Logo Campings.nl Logo Campings.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

Campings in Slovenië

De Republiek Slovenië is sinds 1991 een onafhankelijke staat en behoorde daarvoor tot het voormalige Joegoslavië. In 2004 werd het land lid van de Europese Unie en sinds 2007 kun je er betalen met de euro. In het noorden grenst Slovenië aan Oostenrijk, in het Westen aan Italië en de Adriatische Zee, in het noordoosten aan Hongarije en in het zuiden en zuidoosten aan Kroatië. Slovenië heeft ongeveer 2 miljoen inwoners en is qua oppervlakte half zo groot als Nederland. Het land bestaat voor de helft uit bos en is bergachtig in het noorden, vlak in het oosten en heuvelachtig in het zuidwesten. Er zijn genoeg campings in Slovenië, waar je goed en goedkoop kunt kamperen. Meer lezen
Campings in Slovenië
14 Campings
14 Campings
Zwembad - buiten
Zwembad - binnen
Honden toegestaan
Bekijk Camping
Zwembad - buiten
Direct aan zee/strand
Zwembad - binnen
Honden toegestaan
Bekijk Camping

Kamperen in Slovenië

Als u gaat kamperen in Slovenië hoeft u zich geen moment te vervelen. U kunt wandelen, bergbeklimmen, skiën, fietsen,kanovaren, zeilen, vissen, jagen, golfen, paardrijden en ga zo maar door!

Wist u trouwens dat Slovenië ook een echt wijnland is? Er zijn 3 wijnstreken: Primorska, Posavska en Podravska. In alle 3 gebieden kunt u heel prettig kamperen, zodat u op uw gemak alle wijnen, zoals bijvoorbeeld de Renski Rizling kunt proeven. Heerlijk bij een traditionele Potica. Dit is een cake rollade met verschillende vullingen.

Buiten de wijngebieden kunt u ook kamperen aan de Julische Alpen, in het gebied van het Triglav Nationaal Park. U bent dan dichtbij de stad Bled, en hier zult u zich zeker vermaken. Bijvoorbeeld op de golfbaan of in het Casino. Uiteraard kunt u hier ook prachtige bergwandelingen maken, vanuit Bohinj. Hier is ook het meer van Bohinj, waar u alle mogelijke watersporten kunt beoefenen, en het zal vast niet moeilijk zijn een geschikte camping in de buurt te vinden. 

Bekijk alle campings aan het meer van Bled

Campings Slovenië in opkomst

Campings in Slovenië zijn steeds meer in opkomst nu het land volwaardig lid is van de EU en toeristen op zoek zijn naar betaalbare alternatieven voor dure West-Europese vakantiebestemmingen. Wie van Oostenrijk houdt, zal ook Slovenië omarmen. En dat is niet alleen vanwege de overeenkomsten in het landschap en de gedeelde bergkammen in het noorden. Beide landen hoorden tot 1918 bij elkaar en die historie zie je nog steeds terug in tradities en bijvoorbeeld de Sloveense keuken. Sta je op een camping in Slovenië, proef dan zeker een keer de Prekmurska gibanica, de Sloveense variant van apfelstrudel.

Soorten campings in Slovenië

Kamperen is in Slovenië behoorlijk populair en er zijn dan ook voldoende campings te vinden, die vaak gelegen zijn in de mooiste delen van het land. Niet iedereen heeft hetzelfde beeld voor ogen bij het horen van het woord camping. Sommige mensen denken direct aan een kleine camping midden in de natuur. Anderen juist aan een groot terrein met zwembad en speeltuinen voor de kinderen. Campings in Slovenië zijn gelukkig net zo veelzijdig als het land zelf. Je hebt keuze uit campings aan de kust met uitzicht op zee, tot een stadscamping op fietsafstand van de hoofdstad Ljubljana.

Zo zijn er in Slovenië kleine campings te vinden. Op deze kleine campings kunt u heerlijk tot rust komen en genieten van de prachtige omgeving. De kleine campings worden dan ook vaak natuurcampings genoemd.

