Logo Campings.nl Logo Campings.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

5 leuke bestemmingen voor een vakantie met vrienden

Er zijn steeds meer alleenstaanden in Nederland en het is om die reden ook veel vaker  gebruikelijk om met vrienden op vakantie te gaan. Dat kan met een groepsreis, want hoe meer zielen hoe meer plezier, volgens het gezegde. De praktijk is echter dat voor vakanties de wensen nog wel uiteen kunnen liggen. Een mogelijke oplossing is een vakantiehuisje in de buurt van een grotere stad. Daar (of in de omgeving) is er voor ieder wat te doen en beslist ook wel een bezienswaardigheid of uitje geschikt voor iedereen. Hieronder staan 5 leuke bestemmingen voor een vakantie met vrienden.

5 leuke bestemmingen voor een vakantie met vrienden

5 x leuke bestemmingen voor een vakantie met vrienden

Op vakantie met vrienden? Hier vind je 5 leuke bestemmingen waar iedereen het al gauw naar zijn zin zal hebben. Boek een voordelige camping en ga op reis.

1. Plovdiv, Bulgarije

Deze minder bekende stad ligt op 150 kilometer van de Bulgaarse hoofdstad Sofia. Plovdiv was in 2019 de culturele hoofdstad van Europa. Experts denken ook dat het de oudste stad is in Europa. Er zijn veel historische gebouwen bewaard of gerenoveerd. Hou jij meer van uitgaan dan is de trendy wijk Kapana echt jouw ding. Even buiten de stad is de Bulgaarse natuur authentiek en ongerept.

romeins theate van Philippopolis in Plovdiv, Bulgarije van bovenaf
Een amfitheater in het oude Philippopolis, tegenwoordig bekent als Plovdiv

2. Venetië, Italië

Wat dacht je van een camping aan zee in Italië? Daar vandaan kun je mooie dagtripjes maken. Er is uiteraard maar 1 echt Venetië en dat ligt in Italië. Het is een realistische vraag hoe lang toeristen nog zullen kunnen genieten van een gondelvaart langs eeuwenoude panden en onder de talloze bruggen door. De basiliek van San Marco moet je eigenlijk een keer gezien hebben. Venetië is ook de stad van de culinaire genoegens en de Italiaanse wijn.

3. Boedapest, Hongarije

Boedapest is in heel Europa bekend om de heilzame baden. Een ideale plek om eens met vrienden een dagje helemaal bij te komen van de stress. In deze oude stad is altijd wat te beleven. Ontdek bijvoorbeeld de geschiedenis van de beide steden Boeda en Pest die nu een eenheid vormen. Een wandeling van de Donau laat je de stad op het mooist zien. Niet onbelangrijk is de hoofdstad van Hongarije ook nog een relatief voordelige stad om uit te gaan.

boedapest vanuit lucht, met de rivier en brug in zicht, 's avonds genomen met parlementsgebouw
Ontdek het nachtleven van Boedapest

4. Ljubljana, Slovenië

Misschien is dit geen stad die je had verwacht op deze lijst. Ljubljana is geen wereldstad maar ziet er kleurrijk en sprookjesachtig uit. Het is bovendien de groenste van de grotere steden in Europa. Niet minder dan driekwart van de oppervlakte van de stad bestaat uit groenvoorzieningen. Wie rust zoekt op vakantie zal zich in Slovenië meteen thuis voelen. Maar in de avond bruist de hoofdstad ook zeker. De inwoners zijn vriendelijk en verwelkomen toeristen nog echt. Bij de specialiteiten in de restaurants moet je beslist het plaatselijk gebrouwen bier proberen.

kleurrijke huizen en rivier in Ljubljana, Slovenie vanuit het water.
Kenmerkend voor Ljubljana zijn de kleurrijke huizen die je door heel de stad vindt

5. Bergen, Noorwegen

Noorwegen staat op het verlanglijstje van veel Nederlanders als het om vakantie gaat. Het westelijk gelegen Bergen is beslist de moeite waard voor een bezoek met vrienden. De stad ligt prachtig aan een fjord en is omringd door Bergen. De kleurrijke huisjes aan de haven worden het meest gefotografeerd van alle bezienswaardigheden in Noorwegen. In de nabije omgeving is de bekende berg Trolltunga (Trollentong) te vinden. Feit is wel dat het regelmatig regent in Bergen, ook in de zomer. Daar staat dan weer tegenover dat er talloze musea zijn, echt voor ieder wat wils.

Bekijk ook:

-          Vakantie in Noorwegen: waarop letten?

-          5 schattige Franse dorpjes die je niet mag missen