, want je kunt hier naar hartelust mountainbiken, wandelen, kajakken en nog veel meer. Dat klinkt toch geweldig? Dus boek snel je kampeervakantie!

Onze campings bij La Roche-en-Ardenne

Het gebied van de Ardennen leent zich uitstekend voor een heerlijke kampeervakantie. Er zijn dan ook veel campings te vinden in de omgeving van La Roche. Er zijn hier veel natuurcampings waar je heerlijk tot rust kunt komen en kunt genieten van de prachtige omgeving. La Roche ligt aan de rivier de Ourthe, dus kamperen aan het water behoort ook tot de mogelijkheden. Er is ook een camperplaats in La Roche, dus ook met de camper kun je hier prima terecht.

Bezienswaardigheden in en rond La Roche-en-Ardenne

Het stadje La Roche en de omgeving zijn werkelijk prachtig en je hoeft je hier dan ook absoluut niet te vervelen. We hebben vast een paar hoogtepunten voor je opgezocht:

Het Oorlogsmuseum

La Roche werd in de Tweede Wereldoorlog compleet verwoest bij de slag om de Ardennen. In dit museum wordt dit verhaal verteld en kun je ervaren hoe het er toen aan toeging. Er zijn ook wapens uit de oorlog te bekijken.

Bouillon

In een klein uurtje rijden sta je in het mooie stadje Bouillon. Wat je hier zeker moet bekijken is de burcht. Je hebt vanaf daar een mooi uitzicht over de stad, maar ga ook zeker naar binnen, want wanneer je door de kamers, gangen en wachttorens loopt, waan je je in de Middeleeuwen.

Bekijk alle campings in Bouillon

Ruïnes van La Roche

Deze ruïne zie je gelijk als je La Roche nadert. Er worden vrijwel elk jaar nog nieuwe archeologische vondsten gedaan. In het hoogseizoen zijn er boogschutters en ambachtslieden aanwezig en soms worden er roofvogelshows gehouden.

Mountainbiken

Er zijn in de omgeving zeer veel mogelijkheden om te mountainbiken. Bij La Roche zijn meerdere routes en ook bij andere stadjes in de omgeving, zoals Durbuy en Houffalize liggen mooie mountainbikeroutes in verschillende moeilijkheidsgraden.

Chocoladefabriek Cyril Chocolat

Voor de zoetekauw is dit het ultieme uitstapje. Hier zie je hoe chocolade en pralinés gemaakt worden. Ook leer je over de geschiedenis van de cacao-industrie. Uiteraard mag je hier ook proeven!

Boek snel je kampeervakantie!

Een camping bij La Roche-en-Ardenne klinkt toch als de ideale bestemming voor jouw kampeervakantie? Je weet zeker dat je hier een geweldige vakantie gaat beleven, dus boek nu!