Daarnaast vindt u in Slovenië veel campings aan de zee waar u kunt genieten van de kustlijn van Slovenië. Deze campings zijn ideaal voor gezinnen en hier vindt u ook veel campings met een Nederlandse eigenaar. Deze campings beschikken vaak over een zwembad, zodat uw kinderen zich optimaal kunnen vermaken.

Bewust kiezen voor een Nederlandse eigenaar

Wie op kampeervakantie naar Slovenië gaat, kan er bewust voor kiezen een camping te boeken van een Nederlandse eigenaar. Dat heeft namelijk meerdere voordelen. Zo omzeil je ten eerste een mogelijk communicatieprobleem. Ten tweede weet je zeker dat zo’n ‘Hollandse’ camping meer Nederlanders aantrekt en dat jouw kinderen meteen vriendjes opdoen, die ze kunnen verstaan. Bovendien is het ook voor volwassenen veel makkelijker om contact te maken, wat de gezelligheid op de camping in Slovenië alleen maar ten goede komt, natuurlijk. Ten derde is het altijd handig dat de campingbeheerder je leuke tips kan geven over de omgeving.

Het buitengevoel op een camping in Slovenië

De meeste aantrekkingskracht voor kampeerders zit hem toch in het buitengevoel, dat je krijgt tijdens een vakantie op de camping. Zelfs als het weer het even laat afweten, blijf je toch onder een afdakje buiten zitten, terwijl je thuis allang naar binnen gevlucht zou zijn. Je trekt er veel vaker op uit en ook als je daar even geen zin in hebt, is er genoeg te zien en te doen op het terrein zelf. Voor kinderen zijn er op de meeste campings in Slovenië altijd wel speeltoestellen, een zwembad en tientallen nieuwe vriendjes te vinden, dus die zie je waarschijnlijk de hele dag niet meer terug. En voor de meeste ouders geldt, dat ze pas echt vakantie hebben, als de kinderen het naar hun zin hebben.

Mooie plekken om te bezoeken in Slovenië

Slovenië heeft je veel te bieden als vakantieland. De afwisselende natuur heeft voor elk wat wils. Van ruige bergen, waar je avontuurlijk kunt wandelen en grotten kunt bezoeken tot prachtige meren waar je kunt zwemmen of varen. Zeker in het Oosten van het land kun je prima fietsen door het vlakke landschap. En als je die zelf niet mee kunt nemen, dan kun je op diverse campings in Slovenië ook fietsen huren.

Tips voor leuke uitstapjes

Hieronder slechts een kleine selectie van bezienswaardigheden in Slovenië, die een uitstapje meer dan waard zijn. 

Ljubljana

De hoofdstad van Slovenië telt ongeveer 275.000 inwoners en heeft onder andere een prachtige kathedraal, een burcht op een heuvel en een oud centrum waar 6 dagen per week (behalve op zondag) markt wordt gehouden. 

Bekijk alle campings in Ljubljana

Triglav Nationaal Park

Dit park draagt de naam van de hoogste berg van het land, de Triglav van 2864 meter. 

Meer van Bohinj

Het grootste en wellicht mooiste meer van Slovenië is het Meer van Bohinj. Het ligt ingeklemd tussen bergen in het Triglav Nationaal Park. In de omgeving kun je heerlijk wandelen en genieten van prachtige uitzichten. 

Kuuroorden

Op diverse plaatsen in Slovenië vind je kuuroorden en wellness centra. Een ideale stop om even helemaal bij te komen.

Ontdek Slovenië en reserveer meteen

Het schitterende en vooral ook zeer betaalbare Slovenië vraagt erom bezocht te worden. De natuur en de vele campings laten zich prima verenigen tot een geweldige vakantiebestemming. Reserveer nu snel een leuke camping in Slovenië en geniet nog dit jaar van al het moois dat dit land te bieden heeft.