Logo Campings.nl Logo Campings.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

Een weekendje weg naar de zon

Een weekendje weg naar de zon

Ben je toe aan een extra dosis vitamine D, maar heb je maar een paar dagen vrij? Op minder dan 3 uur vliegen zijn er een aantal mooie bestemmingen die ook in de wintermaanden mooie temperaturen en zonzekerheid bieden. Daarnaast bieden de onderstaande bestemmingen ook nog eens leuke bezienswaardigheden. En alsof het niet op kan: in deze periode van het jaar is het er rustig, omdat het massatoerisme zich beperkt tot de zomer. Daardoor kun je jouw korte vakantie naar de zon ook nog eens voordelig boeken. Staat jouw koffer al klaar?

Inhoudsopgave


1. Algarve2. Tirana3. Malaga4. Mallorca5. Kreta

Algarve

Als we heel eerlijk zijn duurt de vliegreis naar Algarve meer dan 3 uur. Vijf hele minuten langer om precies te zijn. Maar dan krijg je ook wat bijzonders. Parelwitte stranden en baaitjes die je compleet voor jezelf hebt. Iets verderop zijn er prachtige rotsachtige kusten waar de zee onrustig op de kliffen beukt. Het echte Portugal met schilderachtige dorpjes vind je al op enkele kilometers van de kust.

Ontdek het prachtige Portugal en de zonovergoten stranden

Tirana

Albanië heeft jarenlang ver weg geleken. Het land was een strenge communistische dictatuur waar niemand welkom was, zelfs de Russen niet. Dat is inmiddels allemaal veranderd en het Albanese volk verwelkomt graag gasten. De stad biedt een bijzondere mix van eeuwenoude geschiedenis en sporen van de recente dictatuur. Het strand is overigens ook dichtbij en echt paradijselijk.

Skanderbeg plein in Tirana, op een zonnige plein
Tirana is perfect voor een city trip vol met zon, cultuur en heerlijk eten!

Malaga

Deze prachtige stad is wellicht in de lente op het mooist. De zon is hier aan de Costa del Sol al aangenaam, maar nog niet zo heet als tijdens de lange zomers. In deze periode kan je zowel genieten van zon, zee en strand als van de historie van deze bijzondere stad. De Moorse overheersing gedurende meerdere eeuwen heeft Malaga tot een van de mooiste steden gemaakt in Zuid Spanje en dat zegt wellicht al genoeg. Neem ook eens een kijkje in Marbella en Torremolinos buiten het seizoen. Je zal verrast worden.

Het is heel het jaar door lekker vertoeven in Malaga

Mallorca

Ook Mallorca ligt binnen de 3 uur met het vliegtuig. Het Spaanse eiland staat natuurlijk bekend vanwege de party’s. Hier vieren met name jongeren in de zomervakantie iedere nacht feest om dan uit te slapen op een van de brede zandstranden. In de lente is Mallorca een prachtig eiland voor iedereen die graag door de natuur wandelt. Uiteraard zijn de mooie stranden er ook nog en is er volop zon. Voor wie niet zonder een stedelijke omgeving kan, is er de gezellige hoofstad Palma. Hier kan je tot de late uurtjes een hapje eten, dansen op live muziek en genieten van adembenemende bouwwerken.

Stad Palma del Mallorca, van een birds eye view gezien
Palma is de ideale bestemming voor als je een nieuwe stad wilt verkennen én lekker zwemmen

Kreta

Kreta is een van de bekendste eilanden van Griekenland  en dat betekent volop strandplezier in februari. Het eiland is echter veel groter dan veel vakantiegangers denken. Het binnenland van Kreta is bergachtig en terwijl je aan de kust aan het strand kan liggen, is het in bergachtige streken winters. Iets om over na te denken als je je koffer inpakt. Uiteraard ben je ook op de juiste bestemming als je interesse hebt in de Europese cultuur. In deze contreien begon wat we nu beschaving en democratie noemen. Overal zijn er sporen te vinden.

Als je van lekker eten en prachtige eilanden houdt tijdens je vakantie zit je in Griekenland wel goed!

Kun jij geen genoeg krijgen van de zon? Lees dan ook ons artikel 5 bijzondere plekjes in Portugal.