Een bijzondere vakantie op een kasteelcamping

EEN BIJZONDERE VAKANTIE OP EEN KASTEELCAMPING

Het fenomeen kasteelcamping vinden we vooral in Frankrijk. In dit land is nog veel ruimte voor een mooie vakantie in een groene omgeving. Bij veel kastelen en chateaus is een meestal kleinschalige camping gerealiseerd waar je van de ongerepte natuur kunt genieten en vooral ook van de rust en de stilte. De kastelen en landhuizen zijn soms nog gewoon bewoond, maar het kan ook dat er een museum is gevestigd of dat het kasteel voor bezoekers te bezichtigen is. Voor alle kasteelcampings geldt dat je er altijd met alle egards wordt begroet en behandeld. De kasteelheer en beheerder van de camping vindt het belangrijk dat de gasten zich thuis voelen op de camping en daar wordt alles voor gedaan. Lees meer Populaire landen

Een camping op de mooiste plekken van het land

Kastelen werden in vorige eeuwen gebouwd op strategische plaatsen, of op de mooiste plaatsen van het land omdat ze immers bedoeld waren voor de adel en andere hooggeplaatsten. Daarom vind je de kasteelcampings ook op de mooiste plekken. Bij kleine dorpjes in het niemandsland, bij een rivier of aan het strand. Maar ook in de bergen van Frankrijk kun je een kasteel camping vinden voor een heerlijke onbezorgde vakantie.

Kasteel campings vind je vooral in Frankrijk

Frankrijk is nog steeds het nummer 1 kampeerland, ook voor Nederlanders. Daarom vind je vooral in dit land de mooiste kasteelcampings. Ze zijn gevestigd op het terrein van een oud chateau waar je je in de 19e eeuw waant. Je kunt er een plaats huren voor je tent of een luxe stacaravan huren voor een heerlijk en onbezorgd verblijf. Neem de fietsen mee zodat je mooie tochten in de omgeving kunt maken en je hebt een perfecte vakantie.

Een ontspannen verblijf op de kasteel campings

Kasteel campings zijn doorgaans kleinschalig en worden meestal bezocht door rustzoekers en natuurliefhebbers. Uiteraard heb je op deze campings het nodige comfort maar het zijn doorgaans geen campings met uitgebreide faciliteiten voor kinderen of op het gebied van entertainment. Dus als je een rustige vakantie wilt om uit te rusten, te lezen en te ontspannen, dan is een kasteelcamping een uitstekende keuze voor je volgende vakantiebestemming.

Een accommodatie huren op een kasteelcamping in Frankrijk

Als je naar een kasteelcamping in Frankrijk gaat kun je natuurlijk je eigen tent of caravan meenemen. Maar het is ook mogelijk om op een kasteel camping een tent of caravan te huren. Je verblijft dan in een ruime accommodatie die van alle gemakken is voorzien. Ideaal voor een fijne vakantie als je zelf niet over een tent of caravan beschikt of geen zin hebt om met de auto een heel eind te rijden. Je kunt dan immers ook kiezen voor het vliegtuig of de trein.

Boek een romantische kasteelcamping via Campings.nl

Via Campings.nl kun je eenvoudig en snel een verblijf op een kasteelcamping reserveren. De campings zijn ook al ruim van tevoren te boeken als je zeker wilt weten dat je een plaats hebt tijdens je vakantie. Gun jezelf een bijzondere vakantie op een mooie camping op een bijzondere plaats.