Logo Campings.nl Logo Campings.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

Campings zoeken in de Franse Ardennen

De Ardennen zijn een bekend begrip in Nederland en kunnen elk jaar rekenen op een stroom van Nederlandse toeristen. Deze streek ligt gedeeltelijk in het noorden van Frankrijk en grenst aan België en Luxemburg. De Ardennen kenmerken zich door het laaggebergte en het bosrijke gebied. Wat vooral veel mogelijkheden biedt voor een mooie kampeervakantie in de prachtige Franse natuur. Hoewel de streek behoorlijk toeristisch is, heb je door het bosrijke gebied het gevoel dat je je helemaal alleen bevindt in dit prachtige stukje Frankrijk. Boek daarom een vakantie op een camping in de mooie Ardennen en geniet van je welverdiende rust. Meer lezen
Campings zoeken in de Franse Ardennen
1 Campings
1 Campings

Plaatsen in Ardennen

'Drielandenpunt'

Door te kamperen in de Franse Ardennen snuif je niet alleen de Franse cultuur op, maar krijg je ook de Belgische en Luxemburgse cultuur mee. Doordat de Ardennen grenzen aan deze drie landen, zijn de culturen met elkaar vermengd. Op die manier heb je drie verschillende landen voor de prijs van één. Zo kun je genieten van een heerlijke Franse wijn, Belgische bonbons en de authenticiteit van de Luxemburgse keukens.

Bekijk alle campings in Grand Est

Campings in de Franse Ardennen

Door de mooie natuur en vele riviertjes, zijn de campings vooral te vinden in het bosrijke gedeelte van dit mooie stukje Frankrijk. Een groot gedeelte van de campings is te vinden aan de mooie riviertjes en het bladerendek van de bomen zorgt voor aangename schaduwplekken. De campings in de Franse Ardennen zijn van alle markten thuis. Van familiecampings tot kleine campings of campings voor de sportieveling, de Ardennen hebben het allemaal. Vooral de campings aan de rivieren zijn een prachtplek om je tentje op te zetten. Boek daarom nu jouw kampeervakantie in de Franse Ardennen.

Bezienswaardigheden in de Ardennen

De Ardennen bieden niet alleen bosrijke gebieden en prachtige natuur, maar ook de steden die zich in de Ardennen bevinden zijn zeker een bezoekje waard:

Charleville-Mézierès

Dit stadje is grootste en belangrijkste stad van de Franse Ardennen. De stad bestaat uit twee steden, maar tegenwoordig vormen ze samen een dubbele stad. Het is een historische stad met vele bezienswaardigheden. Een bezienswaardigheid die je gezien moet hebben is het Place Ducal, een prachtig plein midden in het centrum van de stad.

Bekijk alle campings in Charleville

Givet

Dit dorp heeft een lange tijd tot de Zuidelijke Nederlanden behoord en dat is nog steeds zichtbaar in deze prachtige stad. Zo is dit nog de enige plek in Frankrijk waar Waals gesproken wordt. Givet is vooral voor fietsers een populaire bestemming.

Revin

Dit dorpje ligt aan het begin van de Maas en net buiten het dorpje ligt Côte du Malgré-Tout. Een berg van 458 meter hoog, met een fantastisch uitzicht op Revin en de rest van de Franse Ardennen.

Kamperen in de Franse natuur

De natuurliefhebber kan hier zijn hart ophalen, maar ook de mensen met een hart voor cultuur zullen zich hier helemaal thuis voelen in dit mooie stukje Frankrijk. De Ardennen hebben veel te bieden. Zoals een prachtig landschap, mooie historische steden en daarnaast kan men ook genieten van de Belgische en Luxemburgse cultuur, waar duidelijk de invloeden voelbaar van zijn.

De Ardennen zijn ideaal voor een prachtige kampeervakantie dichtbij huis met de Franse cultuur om de hoek. Dus boek nu jouw vakantie naar de Franse Ardennen en geniet van dit prachtige stukje Frankrijk.