Logo Campings.nl Logo Campings.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

Campings in Slowakije

Slowakije is een Europees land en is ontstaan na de scheiding van Tsjecho-Slowakije. Het land grenst aan Polen, Oekraïne, Oostenrijk, Tsjechië en Hongarije. Slowakije heeft een bergachtig landschap en heeft zo’n 5.5 miljoen inwoners. De hoofdstad en tevens de grootste stad van het land is Bratislava. Slowakije heeft een interessante geschiedenis, mooie natuur en vele tradities en is daarom een aantrekkelijke vakantiebestemming. Meer lezen
Campings in Slowakije
1 Campings
1 Campings
Provincies in Slowakije

Kamperen in Slowakije

Als je kiest voor een kampeervakantie in Slowakije heb je gegarandeerd geen saaie vakantie. Wanneer je wil genieten van de natuur zijn er bergen, uitgestrekte bossen en de op één na grootste rivier van Europa, de Donau. Meer zin in een interessante stad met genoeg activiteiten? Kies voor een camping dichtbij Bratislava, de bruisende hoofdstad van het land. In de zomer worden er veel bergwandelingen gemaakt door de hoogste bergen van Slowakije. Verder zijn er allerlei mogelijkheden tot zowel watersporten als bergsporten.

Campings in Slowakije

Campings in Slowakije liggen onder andere op het platteland, maar de meeste campings vind je in de berggebieden in het noorden van het land. Dat komt omdat veel vakantiegangers naar Slowakije komen voor de bergwandelingen! Er zijn dus veel campings die op deze toeristen zijn ingericht, want in de bergen lift voor meer dan 12.000 kilometer aan wandelpaden. Slowakije is dus echt een land voor de actieve vakantieganger die er graag op uit gaat. Verder zijn er natuurcampings in de bossen en in een rustige omgeving.

Bezienswaardigheden en activiteiten

Spissky hrad

De Spissky Hrad is het grootste kasteelcomplex van Midden-Europa en de oudste delen stammen uit de 11e eeuw. In de 18e eeuw heeft het complex helaas in brand gestaan en daardoor zijner verschillende delen verwoest. Je vindt hier onder andere een museum met oude munten, meubels, wapens en werktuigen van vroeger.

Bratislava

Bratislava is de bruisende hoofdstad van Slowakije en wordt steeds populairder onder toeristen. Midden door de stad stroomt de rivier de Donau. Bratislava is een hippe stad met vele activiteiten. Vooral onder jonge reizigers is het een gewilde bestemming. Je vindt er onder meer de belangrijkste burcht van Slowakije en het optrekje van de Slowaakse president.

Slowaakse Karts

De Slowaakse Karts is een nationaal park dat in het Slowaakse Ertsgebergte ligt. Het gebied is bekend om de kalksteengrotten. Dat zijn er zo’n 4450 waarvan er een deel toegankelijk is voor bezoekers.

SNP Museum

Hier vind je de interessante geschiedenis van het land gedurende de Tweede Wereldoorlog. Het gebouw is gebouwd in 1969 en heeft een aparte architectuur. Voor de mensen die geinteresseerd zijn in geschiedenis is dit museum een echte aanrader!

Slowakije is upcoming!

Toen Slowakije nog niet onafhankelijk was, was het weinig bezig met toerisme. Inmiddels is dat wel anders! Het toerisme begint op gang te komen. Dit kun je zien aan de hoofdstad Bratislava dat zich supersnel aan het ontwikkelen is. Ook rondom de bergen en in andere delen van het land wordt het steeds aangenamer voor toeristen. Voor een vakantiebestemming die niet voor de hand ligt maar die je zeker niet zal teleurstellen, kies je een kampeervakantie in Slowakije!