Logo Campings.nl Logo Campings.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

Campings zoeken aan de Costa del sol

Wie de zon zoekt in Europa kan natuurlijk maar op één plek echte garanties krijgen en dat is aan de Spaanse Costa del Sol. Het is dan ook niet voor niets zo dat de plaatsen die aan deze Costa in het uiterste zuiden van Europa gelegen zijn bovenaan de lijsten van populairste vakantiebestemmingen prijken. Wanneer je dus ook eens een echte reis naar de zon wilt maken, dan is een camping aan de Costa del Sol de ultieme optie! Meer lezen
Campings zoeken aan de Costa del sol
4 Campings
4 Campings

Plaatsen aan de Costa del Sol

Opvallend is dat de Costa del Sol vooral uit de wat kleinere plaatsen van Spanje bestaat. Hoewel het gebied grote bekendheid geniet, is alleen Malaga te zien als een echte stad. Dit is dan wel ook direct een goede bestemming voor een leuke vakantie. Dat geldt echter ook voor bijvoorbeeld Marbella, Estepona en Torremolinos. Dit zijn de plaatsen die het meest tot de verbeelding spreken van toeristen. Wanneer je dus echt eens een aantal dagen in de zon wilt liggen zonder iets te hoeven doen, dan moet je hier zijn!

Soorten campings aan de Costa del Sol

Strandcampings zijn natuurlijk in grote hoeveelheden te vinden aan de Costa del Sol. Wat is er nu lekkerder dan vanuit je caravan of tent binnen enkele stappen direct op het strand te kunnen zitten? Wil je echter ook vermaakt worden als je op één van de campings aan de Costa del Sol zit, dan is de keuze voor een gezinscamping een betere. Vaak zijn deze ook internationaal georiënteerd zodat je er bijvoorbeeld in het Engels of Nederlands terecht kunt. Ga je iets meer landinwaarts, dan vind je ook nog mooie natuurcampings.

Interessante bezienswaardigheden nabij de Costa del Sol

Aan het strand liggen of een duik in het zwembad nemen is ontspannend en fijn, maar tijdens een vakantie aan de Costa del Sol wil je natuurlijk meer. Dit kan je bijvoorbeeld doen door naar één van de volgende bezienswaardigheden te gaan:

Cueva de Nerja

Wanneer het zo warm is als het soms aan de Costa del Sol kan zijn, dan is het geen slecht idee om de mooie grotten te bezoeken en direct verkoeling te vinden.

El Torcal

Ondanks de warmte, of misschien wel juist daardoor, is er ook veel ruimte voor mooie natuur net iets meer landinwaarts bij de Costa del Sol. El Torcal is een voorbeeld van een mooi park!

Balcon de Europa

Op het uiterste zuidelijke puntje van Europa gaan staan en uitkijken over de zee? Dat is wat je op het Balcon de Europa kunt doen!

Nu een reis naar de Costa del Sol boeken

Aan de Costa del Sol een camping vinden hoeft gelukkig geen grote opgave te zijn. Er zijn er immers voldoende te vinden in alle plaatsen in dit gebied. Dat kan zoals gezegd uiteenlopen van een strandcamping tot een echte natuurcamping. Wanneer je gaat boeken, denk dan ook aan de periode waarin je op vakantie gaat, dit kan je keuze namelijk enigszins beïnvloeden.

Wanneer je immers in de gelegenheid bent om in Spanje aan de Costa del Sol op een camping te overwinteren, dan kan je bijvoorbeeld je keuze ook laten vallen op een camping waar de stacaravan of bungalow al volledig ingericht voor je klaarstaat. Je hoeft dan eigenlijk nog maar één ding te doen en dat is nu direct een reis boeken!