ONTDEK DE CAMPINGS AAN ZEE IN KROATIË

Kroatië is sinds 1990 een onafhankelijk land. Sinds die tijd timmert het land hard aan de weg om aantrekkelijk te worden voor toeristen. Kroatië richt zich daarbij nadrukkelijk op West Europa. Ook de Nederlandse toerist ontdekt Kroatië steeds meer. Je kunt prima vakantie vieren op een camping aan de kust in Kroatië. Vooral Istrië, het schiereiland dat grotendeels op Kroatisch grondgebied ligt is erg aantrekkelijk voor vakanties. Als je een camping in Kroatië met zandstrand zoekt dan kun je ook prima in deze regio terecht. De mooiste stranden kan Kroatië je bieden en in combinatie met het aangename klimaat staan deze garant voor een heerlijke zonvakantie. Lees meer 

Reizen naar de camping in Kroatië aan zee

Misschien zie je er tegenop om met de auto naar Kroatië te reizen. En ja, het is inderdaad een flink eind vanuit Nederland. Maar je hoeft de reis natuurlijk niet in één keer te maken. Je kunt een overnachting boeken in Duitsland of Hongarije. Maar er is ook nog een andere mogelijkheid. Je kunt ook het vliegtuig nemen en in Slovenië aan de kust een camping boeken waar je ook een accommodatie kunt huren. Dit principe wordt glamping genoemd omdat de verblijven vaak wat luxer zijn. Een ruime stacaravan of een compleet ingerichte tent wachten op je voor een paar heerlijke weken vakantie in zonnig Kroatië.

Geniet van de mooie natuur

Behalve van de kust en de zon en de zee kun je in Kroatië ook genieten van prachtige natuur. Het land heeft mooie natuurparken waar je prachtige wandelingen kunt maken. Ook de steden en dorpjes zijn de moeite waard om te bezoeken. Soms lijkt het of de tijd er heeft stilgestaan. De idyllische dorpjes liggen verscholen tegen een berghelling of in de bossen en het drukke leven van de grote stad lijkt daar echt kilometers ver weg. De natuur komt al in het vroege voorjaar uit zijn winterslaap en ook de herfst is prachtig in Istrië. Kortom, je kunt op een camping aan de kust in Kroatië bijna het hele jaar door genieten. Kroatië is daarnaast een zeer gastvrij land dat toeristen graag in de watten legt. Omdat het toerisme nog in de kinderschoenen staat doen de Kroaten graag hun best om het jou als bezoeker naar de zin te maken. Ook zijn er overigens Nederlanders die in Kroatië een camping aan de kust zijn begonnen. Dit heeft natuurlijk als voordeel dat er geen sprake is vaneen taalbarrière.

Reserveer online een mooie camping aan de kust in Kroatië

Kroatië ontdekken tijdens je volgende kampeervakantie is zeker de moeite waard. Reserveer een plaats aan de kust van Kroatië op één van de campings en je zult er zeker geen spijt van krijgen. Ook met de kinderen kun je prima naar Kroatië op vakantie. Veel van de campings aan de kust in Kroatië zijn prima geschikt voor een gezinsvakantie. Kies daarvoor een gezellige familiecamping aan de kust in Kroatië uit via Campings.nl. Boek voor een vakantie tijdens de schoolvakanties wel op tijd om teleurstelling te voorkomen. Sommige campings zijn snel volgeboekt.