Campings in Barcelona

CAMPINGS IN BARCELONA

In de stad vind je dan misschien geen campings, maar rondom Barcelona zijn er des te meer te vinden. Dat is natuurlijk goed te begrijpen wanneer je je bedenkt hoe populair de Catalaanse stad als vakantiebestemming is. Mogelijk droom jij er ook al tijden van om eens te gaan. Dit is jouw kans om een leuke camping in Barcelona te vinden! Lees meer 

In de omgeving van Barcelona

Wanneer je een stedentrip, dan betekent dit vaak dat je een duur hotel in het centrum neemt. Dit is natuurlijk nergens voor nodig, want voor een veel betere prijs zit je op een luxecamping bij Barcelona. Je bent dan bijna net zo vlug in de stad, maar kunt hem ook even ontvluchten als je gewoon even rustig wilt ontspannen.

Bovendien is Barcelona ook een prima bestemming voor een zonvakantie aan het strand. Dit wordt vaak vergeten omdat de stad inmiddels zo breed bekend staat als een echte stedentriplocatie. Het is echter prima mogelijk om zowel een stadscamping als een camping aan zee te vinden.

Bekijk alle campings in Catalonië

Leuke bezienswaardigheden Barcelona

Of je nu kiest voor het strand of de stad, je zal ongetwijfeld het één en ander willen zien in de stad zelf. Daarom is het goed om eens wat meer te weten te komen over wat er nu eigenlijk allemaal te zien is. Dit zijn de aanraders:

Camp Nou

Het stadion van misschien wel de grootste voetbalclub van de afgelopen jaren is ook gewoon te bezoeken. Het kan wel flink druk zijn, dus boeken is altijd een slim idee als je echt wilt gaan.

Palau Güell

Gemaakt door de beroemde architect Gaudi voor een rijke industrieel van de stad in de negentiende eeuw. Nu een van de meest bijzondere gebouwen die je er kunt vinden.

Sagrada Familia

Net als het Palau Güell is ook de Sagrada Familia onderdeel van de werelderfgoedlijst van UNESCO. Een aanrader!

Luxe kamperen in Barcelona

Wanneer je niet in de stad, maar een camping in de buurt van Barcelona kiest, dan kan je al snel ontdekken dat je flinke luxe kunt krijgen voor goede prijzen. De glamping is hier bijvoorbeeld heel populair, maar ook de campings met mooie stacaravans of bungalows zijn hier in ruime mate te vinden.

Wat een groot voordeel is van de meer luxe campings is dat er meer plezier te beleven is voor het hele gezin. Vaak zijn campings voor aantrekkelijk voor zij die de rust opzoeken. Wanneer de kampeerplekken echter net iets uitgebreider zijn, dan is er natuurlijk veel meer te doen.

Bekijk alle luxe campings in Spanje

Direct een camping in Barcelona zoeken

Je kunt Barcelona bezoeken wanneer je alleen maar achterover wilt leunen in de zon, maar ook wanneer je op zoek bent naar pareltjes zoals die alleen in steden te vinden zijn. Het grotere gebied rondom Barcelona is het op vijf na meest bevolkte gebied van Europa, wat verklaart waarom er altijd veel te doen is.

Naast de genoemde bezienswaardigheden zijn er bovendien nog zo veel meer dingen. Denk bijvoorbeeld ook aan het eten. De Catalaanse keuken komt vrijwel nergens zo tot zijn recht als in Barcelona. Het is bovendien ook nog eens zo dat je je op campings in Barcelona gemakkelijk in het Engels en soms zelfs in het Nederlands verstaanbaar kan maken.

Er staat je dus niets in de weg om direct een camping in Barcelona te boeken! Zo komt die lang gekoesterde wens die je had dan eindelijk eens uit.