GENIET VAN DE RUST OP EEN KASTEELCAMPING IN FRANKRIJK

In kampeerland bij uitstek Frankrijk kun je een verblijf boeken op een echte kasteelcamping. Een kasteelcamping in Franrijk is gerealiseerd op het terrein van een kasteel of landhuis. Het chateau was vaak eeuwenlang in het bezit van een gegoede familie en is dat soms vandaag de dag nog steeds. Maar het onderhoud van een groot pand en een omvangrijke tuin kost veel geld. Daarom hebben sommige eigenaren van zo’n mooi kasteel besloten om een deel van hun grond om te bouwen tot camping. Dit zijn vaak kleinschalige campings met slechts enkele tientallen plaatsen. Ze worden dan ook vooral geboekt door mensen die van de mooie omgeving en de rust willen genieten. Drukte en jonge gezinnen zal je hier niet veel tegenkomen. Lees meer 

Royale campings op de mooiste plekken in Frankrijk

Kasteel campings in Frankrijk vind je op de mooiste plekken van het land. Aan een mooie rivier, in de bergen of aan de kust, zodat je prima een dagje naar het strand kunt als je daar zin in hebt. Je vindt e mooiste kasteelcamping onder meer in Bretagne en de Dordogne. Ook langs de rivier de Loire zijn meerdere kasteelcampings te vinden. Wil je naar Noord Frankrijk, boek dan een kasteel camping in Normandië. Je kunt dan als je dat wilt een dagje oversteken naar Engeland om te gaan shoppen. De campings zijn gelegen in prachtige groene omgevingen waar je heerlijk kunt wandelen .

Rustzoekers trekken naar de kasteelcampings van Frankrijk

Vooral mensen die tijdens hun vakantie tot rust willen komen zoeken de kasteel campings van Frankrijk op. De campingbeheerder zal je hoe dan ook het gevoel geven dat je van harte welkom bent en je op je aankomst dag hartelijk begroeten. Ook tijdens het verblijf zal de eigenaar in veel gevallen regelmatig informeren of alles naar wens is en of er nog opmerkingen zijn. Daarom stellen zoveel mensen een verblijf op een kasteelcamping in Frankrijk zo enorm op prijs.

Waan je in de 19e eeuw op een kasteelcamping in Frankrijk

Kastelen werden vooral in de vorige eeuwen gebouwd. Ze dienden ter verdediging van een gebied of als zomerverblijf voor de adel. Deze kastelen zijn deels in verval geraakt, maar veel mooie kastelen in Frankrijk zijn nog steeds in prima staat en vaak nog bewoond. Tijdens je verblijf op een kasteelcamping in Frankrijk waan je je dan ook eeuwen terug in de tijd. Weg van de hectiek van alledag en de rukte en sleur van je werk. Hier kun je lekker relaxen en helemaal tot rust komen zodat je er na je vakantie weer met frisse energie tegenaan kunt.

Reserveer een verblijf op een kasteelcamping in Frankrijk

Wil je de sfeerproeven op een echte kasteel camping in Frankrijk? Boek dan nu je verblijf via Campings.nl. Je kunt in het overzicht zien waar de campings gevestigd zijn en via de link kun je direct reserveren. Sommige kasteelcampings in Frankrijk hebben een Nederlandse eigenaar. Dit maakt de communicatie natuurlijk meteen een stuk gemakkelijker als je geen Frans spreekt.