Logo Campings.nl Logo Campings.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

Campings in Noorwegen

Noorwegen is een land waar je echt tot rust komt. Het is een paradijselijk land voor wandelaars en natuurliefhebbers. Je kijkt je ogen uit aan de meest bijzondere natuurgebieden. Van fjorden tot bergpassen. Hoge pieken en diepe dalen, en uitzicht over uitgestrekte blauwe meren. Op een camping in Noorwegen voel je je helemaal een met de natuur. Alleen jij en je tent, midden in de groene natuur. Je kunt er geweldig wildkamperen en helemaal individueel de wilde natuur ontdekken. Genieten van een fantastisch uitzicht terwijl je de frisse lucht inademt en de wind door je haren voelt. In Noorwegen ervaar je rust en stilte en maak je eindeloos veel wandelingen door de mooiste natuurgebieden. Meer lezen
Campings in Noorwegen
1 Campings
1 Campings
Zwembad - buiten
Direct aan zee/strand
Honden toegestaan
Bekijk Camping
Provincies in Noorwegen
Klik op de kaart

Campings in de ruige natuur van Noorwegen

Noorwegen is een indrukwekkend land wat betreft natuur. Het is een van de landen met de meest bijzondere natuurgebieden van Europa. Waar je ook kijkt, je ziet overal om je heen de mooiste natuurfenomenen. Gletsjers, fjorden, watervallen en hoge bergen, je ziet ze allemaal tijdens het kamperen in Noorwegen. Er zijn meer dan 40 nationale parken te vinden in Noorwegen waar je de mooiste wandel-, fiets- en kanotochten kunt maken. Je voelt je pas echt verbonden met de natuur tijdens het kamperen. Kamperen is dan ook erg populair in Noorwegen. Het land is meer dan 1000 campings rijk, in verschillende omgevingen.

Wild kamperen

Wie echt de wilde natuur wil meemaken kan ervoor kiezen te gaan wildkamperen. Wildkamperen wordt steeds meer gedaan door vakantiegangers in Noorwegen. Op weg met je tent en vrij kamperen onder de donkere sterrenhemel, midden in de Noorse natuur. Je tentje lekker neerzitten in de wildernis, waar je maar wilt. Totale rust ervaren, niemand om je heen. Je eigen rondreis samenstellen en zelf kiezen waar je wanneer heen gaat. Dit klinkt voor veel reizigers als een droom. Toch kan het ook zwaar zijn voor wie nog weinig ervaring heeft met kamperen.

Goed voorbereid op weg

Wanneer je nog niet vaak gekampeerd hebt, kan wild kamperen een stapje te ver zijn. Je bent helemaal op jezelf aangewezen en hebt vaak geen bereik op je mobiele telefoon of andere mensen in de buurt. Ook heb je geen beschikking over voorzieningen die je normaal op een camping wel hebt, zoals sanitair, kookfaciliteiten of winkels. Dit betekent dat je goed voorbereid op pad moet gaan. Het is erg belangrijk om genoeg drinkwater en voedsel mee te nemen. De temperaturen liggen ’s zomers meestal tussen de 15 en 25 graden, maar het weer in Noorwegen kan soms plotsteling omslaan. Het is dan ook belang om rekening te houden met mogelijke weersveranderingen. Ook in de zomer is het daarom slim om regenbestendige kleding en warme truien mee te nemen.

Veel keuze

Wie ook graag een echte natuurervaring wil beleven, maar toch over de nodige comfort wil beschikken en langere tijd op één plek wil blijven, heeft tevens genoeg keuze. Er zijn honderden goede campings te vinden in Noorwegen. Van hele grote tot juist kleine campings. Vanaf deze campings kun je heerlijk genieten van de ontspanning en rust die het land uitstraalt. Veel van deze campings bevinden zich in de buurt van grotere plaatsen, zoals Oslo of Stravanger. Bij een verblijf op een van deze campings kun je genieten van alles dat Noorwegen te bieden heeft: natuur en mooie steden.

Campings in de bergen

Een van de hoogtepunten van een kampeervakantie naar Noorwegen is het bekende natuurgebied Jotunheimen. Hier vind je campings midden tussen de hoogste bergen van Noorwegen. Je kunt er slapen in een gebied met meer dan 250 bergen van meer dan 2000 meter hoog. Het is erg bijzonder om midden in dit berggebied te overnachten. Overdag maak je er de mooiste wandeltochten door de bergachtige omgeving en ’s nachts geniet je vanuit je tentje van de donkere sterrenhemel.

Wandelroutes

Noorwegen beschikt over een spectaculair ruig landschap, vol fjorden en ruige bergen. Je vindt er bijzonder mooie Nationale Parken. Het is dan ook een waar walhalla voor wandelaars. De startpunten van wandelroutes liggen meestal op loopafstand van steden en dorpen. Dit is ook de reden dat veel campings in deze delen van Noorwegen gevestigd zijn. Er zijn routes te volgen van verschillende lengtes en niveaus. Er is dus voor iedere wandelaar wel een geschikte route te vinden. Of je nu rustig wilt wandelen over relatief platte stukken of juist steile bergen wilt beklimmen, er is voor iedereen de juiste route om te kunnen genieten van de Noorse schoonheid.