Logo Campings.nl Logo Campings.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

Campings in Tsjechië

Een niet geheel onbekende maar ook niet zeer populaire vakantiebestemming in Tsjechië. Voor veel mensen geldt dat ze vaak denken dat Tsjechië een oud-Joegoslavisch land is en armoedig. Echter heeft Tsjechië een hoop positieve punten, waardoor het zeker een mooie vakantiebestemming is. Daarnaast denken mensen vaak dat het geen geschikte bestemming is voor een kampeervakantie. Dit komt mede door het klimaat. Van Tsjechië wordt niet vaak verwacht dat het een goed klimaat heeft en dat het er altijd koud is. Ook dat is niet helemaal waar. Meer lezen
Campings in Tsjechië
10 Campings

Het klimaat

In dit land kunnen in de zomer de temperaturen oplopen tot wel boven de 30 graden. Daarmee is de temperatuur haast te vergelijken met het Franse klimaat. Echter is het in de winter wel erg koud. Door de bergen ligt er ook vaak sneeuw. Dit zorgt er wel voor Tsjechië ook een prima bestemming is voor een wintersport. Alleen zou ik het niet aanbevelen om op wintersportvakantie te gaan met de caravan, want dan kan toch behoorlijk koud en ongemakkelijk worden.

De bevolking

Tsjechië is een zeer katholiek land. Hierdoor zijn de nationale feesten, zoals kerst en pasen van zeer groot belang. Op deze dagen hoef je zeker geen karige kerstboom te verwachten, want de Tsjechen pakken flink uit. Overal in het land worden kerststalletjes opgericht en zijn er kerstmarkten te bezoeken. Wat dat betreft heeft Tsjechië wel het een en ander overgenomen van buurland Duitsland. In de kerstvakantie is Tsjechië dus een goede bestemming voor wintersport vakantie, waarbij je ook nog andere activiteiten kan doen als je even een dagje zat bent van de ski’s.

Campings in Tsjechië

In de winter is Tsjechië dus een waar paradijs, maar in de zomer is het er ook prima te vertoeven. De hoofdstad van Tsjechië bevat een hoop mooie punten. Praag is een mooie culturele stad, wat over een flink aantal architectonische hoogstandjes beschikt. Om deze reden heeft de stad ook de bijnaam ‘de Gouden Stad’ gekregen. De stad kent namelijk een hoop kleurrijke gebouwen.

Bekijk alle campings in Praag

De prijzen

Een groot voordeel van dit Oost-Europese land is de prijs. Vrijwel alles is goedkoop en zo ook de campings. De Tsjechen doen goed hun best om de prijzen reëel te houden, waardoor het land populair is onder de mensen. Voor de bevolking is het echter allemaal prima te onderhouden en is de prijs voor hen erg redelijk. Dit is in veel oostbloklanden helaas niet het geval. In Tsjechië is dit allemaal goed geregeld, waardoor een vakantie naar Tsjechië wel een prima idee is.

Met name op de camping in Tsjechië is er genoeg om te ontdekken. Ook in de steden zijn vaak campings te vinden, waardoor je dus kan genieten van kampeergevoel, maar je ondertussen midden in de stad bevindt. Hierdoor kun je makkelijk een uitstapje maken en de cultuur van Tsjechië op je laten inwerken. Voor een echt luxe campingvakantie kun je ervoor kiezen om niet zelf op je gasstelletje te gaan koken, maar lekker uit eten te gaan en te kunnen genieten van de lokale gerechten zoals bijvoorbeeld een utopenec.

Een camping aan het Lipnomeer

Het Lipnomeer is een 40 kilometer lang stuwmeer in Tsjechië. Het is gelegen in het uiterste zuiden van Tsjechië. Dat het meer een stuwmeer is, houdt in dat het door mensen aangelegd is. De reden hiervoor was een waterprobleem in een aanliggend stadje. Het meer bevindt zich in een natuurpark en is omringd door de bergen. Hierdoor is het een aantrekkelijk vakantiegebied, voor zowel jong als oud. Het is echter wel een zeer toeristisch gebied, wat sommige reizigers misschien tegen zal houden. Voor deze mensen zijn er nog een hoop andere opties te vinden in Tsjechië. Het land is van alle markten thuis.

Bekijk alle campings aan het Lipnomeer

Het meer

Het meer is dus geschikt voor zowel jong en oud. Voor de kinderen is het perfect omdat ze lekker kunnen zwemmen in het meer en vaak ook vriendjes kunnen maken op de camping. Als het fijner (voor de kinderen) is, is er vaak ook zwembad aanwezig bij de camping waarin gezwommen kan worden. De omgeving van het meer bestaat uit een bosrijk gebied, zodat het gebied bewandeld kan worden door de volwassenen. De campings in dit gebied hebben vaak een Nederlandse eigenaar. Dit is voor vele vakantiegangers een positief punt, want op deze manier is het contact makkelijk te onderhouden. Mede ook omdat het Tsjechisch geen makkelijke taal is en niet binnen een paar dagen/weken nog even snel te leren is. Echter spreken ze in Tsjechië vaak ook goed Duits, waardoor het contact op deze manier ook prima te onderhouden is.