Campings in Normandië zoeken

CAMPINGS IN NORMANDIË ZOEKEN

Normandië is een regio in Noordwest-Frankrijk, dat bestaat uit Hoog Normandië en Laag Normandië. Het heeft een roerige geschiedenis, al vroeg werd het veroverd door de Noormannen, vandaar de naam Normandië (Noor(d)mannenland). In 911 kwam het in handen van de Noormannen. De afstammelingen hiervan vermengden zich al snel met de oorspronkelijke bevolking en één van hen, Willem de Veroveraar, veroverde Engeland vanuit Normandië in 1066. Engeland en Frankrijk hebben Normandië verschillende malen veroverd en heroverd, totdat het in de 15e eeuw defintief in Franse handen kwam. Echter wel zonder de Kanaaleilanden die nog steeds Engels zijn. Lees meer 

Kamperen in Normandië

In het begin van de 19e eeuw was Normandië al een toeristische trekpleister en werden er nieuwe badplaatsen gebouwd. Ook nu nog is de streek een geliefd vakantieoord. Het heeft een kust met stranden van noord tot zuid en er is ruime keuze in campings. Voor elk wat wils, aan zee natuurlijk, maar ook kasteelcampings of boerencampings. Of wat dacht je van een natuurcamping of heb je liever een zwembad? Wil je met je hond kamperen of juist de luxe van het glamping ervaren? Een kleine camping of heb je liever een Nederlandse eigenaar? Het is allemaal mogelijk!

Bezienswaardigheden in Normandië

Er is heel wat te zien in deze streek. We zetten ze even voor je op een rijtje:

De invasiestranden van D-Day

De troepen van de geallieerden landden op 6 juni 1944 op de standen van Normandië, wat het begin van het einde inluidde van de Tweede Wereldoorlog. Er zijn verschillende stranden te bezoeken.

Mont-Saint-Michel

Dit rotsachtige eiland met een middeleeuwse abdij was vroeger alleen te bereiken tijdens laagwater, tijdens hoogwater was het omringd met water. Tegenwoordig ligt er een smalle brug. Er mogen alleen voetgangers op het eiland komen.

Het wandtapijt van Bayeux

Dit borduurwerk uit de 11e eeuw is 70 meter lang en 50 centimeter hoog en beeldt de Slag bij Hastings in 1066 uit. Daarbij werd Engeland veroverd door Willem de Veroveraar. Het doek is waarschijnlijk in 1068 gemaakt en hangt, met kleine tussenpozen, nog steeds in Bayeux.

De tuin van het huis van Claude Monet

De impressionistische schilder woonde in Giverny.

Normandische charme

Deze streek heeft dus alles als je van een strandvakantie houdt, maar ook de inwendige mens wordt goed verwend. Want Normandië staat bekend om zijn kazen zoals de camembert en de livarot en de appels waarvan onder andere de dranken calvados en cider gemaakt wordt. De Normandische streektaal wordt nog door een klein deel van de bevolking gesproken.

Bekijk alle campings in Frankrijk

Kom op vakantie naar Normandië!

Er is zoveel keuze in deze prachtige streek aan de Franse kust. Niet alleen is er erg veel te doen, maar ook is er veel variatie in de soorten campings en camperplaatsen. Maar welke je ook kiest, het is altijd 5 sterren waard! Ga lekker luieren op het strand, of bezoek een van de charmante kustplaatsjes. Snuif de rijke geschiedenis op, middeleeuws of meer recent, en geniet van de culinaire versnaperingen. Er is voor iedereen wat te doen. Kies een camping en kom naar Normandië!