Logo Campings.nl Logo Campings.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

De mooiste bezienswaardigheden van Porto

Portugal is voor veel Nederlandse toeristen al een populaire bestemming. Dan wordt meestal gekozen voor de Algarve met de mooie stranden en ontspannen sfeer. Maar Portugal heeft veel meer te bieden. De hoofdstad Lissabon is echt een must-see en dat geldt ook voor de tweede stad in het land:  Porto. Het voordeel van beide steden is dat ze niet extreem groot zijn. Als je 2 of 3 dagen van je vakantie besteedt aan deze stad, heb je voldoende tijd om de mooiste bezienswaardigheden van Porto bewonderen. Mis de onderstaande niet.

De mooiste bezienswaardigheden van Porto

Op vakantie naar Porto

Ga jij binnenkort naar de tweede stad van Portugal? Hieronder vind je de mooiste bezienswaardigheden van Porto om te ontdekken tijdens jouw verblijf.

Igreja de São Francisco

San Francisco, Porto
De gouden kerk van binnen
De gouden kerk van binnen

Deze kerk is waarschijnlijk de bekendste in Portugal en staat op het lijstje van iedere toerist. De stadsbewoners noemen de Igreja de São Francisco ook wel de gouden kerk en het waarom zal je binnen meteen zien. Er is maar liefst 200 kilo bladgoud gebruikt om ieder stukje houtsnijwerk mee te bedekken. Het is een herinnering aan de tijd dat de Portugese ontdekkingsreizigers de wereld rondtrokken en ongelooflijke rijkdommen mee naar huis brachten. Veel rijke en beroemde Portugezen vonden hun laatste rustplaats in de kerk.

Livraria Lello

Livraria Lello
Boekenwinkel van binnen, mooi versierd met rode loper op tapijt
Waan je in een ander tijdperk in deze prachtige boekenwinkel.

Wellicht staan er weinig boekwinkels op je bucketlist. Livraria Lello moet je er beslist opzetten. Dit is zonder twijfel  een van de mooiste boekwinkels ter wereld en een van de weinige waar iedere dag een rij staat te wachten. De centrale rode trap is het pronkstuk en is  - naar verluidt - de inspiratie geweest voor een vergelijkbaar exemplaar in de boeken over Harry Potter. Je kunt de winkel niet meer zomaar binnenlopen. Daarvoor moet je eerst online een ticket kopen (€ 5).

Palácio da Bolsa

De rijkdom van Porto is gebaseerd op de handel. Daarvan is het Palácio da Bolsa het toonbeeld. Het pand werd in 1841 gebouwd voor de Handelsvereniging van Porto en deed dienst als handelsbeurs. Momenteel worden er dagelijks toeristen in rondgeleid die kunnen genieten van de prachtige architectuur en de smeuïge verhalen. Ook hiervoor moet je online reserveren.

Port

Ben je een echte liefhebber, dan ga je waarschijnlijk vanaf jouw rustige camping in Portugal wellicht een dagje naar de Douro-vallei om het centrum te zien van de productie van de naar de stad genoemde drank. Maar ook in Porto zelf kan je een tour boeken waardoor je in drie uur alles over de drank en de manier waarop die wordt gemaakt te weten kan komen. Uiteraard wordt deze afgesloten met een uitgebreide proeverij. Om vast een tip van de sluier op te lichten: de zoete smaak van port ontstaat door het extra toevoegen van suiker tijdens het rijpingsproces en door veel geduld te hebben.

blauwe tegels op een muur in Porto
Verdwaal door de straten van Porto tijdens een lekker lange wandeling

Luis I Brug

Deze brug overspant de rivier de Douro. Vanaf de Luis I Brug heb je een perfect overzicht van het oude centrum van de stad. Vooral bij zonsondergang is dat zonder meer spectaculair te noemen. Ook de inwoners van de stad komen dan hier om te genieten van het uitzicht. Daarna kan je een wandeling langs de kade maken en zien hoe vaten port in kleine bootjes worden geladen op weg naar de bestemming, zoals al gedurende vele eeuwen gebeurt.

bootjes aan de rivier Douro
Geniet van Porto in volle glorie vanaf de brug die de stad verbindt

 Bekijk ook: 5 plekken die je moet zien in de Portugese Rivièra.