Logo Campings.nl Logo Campings.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

Campings zoeken in Baskenland

Baskenland is een gebied in Spanje wat redelijk bekend is. Waarom dit een bekend gebied is, is geen moeilijke vraag. Baskenland ligt in de Pyreneeën en deze staan bekend om de prachtige bergen. Door de bergen gaat de wielerronde ‘Vuelta Ciclista al Pais Vasco’, beter bekend als de ‘ronde van Baskenland’. Daarnaast is er ook de Clásica San Sebastián, welke in 2016 gewonnen is door een Nederlander, namelijk Bauke Mollema. Om deze reden is Baskenland een populair (vakantie)gebied. Verder is Baskenland al tijden in het nieuws omdat het graag onafhankelijk en zelfstandig van Spanje wil zijn. Echter resulteerde dit in een hoop gewelddadige situaties. Inmiddels is de situatie hersteld in Baskenland en is het nu een geschikte keuze voor een campingvakantie. Meer lezen
Campings zoeken in Baskenland
1 Campings
1 Campings
Plaatsen in Baskenland

De taal in Baskenland

In Baskenland worden meerdere talen gesproken. Voornamelijk wordt er Spaans gesproken, maar naast het Spaans wordt er ook Baskisch gesproken. Het Baskisch is een speciale taal, want is er geen enkele taal waar het verwantschap mee toont. Dit houdt in dat het niet te bepalen is, van welke taal het Baskisch afstamt. Er zijn maar weinig talen waar geen verwantschap mee te vinden is. Dat maakt het Baskisch een speciale taal. Helaas zijn er niet veel moedertaalsprekers meer van het Baskisch over, waardoor het binnenkort een dode taal kan worden. Dit houdt in dat de taal geen echte sprekers meer heeft, maar dat er nog wel bekende woorden van kunnen voorkomen. Een ander voorbeeld van een dode taal is het Latijn.

Bekijk alle campings in Spanje

Wat te doen in Baskenland

Baskenland is een regio wat deels bij Spanje hoort, maar ook deels bij Frankrijk. Het ligt daarom ook op de grens tussen Frankrijk en Spanje en dus in het noorden van Spanje. De provincies zijn zo ingedeeld dat 4 provincies in Spanje liggen en de overige 3 in Frankrijk. Wat verder opmerkelijk is aan Baskenland is het klimaat. Hiermee onderscheidt het zich van Frankrijk en Spanje. Het klimaat is namelijk niet zoals je gewend bent van Frankrijk en Spanje. Het klimaat lijkt namelijk meer op het Nederlandse zeeklimaat. Met name aan de kust trekt er vaak een stevige wind langs.

Met de camper naar Baskenland

Veel mensen kiezen ervoor om met de caravan of een tent naar een camping in Baskenland te gaan. Dit is zeker een goede keuze. Er is namelijk veel te doen in Baskenland, wat ideaal is voor een campingvakantie. Het voordeel aan een campingvakantie is, dat je van de ene camping naar de andere camping kan trekken. Zo kun je op een optimale manier genieten van de vakantie, omdat je zo vele plekken kan bezoeken.

De culinaire hoogstandjes

Wat vooral bijzonder is aan Baskenland is de keuken. In Baskenland wordt voornamelijk gekookt met vis. Dit is dan ook niet heel gek, aangezien er veel vis gevangen kan worden in deze streek. Dit komt natuurlijk omdat Baskenland gelegen is aan de kust en er om deze reden veel vis gevangen kan worden. Hier zijn ze dan ook goed getraind in, zowel in het koken als in het vangen van vis. Het koken met vis ligt hier op een hoog niveau, waardoor je heerlijk uit eten kan gaan in deze streek.

Bekijk alle campings in Bilbao

Zwemmen

Omdat Baskenland aan zee ligt, kan er ook prima gezwommen worden. Een strandwandeling is ook zeer geschikt in deze streek. Met name omdat het vaak niet extreem warm is in Baskenland, zoals we verder wel gewend zijn van Spanje. Ook om deze reden is een campingvakantie in Baskenland een goede keuze. Het is niet te warm, waardoor je ook vele andere activiteiten kan doen dan voornamelijk zwemmen.

Glamping en campings in Baskenland

In Baskenland zijn veel hooggewaardeerde campings te vinden. De campings hier beschikken vaak over een zwembad, maar ook over andere faciliteiten. Daarnaast bestaat er nog een heel ander soort kamperen. Namelijk het glamping. Glamping is een samenvoeging van de 2 woorden ‘glamorous’ en ‘camping’. De twee woorden zeggen eigenlijk al een beetje wat het inhoud. Glamping houdt eigenlijk in op een luxe manier kamperen. Bij glamping kun je denken aan een soort grote tent, die alle gemakken van thuis kent. Daarnaast bevatten de accommodaties vaak ook genoeg privacy en zijn de tenten ruim zat. Eigenlijk is het een soort combinatie tussen een vakantiehuisje en een tent.

Bekijk alle glampings in Spanje

Faciliteiten

Behalve de faciliteiten in de accommodatie zelf, beschikt de camping vaak ook over andere luxe faciliteiten. Zo zijn er vaak verwarmde zwembaden, goede restaurants en supermarkten aanwezig. Deze zijn vaak ook iets luxer dan op een gemiddelde camping. Hiermee onderscheidt een glamping zich van andere campings. Ook in Baskenland zijn er meerdere opties om naar een glamping te gaan.