KLEINE CAMPINGS IN FRANKRIJK

Voor wie behoefte heeft aan rust en weg wil van de massa zijn kleine campings in Frankrijk een prima keuze. Door het hele land zijn kleinschalige campings te vinden met een gemoedelijke sfeer van waaruit je in je eigen tempo de omgeving kunt verkennen. Je hoeft er niet bang te zijn dat je er je tent of je kinderen niet meer terug kunt vinden en maakt misschien nog wel makkelijker contact met mensen dan op een groot kampeerterrein. Kleine campings zijn vaak veel persoonlijker en je zult merken dat de voorzieningen niet onder het beperkte oppervlak hoeven te lijden. Lees meer 

Frankrijk verkennen op je eigen manier

Frankrijk dankt zijn populariteit als vakantiebestemming onder andere aan de enorme variëteit in landschap. Mensen gaan er heen voor een wandelvakantie in de bergen van de Alpen of de Pyreneeën. Anderen fietsen graag door de heuvels en valleien in Noord-Frankrijk langs oude kastelen en abdijen. En een groot deel trekt naar Zuid-Frankrijk om er aan zee te genieten van de zonovergoten mediterrane kust. Frankrijk kun je verkennen op je eigen manier en wat is er nu leuker dan dit te doen vanaf een gezellige en persoonlijke kleine camping.

De mooiste kleine campings in Frankrijk

Wat je bestemming ook is, er is ongetwijfeld een kleine camping in de buurt, die precies bij jouw manier van vakantievieren past. Wil je zo dicht mogelijk bij de natuur zijn, dan kies je natuurlijk voor een groene camping in jouw favoriete gebied. In een boomgaard of aan een rivier en dan gewekt worden door vrolijk fluitende vogels of rustig kabbelend water. Heb je kinderen, maar geen behoeft aan de drukte van grote familiecampings? Dan kun je een plekje boeken op een kindvriendelijke minicamping, waar ook meestal wel een zwembadje of speeltuintje te vinden is. Er zijn trouwens ook genoeg kleine campings in Frankrijk van een Nederlandse eigenaar, zodat je je direct thuis voelt.

Luxe glamping of toch liever een met de natuur?

Kamperen betekent tegenwoordig niet meer per definitie dat je moet afzien op een luchtbed in een klein tentje. Voor iedereen die graag iets meer luxe heeft, zijn er ook kleine campings met vooraf ingerichte safaritenten, waar het je niet aan voorzieningen ontbreekt. Ben je liever een met de natuur, dan kun je op een natuurcamping heerlijk van al het groen genieten. En ga je voor oude historie, dan waan je je in vervlogen tijden op een heuse kasteelcamping. In de bergen, op het platteland of direct aan zee; een kleine camping in Frankrijk maakt je vakantie onvergetelijk.

Klein, maar heel fijn

Genieten van een kampeervakantie in Frankrijk kan op vele manieren. Maar wil je echt helemaal tot rust komen zonder je compleet te hoeven afzonderen? Boek dan een mooie plaats op een kleine camping in Frankrijk. Trek er met de auto, op de fiets of te voet op uit om de omgeving te verkennen. En keer aan het einde van de dag terug naar jouw eigen gemoedelijke plekje om er onder het genot van een glaasje wijn heerlijk van na te genieten.