Logo Campings.nl Logo Campings.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

Campings in Zadar zoeken

Zadar is een mooie historische stad in het noorden van de Kroatische streek Dalmatië. Zadar is een ideale vakantiebestemming voor reizigers die op zoek zijn naar een zonovergoten cultuurvakantie. Er zijn veel campings, stuk voor stuk met een gunstige ligging dichtbij de stad. Veel van de campings zijn direct aan zee. Dit zorgt ervoor dat Zadar een perfecte plek is om te genieten van een kampeervakantie. Meer lezen
Campings in Zadar zoeken
14 Campings
14 Campings
Zwembad - buiten
Direct aan zee/strand
Honden toegestaan
Bekijk Camping
Honden toegestaan
Zwembad - buiten
Direct aan zee/strand
Bekijk Camping
Zwembad - buiten
Direct aan zee/strand
Honden toegestaan
Bekijk Camping
Zwembad - buiten
Direct aan zee/strand
Honden toegestaan
Bekijk Camping

Kamperen in historisch Zadar

In de omgeving van Zadar vind je veel mooie campings. De campings in Zadar zijn veelal gelegen vlak bij of zelfs direct aan de kust. Je loopt er zo vanuit je tent of caravan de zee in. Wie genoeg heeft van zon, zee en strand kan zich vermaken in de stad. De meeste campings zijn op loopafstand van het stadscentrum. Overdag kun je genieten van de meest prachtige stranden en ’s avonds dineer je in een luxe restaurant langs de boulevard van Zadar.

De perfecte camping

In de omgeving van Zadar vind je ongetwijfeld de perfecte camping. Of je nu met vrienden, familie of een geliefde op vakantie gaat, er is voor iedereen een fijne camping te vinden. Wie van luxe houdt kan heerlijk relaxen op camping Zaton. Dit is een luxueus resort met allerlei faciliteiten. Er zijn verschillende zwembaden en glijbanen en je kunt er heerlijk eten. Een andere fijne camping is camping Borik. Deze camping ligt op zo’n 3 kilometer afstand van de stad Zadar. Je verblijft er midden in de natuur. Direct aan zee, omringd door een prachtig dennenbos. Er is van alles te doen, zoals tennissen, zeilen, duiken en surfen.

Must-sees in Zadar

Tijdens je verblijf op een camping in Zadar is er van alles te doen en te zien. De omgeving heeft mooie natuur, langgerekte stranden en bijzondere historische monumenten. 

Kolovare strand

Voor een lekker dagje relaxen op het strand hoef je het centrum van Zadar niet te verlaten. In de stad vind je het Kolovare strand. Hier kun je heerlijk relaxen op het zandstrand of in de schaduw van de hoger gelegen bomen liggen. Het strand wordt veel bezocht door zowel toeristen als de Kroatische locals. 

De Boulevard

De lange boulevard van Zadar is een prachtige wandelroute. Wandelend langs het water kun je hier verschillende bijzondere kunstwerken tegenkomen: het zee-orgel en de ‘Groeten aan de zon’. Het zee-orgel is een bijzonder monument. De pijpen van het onderwaterorgel worden namelijk bespeeld door de golven van de zee. Ook het ‘Groeten aan de zee’ monument is speciaal, deze gekleurde lichttegels worden namelijk aangedreven door zonne-energie. 

De beroemde zonsondergang

Zadar is al lange tijd beroemd om haar prachtige zonsondergangen. Er zijn verschillende films opgenomen tijdens het moment van de magische ondergaande zon. De fameuze Britse filmregisseur Alfred Hitchcock noemde de zonsondergang die hij meemaakte in Zadar zelfs de mooiste van de wereld. 

Het antieke glas museum

In het ‘museum of ancient glass’ kun je prachtige glazen kunstwerken bewonderen uit heel Europa. Het museum bevat vooral veel glazen artikelen uit de Romeinse tijd, zoals kannen, bekers en vazen. 

Het archeologisch museum

Een ander mooi museum is het archeologisch museum van Zadar. Hier kunnen cultuurliefhebbers uren ronddwalen tussen de meest bijzondere archeologische vondsten.

Zin in een lekkere ontspannen vakantie in de mooie omgeving van Zadar? Hier vind je de leukste campings voor ieder reisgezelschap.

Bekijk alle campings in Kroatië