Campings zoeken aan het Balatonmeer

CAMPINGS ZOEKEN AAN HET BALATONMEER

Het Balatonmeer ligt in Hongarije en is het grootste meer van Midden-Europa. Bij Nederlandse kampeerders is het een zeer populaire vakantiebestemming. Er zijn erg veel mooie campings aan het Balatonmeer te vinden. Het meer is niet diep, de gemiddelde diepte is 3 meter. Daarom kiezen vaak gezinnen met jonge kinderen voor een camping aan dit meer. Verder liggen de prijzen in Hongarije erg laag vergeleken met de prijzen in Nederland. De regio rondom het Balatonmeer draait op toerisme en op wijnbouw. Rondom het Balatonmeer liggen verschillende leuke stadjes, zoals Siófok en Keszthely. Daarnaast ligt het Balaton Hoogland Nationale Park op steenworpafstand. Lees meer 

Kamperen aan het Balatonmeer

De omgeving rond het Balatonmeer is prachtig en erg geschikt om te wandelen en te fietsen. Er is een fietsroute uitgezet rondom het Balatonmeer. Keszthely is de hoofdstad van het district waar het Balatonmeer in ligt en is belangrijk voor de handel en de economie. Een kampeervakantie aan het Balatonmeer garandeert een geslaagde vakantie voor het hele gezin. Naast speeltuinen en faciliteiten voor kinderen, zijn er ook veel mogelijkheden voor watersporters in en op het meer.

Campings aan het Balatonmeer

Het Balatonmeer is zoals al eerdergenoemd echt gericht op gezinnen met jonge kinderen. De campings zijn dan vaak ook familiecampings met amusement voor kinderen. Denk aan een animatieclub, genoeg speeltuinen en een zwembad voor de allerkleinsten. Verder zijn er ook campings die gericht zijn op watersporters. Zij verhuren bijvoorbeeld zelf kano’s of kajakken en organiseren boottochten over het meer. Veel campings aan het Balatonmeer hebben een zwembad, zoals de campings Pelso en Füred.

Bezienswaardigheden en activiteiten

Festetics Paleis

Dit paleis geeft goed weer hoe de mensen vroeger leefden en het gebouw is prachtig. Het ligt in het plaatsje Kasthely en de bibliotheek is opengesteld voor publiek. Het paleis was ooit eigendom van het Habsburgse rijk. Het paleis heeft meer dan 100 kamers.

Tagore Promenade

Een wandeling over de Tagore Promenade is vooral ’s avonds erg gezellig. Er zijn dan veel winkeltjes en restaurantjes. Doordat de regio van het Balatonmeer ook bekend staat om de wijnbouw, wordt er veel wijn uit de buurt verkocht. Leuk voor de mensen die geïnteresseerd zijn in de streekproducten. De promenade loopt langs het meer en vooral met zonsondergang levert dat een erg mooi plaatje op. Daarnaast kom je ook langs de prachtige haven.

Veszprem Zoo

Deze dierentuin heeft zowel kleine als grote dieren en is het ideale uitstapje voor een bewolkte dag. Er is een speciale route waardoor je zeker weet dat je alle dieren ziet. Tussendoor zijn er speeltuintjes voor de kinderen. De dierentuin is netjes en goed onderhouden.

Heerlijke vakantie voor jou en de kinderen aan het Balatonmeer!

Wanneer je een geschikte kampeerbestemming zoekt met kinderen is de regio van het Balatonmeer een goede keuze. De campings zijn vaak gericht op jonge gezinnen en ook in de buurt is er genoeg te doen. Het meer is ondiep en daardoor wordt het water in de zomer al snel warm, erg aangenaam! Het Balatonmeer is niet voor niets een erg populaire bestemming bij Nederlandse kampeerders. Voor een rustige vakantie met een lekkere temperatuur boek je een camping aan het Balatonmeer!

Bekijk alle campings in Hongarije