Logo Campings.nl Logo Campings.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

Glampings in Spanje

Een vakantievorm waar je misschien al heel veel over gehoord hebt en die je nu zelf ook weleens een kans wil geven. Een glamping in Spanje boeken is misschien wel de allerbeste manier om bekend te raken met deze vorm van luxecampings. Er zijn bovendien steeds meer opties op dit gebied. Je kunt dus letterlijk in het hele land de geschikte campings vinden voor jouw ideale vakantie.
Glampings in Spanje
5 Campings

Wat is een glamping?

Een glamping is in de basis wel gewoon een camping, maar dan een flink stuk luxer. Er zijn een aantal verschillende vormen, maar de meeste glampings delen een aantal kenmerken. Zo wordt er overnacht in een luxe grote tent. Dit is bijvoorbeeld een yurt of een safaritent. Daar is natuurlijk veel ruimte in te vinden.

Daarnaast is het zo dat je in de tent veel meer luxe vindt dan je normaal in een tent of een caravan hebt. Denk bijvoorbeeld aan mooie bankstellen en tafels alsof je gewoon in een woonkamer of een dure hotelkamer je intrek hebt genomen.

Glampings in Spanje

De glampings zijn inmiddels een bekende plek geworden in alle delen van Spanje. Dat neemt niet weg dat er een aantal plekken in het land zijn waar de luxe campings van Spanje net iets populairder zijn. Dit zijn echte glampinggebieden:

· Andalusië

In Andalusië is een flinke concentratie aan hele mooie en diverse glampings te vinden.

Bekijk alle campings in Andalusië

· Costa Brava

De Costa Brava is al vele jaren één van de populairste gebieden onder Nederlanders. Niet gek dat er veel glampings te vinden zijn.

Bekijk alle campings aan de Costa Brava

· Barcelona

Eén van de meest bevolkte gebieden in Europa en een geliefde bestemming voor vakantiegangers over de gehele wereld. Een goede plek voor luxecampings.

Bekijk alle campings in Barcelona

In de winter

Veel mensen kiezen ervoor om juist in de winter naar Spanje te trekken om er te overwinteren. Waar dat in het verleden vooral in hotels moest gebeuren is het tegenwoordig ook steeds beter mogelijk om gewoon voor luxe kamperen te gaan. Dit voelt voor veel mensen toch beter aan.

Vooral in Zuid-Spanje is het klimaat natuurlijk zeer geschikt om de winter in een luxetent door te brengen. Al is het zeker ook zo dat er in Noord-Spanje over het algemeen geen zorgen gemaakt hoeven te worden over de juiste temperaturen.

Direct een glamping boeken

Ben je enthousiast geworden van het idee van een glamping in Spanje aan zee? Dat is niet zo vreemd natuurlijk. Dit type vakantie heeft eigenlijk alles wat je je maar kunt wensen. Je zit in de gezelligheid van een camping en in de luxe van een vakantiehuis bijvoorbeeld. Dit is de manier om modern vakantie te vieren!

Daarom is het direct zaak om aan de slag te gaan. Kies je vakantieperiode en zoek naar de mogelijkheden met betrekking tot het boeken van een leuke en luxe glamping met een 5 sterren waardering. Daar zijn er flink veel van.

Heb je hem gevonden? Boeken maar. Wacht hier niet te lang mee, want glampings zijn erg populair. Eerlijk gezegd is het eigenlijk gewoon beter om direct actie te ondernemen. Boek dus nu een glamping in Spanje!