Campings zoeken in Catalonië

CAMPINGS ZOEKEN IN CATALONIË

Een van de meest bekende regio’s in Spanje is waarschijnlijk wel Catalonië. Catalonië is het meest oostelijke gebied van Spanje wat grenst met Frankrijk. De hoofdstad is Barcelona, wat een bekende stad is voor de meeste mensen. De regio ligt grotendeels aan de kust en daarmee aan de Middellandse zee. De kustlijn is bijna 600 meter lang. Een geschikte strandcamping vinden gaat hier dus wel lukken met zoveel kustlijn! Daarnaast wordt de Costa Brava gezien als één van de mooiste kusten van Spanje. De kustlijn van Catalonië kent een paar drukke en toeristische gebieden, zoals Blanes en Lloret de Mar. Als je deze gebieden ontwijkt, zijn de stranden erg rustig en geschikt voor bijvoorbeeld een vakantie met het hele gezin. Echter zijn de badplaatsen Blanes en Lloret de Mar meer geschikt voor de net afgestudeerde jeugd. Deze gaan vaak in bussen vanaf Nederland naar de kustplaatsen en vermaken zich hier een week onder het genot van meerdere drankjes. Lees meer 

Populariteit

In de Middeleeuwen waren Aragon en Catalonië nog 1 gebied, waarbij Catalonië voornamelijk het leger aanstuurde. Helaas verloor Catalonië een aantal grote oorlogen en werd de macht verschoven naar Madrid. Hierbij verloor Catalonië ook langzaamaan de zelfstandigheid. In de vele jaren daarna kreeg Catalonië meerdere keren de zelfstandigheid terug, maar verloor het ook telkens weer. Op dit moment in Catalonië veel in het nieuws door een zoveelste poging om onafhankelijk te worden. Dit is één van de redenen waarom Catalonië een zeer bekende regio is.

Campingvakantie

Een campingvakantie naar Catalonië is een geschikte keuze, aangezien Catalonië beschikt over een goed klimaat. De zomers zijn warm en de winters zacht en daarmee ook niet al te koud. In de binnenlanden kan het vaak iets kouder worden. Dit komt mede door de bergen die hier zijn. Ook de bergen zijn van positieve invloed op de keuze voor een camping vakantie in dit gebied.

Bekijk alle campings in Spanje

Bezienswaardigheden en andere activiteiten in Catalonië

De hoofdstad van Catalonië is Barcelona, zoals al eerder is gezegd. Barcelona beschikt over de zeer bekende voetbalclub ‘Fc Barcelona’. Het stadion van deze voetbalclub is een van de mooiste stadions en is daarom zeker de moeite waard om een kijkje te nemen. Daarnaast is dit stadion vernoemd naar de Nederlandse Johan Cruijff die waarschijnlijk iedereen wel kent. Deze Ajacied heeft veel betekend voor de club en daarom is na zijn dood het stadion vernoemd naar deze voetballer. Voor de echte Barca-fans kan een kijkje bij de thuisclub van Messi natuurlijk niet ontbreken.

Barcelona

In 1882 is Antoni Gaudi begonnen met het bouwen van de Sagrada Familia in Barcelona. Deze zeer bekende kerk is tot op heden niet afgemaakt. Nog steeds zul je, als je deze kerk gaat bezoeken, een niet afgemaakte kerk aantreffen. Echter is de kerk nu al prachtig om te zien en is het absoluut geen probleem dat de kerk niet afgemaakt is. De reden waarom de kerk zo bekend is, komt mede door de architectuur. De kerk is prachtig gebouwd en kent vele artistieke punten. Daarnaast komen ook veel mensen naar deze kerk wegens religieuze overwegingen. Ook is deze kerk het symbool van Barcelona en kan een kijkje aan deze kerk niet achterblijven.

Bekijk alle campings in Barcelona

Gerona

Barcelona is uiteraard een ontzettend mooie stad, maar dat is niet het enige hoogtepunt van Catelonie. Een andere mooie plaats in Catalonië is Gerona. Vanaf Barcelona is een treinverbinding naar deze stad, waardoor je vanaf de camping in Barcelona makkelijk even een dagje naar deze stad kan. Naast dat de stad alleen al erg leuk is om te bezoeken, is er een groot meer. Bij dit meer kun je zelfs schildpadden bezoeken.

Bekijk alle campings in Gerona

Figueres

Verder is er nog het kleine dorpje Figueres, wat niet al te bekend in de oren klinkt. Maar in dit dorpje kun je het museum van Salavador Dalí vinden en die naam klinkt een stuk bekender. Dit museum is één van de meest bezochte musea van heel Spanje.

Campings in Catalonië

Zoals al eerder is vermeld is een vakantie naar Catalonië goed te doen op een camping. De reis naar Catalonië is niet super ver met de auto. Daarnaast kan de reis ook prima met een camper of caravan gedaan worden. Het grootste voordeel aan de campings in Catalonië is waarschijnlijk wel dat de meeste eigenaren van de campings gewoon Nederlands zijn. Hierdoor kun je makkelijk in je eigen taal communiceren en kun je vaak ook rustig patat met frikadel eten in de restaurants. Daar zijn voornamelijk de kinderen vaak tevreden over. Ook zijn de campings vaak wat aan de kleine kant, waardoor je weinig overlast van andere mensen kan krijgen.