Logo Campings.nl Logo Campings.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

Campings bij Bouillon

In het zuiden van België, dicht bij de Franse grens, ligt het mooie stadje Bouillon. Het stadje is genoemd naar Godfried van Bouillon, die ooit eigenaar was van de burcht. De burcht is ook gelijk waar de stad bekend om is geworden. Door het stadje stroomt de rivier de Semois, wat extra sfeer geeft aan het geheel. De omgeving van de stad is ook erg de moeite waard. Je bevindt je hier namelijk in de Ardennen, wat een prachtig gebied is. Een leuke camping vinden bij Bouillon is dan ook geen moeilijke opgave. Meer lezen
Campings bij Bouillon
1 Campings
1 Campings
Afstand

Kamperen bij Bouillon

Bouillon is een mooie plek om op vakantie te gaan. De Ardennen bieden prachtige natuur waar je kunt wandelen en waar je ook meer actieve dingen kunt doen zoals kanoën en klimmen. In de omgeving van Bouillon liggen veel leuke dorpjes waar je op de fiets naartoe kunt. Ook zijn er mooie wandelroutes in de omgeving, bijvoorbeeld langs de rivier de Semois. Een camping bij Bouillon heeft voor iedereen dus wel wat leuks te bieden.

Bekijk alle campings in België

Soorten campings bij Bouillon

Je bent hier in de Ardennen, wat uiteraard de ideale omgeving is voor een geweldige kampeerervaring. Je zit hier midden in de natuur. Het spreekt dan ook voor zich dat hier veel natuurcampings te vinden zijn, van klein tot groot. Ook als je liever een camping hebt met wat meer luxe, hoef je hier niet lang te zoeken. Op een van onze campings bij Bouillon ervaar je pas écht dat vakantiegevoel! Dat kun je natuurlijk ook ervaren als je met de camper op reis bent want er is een camperplaats bij het stadje.

Dingen in en rond Bouillon die je zeker wilt zien

We hebben wat leuke dingen voor je opgezocht om te doen en te bekijken, zodat je hier zelf geen moeite meer voor hoeft te doen:

Burcht van Bouillon

Als je hier kampeert, moet je uiteraard de burcht ook bezoeken. Je waant je hier in het verleden wanneer je door de kamers, gangen en wachttorens loopt. Soms worden er op het plein van de burcht roofvogelshows gehouden. Omdat de burcht hoog boven de stad ligt, heb je ook een prachtig uitzicht.

Ruïnes van Montragut

Deze ruïne bestaat uit drie torens en een muur. Het kasteel is vermoedelijk nooit afgemaakt, want een vierde toren is nooit gevonden.

Parc Animalier de Bouillon

In dit dierenpark waren oorspronkelijk alleen dieren te zien die ook in de streek voorkwamen. Tegenwoordig zijn er ook andere dieren aanwezig, zoals kangoeroes, apen en tijgers.

Musée Ducal

In dit hertogelijke museum vind je islamitische en middeleeuwse kunst. Ook wordt er aandacht besteed aan de archeologische vondsten in de omgeving en aan Godfried van Bouillon en zijn kruistochten.

Kanoën

Vanaf het water ziet de omgeving er vaak nog mooier uit. Een uitstekende reden dus, om te gaan kanoën op de rivier de Semois, die door Bouillon loopt.

Boek snel je kampeervakantie!

Zoals je leest, heeft Bouillon veel te bieden. Je vindt hier mooie natuur en leuke dorpjes. Je kunt hier ook terecht voor sportieve activiteiten en lekker eten. Hier vind je alle ingrediënten voor een superleuke vakantie, dus boek snel!