Campings in Porto zoeken

CAMPINGS IN PORTO ZOEKEN

De regio Porto ligt in het noordwesten van het land en staat bekend om zijn afwisselende natuur: stranden, bergen en wijngaarden domineren het beeld. Maar vergeet ook de rivier de Douro niet! Het landschap langs de oevers is nergens anders mee te vergelijken. En wat dacht je van de gelijknamige hoofdstad van de regio? Porto mag zichzelf gerust een van de parels van het land noemen en staat zelfs al een tijdje op de werelderfgoedlijst. Lees meer 

Populaire bestemmingen in Porto

Voldoende redenen om deze streek dus een keer te bezoeken! Gaat het bij jou ook al kriebelen? In ons aanbod vind je de leukste campings van Porto. Boek nu en wees verzekerd van een vakantie in een regio vol natuur, cultuur en verwennerijen voor de innerlijke mens!

Soorten campings in Porto

Je kunt je misschien wel voorstellen dat er veel verschillende soorten campings n Porto bestaan. Het landschap is er namelijk heel divers. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor campings aan zee. Deze kunnen gesitueerd zijn rond de hoofdstad Porto, of iets verder van deze bedrijvigheid weg. Wat dieper in het binnenland wordt het wat bergachtiger. Aan jou de keuze: vertoeven aan een zonnig strand of lekker op jezelf zijn midden in de natuur?

Bekijk alle campings in Portugal

Natuurliefhebbers opgelet!

De Douro vallei, vernoemd naar de gelijknamige rivier, wordt door kenners een van de mooiste natuurgebieden van Europa genoemd. Ben je met eigen vervoer naar je camping in Porto gekomen? Pak dan ook zeker eens een dagje de auto om dit schitterende landschap te ontdekken! Tijdens je rondrit kom je langs verschillende kleine dorpjes waar elke keer het uitzicht weer anders is.

De N-222 is in Portugal zelf maar ook buiten de grenzen een begrip. Deze weg van 27 kilometer heeft wel 93 bochten! Het uitzicht verandert bij elke bocht dusdanig, dat je bijna overal zult willen stoppen om foto’s te nemen en de natuur in je op te nemen. Trek voor deze rondrit zeker een dag uit, het is zonde als je je door dit landschap heen moet haasten.

De hoofdstad Porto

Verblijf je op een camping in of in de buurt van Porto? Dan kan het niet anders dan dat je deze stad minstens één keer met je bezoek vereert. Minstens, omdat hij blijft betoveren. Slenter door de smalle, oude straatjes, wandel langs de boulevard en bekijk de vele monumenten die je verspreid door de hele stad vindt.

Proost op je vakantie met een glaasje port

In de regio Porto vind je talloze wijngaarden met druiven die voor de port worden gekweekt. Port is een sterke wijnsoort die als aperitief of dessertwijn wordt geserveerd. Deze wijn wordt nergens anders ter wereld gemaakt! In de Douro-vallei kun je bij verschillende wijnhuizen stoppen voor een rondleiding. Port is de trots van de regio, kun je wel zeggen. Neem onderweg een lekker glaasje na het eten, of koop een fles voor op de camping.

Benieuwd geworden naar deze aantrekkelijke regio? Boek dan hier jouw camping in Porto, de trots van Portugal. Het wordt een vakantie om nooit meer te vergeten!