Logo Campings.nl Logo Campings.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

Veerboot Emden-Noorwegen, dit moet je weten

Veerboot Emden-Noorwegen, dit moet je weten

Noorwegen is een vakantieland dat bij veel Nederlanders hoog op het wensenlijstje staat en dat geldt zeker ook voor kampeerders. Noorwegen is een rijk land geworden door de olie-inkomsten en dat merk je overal aan de infrastructuur. Er zijn vooral in het zuiden veel campings te vinden met goede voorzieningen. In principe mag je ook vrijwel overal wildkamperen mits je geen enkele rommel achterlaat. Echter is de natuur in Noorwegen beslist een stuk wilder dan in een groot deel van de rest van Europa. Indien je het ongerepte deel van het land opzoekt, zorg dan dat je goed voorbereid bent en laat je ter plekke informeren.

Rechtstreeks van Eemshaven naar Kristiansand

Wie met de boot naar Noorwegen wilde reizen, was tot medio 2022 genoodzaakt via Duitsland of Denemarken te rijden. Sinds vorig jaar kon dit vanuit het noordelijke puntje van Groningen: Eemshaven. De lijn was in eerste instantie geopend voor Scandinaviërs die richting Europa willen reizen via Nederland maar uiteraard was het omgekeerde ook mogelijk. Doordat de veerdienst echter vaak niet kon aanmeren, kiest deze ervoor om Emden als nieuwe thuishaven te kiezen. Dit geldt vanaf 1 juli 2023.

Wat moet je weten als je deze optie kiest om in Noorwegen te gaan kamperen?

Let op: de gegevens die hieronder worden vermeld zijn indicatief. Check altijd de website van de veerdienst voor actuele informatie over tijden, prijzen en een persoonlijk advies.

Vertrektijden veerboot Emden-Noorwegen

Drie maal per week gaat de ferry van Emden naar Kristiansand, dat is op dinsdag, donderdag en zaterdag. Op respectievelijk zondag, woensdag en vrijdag wordt de omgekeerde route afgelegd. Zowel in Emden als Noorwegen vertrekt het schip op een vast tijdstip. Passagiers worden geacht minimaal een uur van tevoren aanwezig te zijn. De tocht duurt ongeveer 18 uur en de ferry arriveert in het algemeen in de vroege ochtend op de bestemming. Afhankelijk van het weer kan de overtocht iets langer duren.

Prijzen ferry Emden Kristiansand

In een ticket is een kamer begrepen voor de overnachting. De meeste kamers zijn luxe en bedoeld voor twee personen. Er is een beperkt aantal hutten beschikbaar voor eenpersoonsgebruik. Heeft u andere specifieke wensen, neem dan altijd contact op met Holland Norway Lines. Prijzen zijn uiteraard afhankelijk van zaken als het seizoen en worden met enige regelmaat aangepast. Indicatief betaal je voor een tweepersoonskamer momenteel rond de € 300. Neem je de auto mee dan moet je daar een bedrag van € 50 voor neertellen. Wanneer je via de Noorse website boekt, die eindigt op .no, dan krijg je soms scherpere prijzen te zien.

Faciliteiten aan boord

Het schip dat ingezet wordt voor de overtocht heet de Romantika. De Romantika is een ferry, die recent geheel is gerenoveerd. Het schip heeft luxe hutten met comfortabele bedden, verschillende bars, restaurants, een klein winkelcentrum, discotheek en zelfs een sauna. Daar kunnen de Scandinavische passagiers immers niet zonder. Voor de kinderen is er een mooie speelruimte en in het hoogseizoen worden er diverse activiteiten georganiseerd. Voldoende om je te vermaken gedurende de overtocht en vooral om gedurende de nacht lekker te kunnen slapen.

Camper meenemen op de veerboot naar Noorwegen

Uiteraard kan je er ook voor kiezen een camper mee te nemen. Deze wordt op het autodek geplaatst. Het is niet toegestaan om in de camper te overnachten. Dat dient verplicht te gebeuren op een kamer.

Bekijk ook: Een wandelvakantie in Zweden, handige tips