Logo Campings.nl Logo Campings.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

Campings in Luxemburg

Het hertogdom in het hart van Europa, dat is Luxemburg. Dat neemt echter niet weg dat het kleine landje een grote rol speelt op het continent. Zo is de hoofdstad één van de hoofdsteden van de Europese Unie. Het land heeft bovendien altijd een neutrale rol gespeeld. Dit komt niet in de laatste plaats omdat het volledig omsloten wordt door land en dus rondom buren heeft. De Franse en Duitse invloeden zijn dan ook groot, terwijl er ook een deel aan België grenst. Er is bovendien van alles te beleven, want het land is behoorlijk dunbevolkt. Dat heeft als resultaat dat er bijvoorbeeld veel mooie natuur te vinden is. Meer lezen
Campings in Luxemburg
15 Campings
15 Campings
Provincies in Luxemburg
Klik op de kaart

Kamperen in de natuur van Luxemburg

Het doorbrengen van een vakantie in Luxemburg is om vele redenen een goed idee. Zo is het bijvoorbeeld gemakkelijk om je camping in Luxemburg met de auto te bereiken. Dit is namelijk helemaal niet zo ver van Nederland. Bovendien is zowel het landschap als de stad meer dan de moeite waard. Zeker ook sinds delen van het land zijn opgenomen op de lijst van werelderfgoed van UNESCO in 1994. Wie dus van steden houdt komt aan zijn trekken, of dit nu op cultureel gebied of om te winkelen is. Maar ook liefhebbers van natuur kunnen met een gerust hart afzakken naar Luxemburg om op de camping te gaan zitten.

Verschillende campings in Luxemburg

Het leuke aan een vakantie naar Luxemburg is dat er altijd een camping gevonden kan worden die past bij de favoriete soort vakantie. Wanneer bijvoorbeeld het luieren aan het water een belangrijke voorwaarde is, dan kan er altijd wel een leuke grote camping in Luxemburg met een zwembad worden gevonden. Daarnaast zijn natuurlijk de grote campings in Luxemburg ook vaak te classificeren als een kindercampings in Luxemburg. Er zijn dan allerlei leuke faciliteiten naast het zwembad. Denk bijvoorbeeld aan een leuke speeltuin waarin de kinderen zich dag na dag kunnen vermaken. Kamperen wordt op zo’n manier natuurlijk wel heel leuk voor iedereen. Wie liever de rust opzoekt kan dat doen op een kleine natuurcamping met weinig kampeerplaatsen.

Boerencamping in Luxemburg

Kamperen bij een boer is meer dan alleen maar een vakantie, het is een belevenis. Om die reden is een boerencamping in Luxemburg boeken dan ook echt eens iets geheel anders dan je tot nu toe altijd hebt gedaan tijdens je vakanties. Je kunt er nog meer in de natuur terechtkomen dan je in Luxemburg op andere campings kan. Je kunt er bovendien heel dichtbij het boerenleven komen. Ook leuk voor kinderen om te beleven natuurlijk. Het overnachten bij de boer is bovendien heel hip. Er zijn vaak niet heel veel plekken te krijgen, dus dat maakt het de moeite nog meer waard. Wie goed kijkt ziet al snel dat er voldoende mogelijkheden liggen.

Dit moet je gezien hebben als je gaat kamperen in Luxemburg

Omdat Luxemburg geen kustlijn heeft, de campings liggen er hooguit aan een rivier, is er alle reden om juist op zoek te gaan naar wat je dan wel kunt doen. Dagen doorbrengen aan het strand is immers niet hoe je je tijd hier besteedt. Dit lijstje helpt je daarbij. 

Het kasteel van Vianden

Kastelen kijken is leuk voor de volwassenen en spannend voor de kinderen. Wie heeft er als kind nu niet gedroomd van de tijd van ridders en prinsessen. Dit kasteel is nog in grote mate in goede staat gebleven. Het ligt bovendien op de top van een heuvel, zoals het hoort bij een echt kasteel. Het kasteel is bovendien al meer dan een millennium oud, dus het heeft werkelijk alles weleens meegemaakt. De verhalen die hierbij passen krijg je van een gids. 

Berdorf

Een grote groep vakantiegangers zal een camping in Luxemburg uitkiezen omdat de natuur in het land zo mooi is. Dit is goed te begrijpen als je naar de tweede tip op deze lijst trekt. Ga je namelijk naar Berdorf, dan kom je in een gebied waar je kunt wandelen, fietsen, hiken en alle andere buitenactiviteiten die je kunt bedenken kan doen. 

Naar Larochette

Luxemburg-Stad ligt misschien een klein beetje te veel voor de hand als je naar een leuke plaats om te bezoeken zoekt. Larochette is dan een leuk alternatief. Dit stadje is al zo oud, dat het vanzelf dat typische schilderachtige sfeertje heeft gekregen. Compleet met leuke pleinen en mooie architectuur waar je je aan kunt vergapen. 

Ardennen

De Ardennen kan je op eigen houtje verkennen, maar in dit natuurgebied kan je natuurlijk ook deelnemen aan allerlei leuke activiteiten voor alle leeftijden. 

Bekijk alle campings in de Ardennen

Kasteel van Beaufort

Luxemburg is nu eenmaal zeer geschikt voor de liefhebbers van kastelen. In dat opzicht is het dus ook voor de tweede op deze lijst zo dat er voldoende leuke dingen te beleven zijn. Laat je ook in het Kasteel van Beaufort rondleiden door een gids.

Reserveer een mooie camping in Luxemburg via Campings.nl

Of je nu in de bergen, in de stad of aan de rivier wilt zitten, Luxemburg is het land voor je volgende vakantie. Je kunt direct leuke campings in Luxemburg boeken. Er is een flink groot aanbod, maar wees desondanks wel gewoon op tijd. Zo weet je in ieder geval zeker dat je een plek reserveert op je favoriete bestemming.