Glamping, luxe campings op een bijzondere manier

GLAMPING, LUXE CAMPINGS OP EEN BIJZONDERE MANIER

Luxe kamperen wordt ook wel glamping genoemd, een samenvoeging van glamourous en kamperen. Glamping wint in rap tempo aan populariteit. Overgewaaid uit, hoe kan het ook anders, ontdekken campingbeheerders dat ze voorzien in een behoefte door hun bezoekers de mogelijkheid te bieden om in een comfortabele accommodatie te verblijven, zonder dat ze de charme van de camping hoeven te missen. Voor deze manier van kamperen betaal je natuurlijk wat meer, maar je krijgt er ook heel veel voor terug. Lees meer 

Genieten van je vakantie op een luxe camping

Heb je geen zin in kamperen op de primitieve manier, maar vind je een camping wel gezellig? Kies dan voor een luxe camping waar glamperen wordt aangeboden. Je verblijft in een comfortabele accommodatie die van alle gemakken is voorzien. Dit kan variëren van een ruime tent of een stacaravan tot een luxe lodge met twee verdiepingen, een keuken en eigen sanitair. Als je op één van de glamping campings logeert heb je altijd een ruime staanplaats zonder dat dit de sfeer op de camping teniet doet. Het is in feite kamperen zonder de ongemakken die je op een gewone camping kunt ervaren, zoals dicht op elkaar staande tenten en caravans, geluidsoverlast van de buren of andere ergernissen.

De faciliteiten op de luxe campings

Het gaat bij glamping niet alleen om een comfortabele accommodatie en een plaats met veel privacy. Ook de faciliteiten op een luxe camping zijn veel uitgebreider dan op een gewone camping. Als je kiest voor glamping dan vind je op de camping in veel gevallen een overdekt zwembad of zelfs een zwemparadijs. Er is vaak een restaurant en een ruim gesorteerde supermarkt waar je boodschappen kunt doen. In het hoogseizoen wordt er voor entertainment gezorgd en je kunt gebruik maken van verschillende sportfaciliteiten waaronder fitness. Soms is er ook een saunacomplex aanwezig met sauna, Turks stoombad en zonnebank. Kortom, alles is voorhanden voor een onbezorgde en relaxte vakantie. Ook als je met de kinderen op vakantie gaat is een luxe camping een uitkomst. Omdat er zoveel te doen is zullen ze zich geen moment vervelen.

Glamping campings op diverse locaties

Je vindt de luxe campings zowel in Nederland als in andere Europese landen. Je kunt kiezen voor glamping aan zee of in een bosrijke omgeving. In onder andere België, Luxemburg en Denemarken vind je luxe campings met uitgebreide faciliteiten. Maar ook in landen als Slovenië en Kroatië kun je terecht op een glamping om je vakantie door te brengen in een gezellige safaritent of een ruime stacaravan. Er is dus volop keuze als je wilt genieten van luxe als je gaat kamperen.

Boek je glamping vakantie nu direct bij Campings.nl

De beste glamping campings vind je natuurlijk bij Campings.nl. Je kunt kiezen uit een ruim aanbod aan campings met verschillende accommodaties. Wil je echt kamperen dan kies je natuurlijk voor een gezellige safaritent of een ruime bungalowtent. Wil je wat meer comfort dan kies je voor een ingerichte lodge of een stacaravan met eigen sanitair. Zo is er voor iedere kampeerder een geschikt verblijf. En natuurlijk profiteer je in alle gevallen van de vele faciliteiten die bij glamping horen.

Blog

Nieuwe blogberichten Glamping & luxe campings

Dit zijn de populairste ‘glampings’ van Europa!
Dit zijn de populairste ‘glampings’ van Europa!

  17-08-2018

Als je van het buitenleven houdt, zijn er weinig dingen die zo interessant zijn als een kampeertocht: dichtbij de...

Glamping voor beginners, zo werkt het!
Glamping voor beginners, zo werkt het!

  13-05-2018

Een nieuwe trend op het gebied van kamperen is Glamping. Je hebt het woord Glamping vast weleens ergens gehoord. Wat...