Logo Campings.nl Logo Campings.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

De twee mooiste autoroutes ter wereld

De twee mooiste autoroutes ter wereld

Volgens kennis liggen de twee mooiste autoroute van de wereld gewoon in ons eigen Europa. Hieronder de routes:

1. De Stelviopas, Italië

De Stelviopas (Passo dello Stelvio) is een van de meest bekende, zware en beruchte autoroutes van Europa én de mooiste autoroute van de wereld. De bergpas ligt in Italië en is 2758 meter hoog. Weet je nog niet welke auto geschikt is voor deze autoroute? Onderschat de kracht van bijvoorbeeld een Fiat Punto niet. Kleine auto's zijn dankzij het lage gewicht en compacte formaat heel geschikt om mee door de bergen te rijden. Nog een tip: de motor van je auto gaat gegarandeerd veel toeren maken in de bergen, dus zet altijd je airco uit als je een bergpas op rijdt.

De bergpas is vooral bekend vanwege wieleretappes in de Ronde van Italië. De Stelvio is een van de hoogste verharde bergpassen in de Alpen. De Stelviopas ligt op de grens van de Italiaanstalige provincie Sondrio en het Duitstalige Zuid-Tirol. Ten oosten van de pas liggen de Ortler Alpen met als hoogste punt de Ortler en nog dichter bij de Monte Livrio op wiens gletsjers gedurende het zomerseizoen geskied wordt.

2. De Atlantische weg, Noorwegen

Voor de volgende autoroute gaan we een hele andere kant op, namelijk naar Noorwegen. Hier ligt de Atlantische weg. Deze acht kilometer lange autoroute ligt tussen de plaatsen Kristiansund en Molde. De weg gaat al slingerend via bruggen over de kleine eilandjes die in zee liggen. In totaal gaat de Atlantische weg over 8 bruggen. De bekendste brug en het symbool van de Atlanterhavsveien is de Storseisundbrug. Het bijzondere aan de Atlantische weg zijn de scherpe bochten van de route en het woeste landschap dat je passeert. Hoge bergen kom je tijdens deze route niet tegen, wel een adembenemend uitzicht over zee en als je geluk hebt een prachtige zonsop - of ondergang. De Atlantische weg, Atlantic Road of Atlanterhavsveien in het Noors is één van de populairste toeristische attracties van Noorwegen.Auteur: Bo