Logo Campings.nl Logo Campings.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

5 schattige Franse dorpjes die je niet mag missen

Kamperen in Frankrijk is al decennia populair voor Nederlanders. De keuze in campings is er ook enorm en het land heeft iets bijzonders omdat het zo groot en gevarieerd is. Hier kan je terecht van het noordwesten met zomers die op de onze lijken tot de zinderende hitte in centraal en Zuid-Frankrijk.

5 schattige Franse dorpjes die je niet mag missen

In het hele land zijn er bezienswaardigheden. Wat je overal ook ziet, zijn dorpjes waar veel meer van het verleden is bewaard gebleven dan in ons land. Hieronder staan 5 schattige Franse dorpjes die je niet mag missen.

5 schattige Franse dorpjes die je niet mag missen

Frankrijk heeft al jaren een lijst met mooie dorpen, maar welke dorpen mag je nu echt niet overslaan als je in dit mooie land gaat kamperen? Volgens ons zijn dat deze 5.

1. Barfleur - Normandië

Met ongeveer 650 inwoners is Barfleur een van de meest pittoreske badplaatsen aan de Franse kust. Mooi weer kan er aan de Atlantische oceaan ook in de zomer nooit worden beloofd. Maar bij minder weer is een strandwandeling in Normandië ook een genoegen. Barfleur zelf heeft een leuke haven om te bezoeken. De vuurtoren is fantastisch en kan beklommen worden. Er zijn precies 365 treden, dus daarover is nagedacht. Het uitzicht over het dorpje en de ruige oceaan is echt de moeite van de klim waard.

Normandië
vuurtoren op frans strand
Deze Franse vuurtoren bied je een prachtig uitzicht

2. Roussillon - Vaucluse

Het oude Roussillon kan je het best wandelend bekijken. Veel is er hier niet veranderd in de afgelopen eeuwen. Als je verder gaat naar het Chaussée des Géants kun je het natuurpark Luberon al zien liggen. In deze streek zal je beseffen dat de natuur de mens in alles overtreft. De kloof die je hier ziet, doet onmiddellijk denken aan de Grand Canyon. Om die reden wordt Roussillon ook wel Colorado Provençal genoemd. Na een lange wandeling is het goed vertoeven in de horeca van het dorp.

3. Piana - Corsica

Even een uitstapje naar Corsica. Piana ligt in het westen van het eiland en wordt het mooiste plekje genoemd dat je daar kan vinden. De baai is op zich al de moeite waard, maar het hoogtepunt komt tegen de avond. Als je de heuvel/berg Capu Rossu beklimt, wacht je een spectaculaire zo’n-ondergang. Het roze graniet van de berg contrasteert schitterend met het diepe blauw van de Middellandse zee. Dat mag je niet missen. Wees wel voorzichtig, want het donker komt snel.

Piana- Corsica
Frans landschap
Geniet van de prachtige Franse natuur

4. Mosset  - Pyrenees Oriental

Het is echt kiezen uit meerdere schitterende historische dorpen in dit gebied, maar als je maar tijd hebt voor eentje is Mosset de meest logische keuze. De oude gebouwen zijn prachtig en heel bijzonder is de Parfumtoren. Hier kan je testen hoe scherp jouw reukorgaan is. In en rond het dorp kan je prachtige wandelingen maken. Zijn er kinderen in het gezelschap voor wie de tocht zwaar is, huur dan een ezel voor ze. Een rit die ze nooit meer zullen vergeten.

5. Saint-Cirq-Lapopie – Lot

Het kost wat moeite om dit dorp te bereiken want het ligt op de top van een hoge klif. Als je er eenmaal bent, kan je genieten van de aanblik op een sprookjesachtige vallei. De wandeling door het dorp begint bij een pittoresk kerkje uit de middeleeuwen en loopt naar de grot van de heks. Daarna kan je nog een boottochtje maken op de rivier Lot of gewoon genieten van de prachtige omgeving.

Bekijk ook: Rustiek kamperen in Bretagne