Campings in Groningen zoeken

CAMPINGS IN GRONINGEN ZOEKEN

Groningen staat misschien vooral bekend om zijn gelijknamige hoofdstad waar studenten een belangrijke waarde zijn en een groot deel van de plaatselijke bevolking woont, maar er is nog zo veel meer te beleven in deze noordelijke Nederlandse provincie. Wie dus eens echt een leuke vakantie in eigen land wil ervaren, kan er heel goed aan doen om juist Groningen heel serieus te nemen. De oorsprong van een groot deel van de beschaving van de provincie is Saksisch en dat is nog altijd goed terug te zien. Dit geeft de streek een geheel eigen identiteit. Een leuke camping boeken in Groningen geeft je de gelegenheid dit zelf te ontdekken. Lees meer 

Populaire bestemmingen in Groningen

Kamperen in Groningen is een ontdekkingsreis

Wanneer je aan campings in Groningen denkt, dan is misschien het op ontdekkingsreis gaan misschien niet direct het eerste waar je aan denkt. Toch is dit het wel. Je zal hier namelijk, zeker wanneer je in bijvoorbeeld de randstad of in het meer zeegerichte Zeeland woont, een hele andere kant van hetzelfde land ontdekken. Het grote voordeel daarbij is dat de provincie vanaf een camping gemakkelijk in zijn geheel te ontdekken is. Of je nu juist in Noord-Groningen wilt kijken, of meer nieuwsgierig bent naar Oost-Groningen hoeft daarbij het verschil niet te maken. Bovendien ben je vlakbij de Duitse grens, dus ook een uitstapje naar de Oosterburen behoort tot de mogelijkheden.

De soorten campings in Groningen

Kamperen in Groningen kan ook nog eens op allerlei manieren. Het leuke is namelijk dat je alle soorten campings hier kunt terugvinden. Denk dan in de eerste plaats aan bijvoorbeeld een boerencamping. Kamperen bij de boer is ontzettend populair en Groningen is hier goed geschikt voor. Daarnaast zijn er natuurlijk de gebruikelijke familiecampings te vinden. Het grote voordeel van deze campings is natuurlijk dat ook de kinderen het hier naar hun zin kunnen hebben. Er zijn vaak veel leuke faciliteiten zoals een goed zwembad en een leuke speeltuin zodat ook een dagje gewoon op de camping in Groningen blijven geen probleem is. Daar staat echter ook tegenover dat er een heel ander soort camping ook heel populair is.

Minicamping in Groningen

Waar enerzijds de grotere familiecampings heel populair zijn, daar is anderzijds juist de kleine camping in Groningen ook heel aantrekkelijk. De minicamping met een beperkt aantal plaatsen is immers een symbool van rust. Wie gaat kamperen in Groningen met als doel het houden van een actieve vakantie kan bijvoorbeeld best de wens hebben om bij terugkomst op het campingterrein lekker rust te hebben. Een kleine camping waar geen drukte heerst is dan natuurlijk de ideale optie. Dit is ook de reden waarom er in Groningen veel opties zijn op dit gebied. Zo komt elk type vakantieganger aan zijn trekken wanneer een vakantie naar deze provincie wordt geboekt.

Dit moet je gezien hebben als je gaat kamperen in Groningen

Kies je voor kamperen in Groningen als besteding van je zomervakantie? Maak dan ook een lijstje met dingen die je in ieder geval gedaan moet hebben. Zo leer je de streek echt kennen. Deze zaken moeten er dan in ieder geval op. 

De Martinitoren

Als er één bezienswaardigheid in Groningen bovenuit steekt, letterlijk in dit geval, dan is het wel de Martinitoren in de Stad Groningen. Waar je ook in de provincie Groningen op de camping staat, een dagje naar de stad met als hoogtepunt de Martinitoren moet in ieder geval in je programma worden opgenomen. De toren staat er al in deze vorm sinds het begin van de zeventiende eeuw. Dat is al bijzonder genoeg. 

Groningermuseum

Meer te weten komen over de geschiedenis van de plek waar je bent? Ga dan naar het Groningermuseum. Daar kan je van alles bekijken en leren. Het museum begon meer dan 150 jaar geleden als tentoonstelling van Germaanse oudheden. In 1900 kreeg het ook die naam, Museum de oudheden. Door de jaren heen is er gesleuteld aan zowel het museum als de collectie. Daardoor is het nog altijd relevant te noemen. 

Nationaal Park Lauwersmeer

Het Lauwersmeer is al sinds 1969 afgesloten van de Waddenzee. Daardoor is het door de jaren heen een zoetwatermeer geworden. Daarbij is het dus ook ontwikkeld als gebied als geheel. Dat heeft ervoor gezorgd dat het tegenwoordig een locatie is die graag wordt bezocht door allerlei mensen, zowel Groningers als toeristen. 

Zeehondencreche

Er zijn meerdere zeehondencreches in Nederland te vinden, maar die in de provincie Groningen neemt toch wel een hele speciale plek in. 

Rottumeroog

Zoals Groningen als provincie anders is dan andere delen van Nederland, Zo is het Groningse Waddeneiland Rottumeroog anders dan de andere Waddeneilanden. Zo is het bijvoorbeeld in de zomer niet toegankelijk omdat het dan beschermd natuurgebied is vanwege de vogels. Een goede reden om buiten het hoogseizoen te gaan.

Reserveer een mooie camping in Groningen via Campings.nl

Heb je belangstelling voor een vakantie in Groningen gekregen? Boek dan nu snel de beste campings in deze fijne provincie. In Groningen vind je de mooiste en beste campings in alle vormen, van minicamping tot familiecamping. Pak dus je kans en wees er snel bij! Wie nu boekt hoeft niet bang te zijn om naast een leuke vakantie te grijpen.