Campings in Hongarije zoeken

CAMPINGS IN HONGARIJE ZOEKEN

Hongarije is een heerlijk land voor een kampeervakantie. Behalve het aangename klimaat heeft het land ook tal van bezienswaardigheden. Boedapest en het Balatonmeer zijn daarvan de meest bekende. Hongarije is een welkome afwisselingen op de landen waar je al gauw geneigd bent je kampeervakantie door te brengen. Ruil Spanje of Frankrijk eens een keertje in en laat je verrassen door het nog relatief onbekende Hongarije! Lees meer 

Populaire bestemmingen in Hongarije

Kamperen in Hongarije doe je temidden van de natuur

De natuur in Hongarije is overweldigend. Vooral in het oosten bevinden zich de meest uitgestrekte natuurgebieden. Een groot deel van het land is bebost en ook telt het een aantal indrukwekkende nationale parken. Ook tref je in Hongarije enkele steppen, die zijn ontstaan dankzij het warme en droge klimaat dat in het land heerst.

Verschillende soorten campings in Hongarije

In Hongarije mag er alleen op de daarvoor bestemde kampeerplaatsen worden gekampeerd. Wild kamperen is er verboden. In heel het land bestaan meer dan tweehonderd campings, die door middel van sterren in drie verschillende catgorieën worden opgedeeld. Er bestaat een groot aantal kleine campings. Daar is plaats voor bijvoorbeeld slechts een aantal tenten of caravans. Maar ook wat grote campings betreft bestaat er in Hongarije een behoorlijk aanbod.

Bovendien kun je in Hongarije ook voor een luxe camping kiezen. Hier geniet je van alle gemakken die je thuis ook gewend bent. Glamping is in Hongarije sterk in opkomst. Daarnaast is het een vakantieland dat ideaal is om je vakantie met kinderen door te brengen. De meeste campings zijn voorzien van een zwembad. Iets waar je dankbaar gebruik van zult maken, want vooral in de zomer kunnen de temperaturen flink oplopen. Een verfrissende duik is af en toe dan ook meer dan welkom. Kortom, in Hongarije is er wel een camping voor iedereen.

De Hongaarse keuken

Een bestemming die anders is dan anders roept er natuurlijk ook om, om op culinair gebied eens uitgeprobeerd te worden. Waarschijnlijk denk je bij Hongarije direct aan de befaamde goulash, maar er is meer dan dat. Hongarije heeft in de loop van zijn geschiedenis met veel verschillende volkeren kennisgemaakt en dit proef je ook terug in de keuken. Spaanse, Italiaanse maar ook Turkse invloeden zijn volop aanwezig. Hongaren eten graag vlees. Wat groenten betreft zijn vooral paprika en uit topfavorieten. Strijk tijdens je verblijf op een camping in Hongarije eens neer in een lokaal restaurant en zet je tanden in een typisch Hongaars gerecht!

De belangrijkste bezienswaardigheden

Hongarije is een land dat als het ware schreeuwt om ontdekt te worden. Wie in Hongarije op een camping verblijft, hoeft niet ver te zoeken om bijzondere plekken te ontdekken. We zetten er een paar voor je op een rijtje. 

Boedapest

Hoe kan het ook anders. Een bezoek aan de hoofdstad mag tijdens je verblijf op een van onze campings in Hongarije niet ontbreken. Boedapest is ontstaan door de samenvoeging van twee verschillende stadsdelen, die elk aan een zijde van de Donau zijn gelegen. Gegarandeerd romantische plaatjes dus! Ook de typische zigeunermuziek en de wervelende Hongaarse dans laten zich goed combineren met een mooi diner. Tevens wordt in Boedapest elk jaar in maart het Lentefestival gehouden. Zeer de moeite waard om dat eens mee te maken.

Balatonmeer

Kies jij een camping in Hongarije aan het Balatonmeer? Dan verblijf je aan het grootste meer van Midden-Europa. Rond dit grote warm water meer vind je tal van campings. De zuidoever van het meer is vooral populair bij gezinnen met kleine kinderen. Hier is het water niet zo diep. Omdat hij erg ondiep is, maximaal drie meter, warmt hij al vroeg in het seizoen op en kun je zeker in de zomer rekenen op een zeer aangename temperatuur. De noordoever is weer populair bij de bergbeklimmers. Hier vind je namelijk het vulkanisch gebergte wat zich prima leent voor een mooie klimtocht. Op het meer kun je verschillende watersporten beoefenen. 

Nationaal park Hortobagy

Vooral als je geïnteresseerd bent in vogels, is dit een plek die je niet mag missen. Dit steppelandschap geldt als een van de beste plekken in Europa om vogels te observeren. De fauna is ook erg interessant. Behalve steppen heeft het gebied ook bossen en moerassen. 

Tata

Het historische stadje Tata ligt zeventig kilometer van Boedapest vandaan. Het is gelegen in een heuvelachtige, bosrijke omgeving en staat bekend om zijn vele historische schatten. Het middeleeuwse kasteel is het absolute hoogtepunt en ligt aan een meer dat is uitgeroepen tot beschermd natuurgebied.

Boek eenvoudig en snel je kampeervakantie Hongarije

Hongarije, voor jong en oud, sportief of cultureel, het is een uitstekende kampeerbestemming voor iedereen. Op Campings.nl vergelijk je eenvoudig verschillende campings in Hongarije om zo de beste keus te maken voor jouw nieuwe kampeervakantie!

Ben jij er klaar voor om dit relatief onbekende land voor het eerst te gaan ontdekken? Dan zul je van je keuze in elk geval geen spijt krijgen. Het enige wat nog rest is het vinden van een geschikte kampeerplaats of accommodatie. En dat heb je bij ons zo voor elkaar! Neem nu snel een kijkje in ons aanbod en leg jouw kampeervakantie in dit verrassende land vast. Hongarije wacht om door jou ontdekt te worden!