Campings in Zweden zoeken

CAMPINGS IN ZWEDEN ZOEKEN

Zweden ligt in Noord-Europa en behoort tot Scandinavië. Zweden is ongeveer 11 keer zo groot en één van de rijkste, welvarendste en meest ontwikkelde landen van de wereld. Zweden is een vakantieland voor de echte natuurliefhebbers en de avonturiers. Voor ieder is er iets wat leuk is, zoals moderne steden, schattige vissersdorpjes, maar ook de ongerepte, pure natuur met een hoop duistere meren. Lees meer 

Een rondreis door Zweden

Aangezien Zweden een zeer groot land is en beschikt over goede autowegen is een roadtrip naar Zweden een goed idee. Een reis naar Zweden is goed te doen met de auto, waarbij je vanaf Denemarken met de boot naar Zweden gaat. Daarnaast is er ook de optie om over de brug tussen Denemarken en Zweden te rijden. Deze manier van reizen is goedkoper dan de boot en biedt een fantastisch uitzicht. Eenmaal aangekomen in Zweden kan de rondreis beginnen. Langs de kust zijn kleine eilandjes te spotten, die zeker een bezoekje waard zijn. Vaak zijn deze eilandjes erg rustig, omdat het er zo veel zijn, dat de drukte zich verspreid over de eilanden.

De natuur in Zweden

Een campingvakantie in de zomer naar de prachtige natuur van Zweden is zeker geen gek idee en iedereen zal het je waarschijnlijk aanraden. In Zweden is het in de zomer vaak niet extreem warm, maar door de activiteiten die hier te doen zijn, heb je het al gauw warm zat. In het zuiden van Zweden bestaat het gebied voornamelijk uit bos, wat zich uitleent voor de juiste omstandigheid voor een boswandeling voor het hele gezin. Het noordelijke gedeelte van Zweden leent zich perfect voor de wintersporters. Op de eilanden zijn echter veel vissers te vinden, die hier hun vangst binnenslepen. Zweden is dus een land wat voor iedere natuurliefhebber een goede bestemming is en waar een hoop verschillende soorten natuur te vinden is.

Bekijk alle kleine campings in Zweden

Värmland

Het grootste gedeelte van dit gebied bestaat uit bos, maar daar is lang niet alles mee gezegd. Er zijn ook genoeg meren, rivieren en moerassen te vinden namelijk. Daarnaast is in het bos ook genoeg wild te spotten, hier bevinden zich onder andere vossen, beren en wolven. Dit gebied is overigens ook goed te doen voor de wandel- en fietsliefhebbers. Er zijn vele paden die goed te fietsen en te wandelen zijn. In dit gebied bevinden zich een groot aantal campings, waardoor het ook voor de kampeerders onder ons een top bestemming is. De campings zijn vaak ook aan de meren te vinden, waardoor je je direct in de natuur bevindt.

Bekijk alle natuurcampings in Zweden

Het noorderlicht

Het Noorderlicht is een prachtige ervaring om een keer mee te maken. Ik denk dat het bij bijna iedereen eigenlijk wel op het verlanglijstje staat, maar dat het er vaak niet van komt. Dit was bij mij ook het geval. Toch is het zeker de moeite waard om toch een keer in de winter naar het hoge noorden te verplaatsen en het licht te aanschouwen. Daarnaast zijn er ook nog genoeg andere activiteiten in de winter te doen, waardoor het niet alleen een vakantie wordt om het Noorderlicht te bewonderen.

Als je je bevindt ten noorden van de Poolcirkel is er een kans dat je het Noorderlicht kan zien. Ook een klein deel van Zweden valt hieronder. Dit kan het beste in Kiruna. Vaak zijn de weersomstandigheden hier geschikt om van het Noorderlicht te genieten. Om het Noorderlicht te zien, moet het wel donker zijn. Daarom is het beste tijdstip tussen 6 uur s’avonds en 1 uur s’nachts. Daarnaast is het Noorderlicht alleen te zien in de periode van 21 september tot en met 21 maart. Dus alleen in de herfst en de winter. Het beste kun je dan gaan kijken in de periode van december tot en met begin maart, aangezien het dan het minst bewolkt is.

Campings in Gotland

Gotland is een eiland wat rechts van Zweden ligt en onder de hoofdstad Stockholm. Naast dat het eiland beschikt over een prachtige pure natuur, staat ook bekend om zijn kerken en ruines. Voor een vakantie die dient om cultuur en geschiedenis te bestuderen is Gotland een goede optie. Het klimaat is hier iets beter dan in de rest van Zweden. Het is hier lekker warm en daarom een echte trekpleister voor vakantiegangers. Niet alleen de echte toeristen uit Nederland komen hier, maar ook de Zwedenaren zelf trekken vaak naar dit eiland en dat is niet voor niets.

Campings met Nederlandse eigenaren

De campings in Zweden zijn vaak van Nederlandse eigenaren. Dit is vaak in het voordeel van de Nederlanders. Het is namelijk wel een fijn idee als je gewoon in je eigen taal kan communiceren met de campingeigenaar. Op deze manier is het contact over aankomst en verblijf makkelijk te regelen. Ook beschikken de campings vaak over een zwembad, wat natuurlijk fijn is voor de kinderen, maar ook voor jezelf.