Logo Campings.nl Logo Campings.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

Campings in Denemarken

Denemarken is een vriendelijk en groen vakantieland. Als je je vakantie doorbrengt op een camping in Denemarken dan zal je dit zeker ervaren. De Denen zijn trots op hun land en terecht. Denemarken is gemakkelijk te bereiken met de auto, je kunt er met gemak in een dag naartoe rijden. En je hebt geen last van de urenlange files zoals je die wel tegenkomt op de routes naar het zuiden door Frankrijk en Duitsland. De campings in Denemarken zijn vaak ruim opgezet en bevinden zich op de mooiste plaatsen in het land. Lees meer
Campings in Denemarken
50 campings
50 campings
Zwembad - buiten
Zwembad - binnen
Honden toegestaan
Direct aan zee/strand
Bekijk camping
Zwembad - buiten
Honden toegestaan
Direct aan zee/strand
Bekijk camping
Zwembad - buiten
Honden toegestaan
Direct aan zee/strand
Bekijk camping
Zwembad - buiten
Honden toegestaan
Direct aan zee/strand
Bekijk camping
Zwembad - buiten
Direct aan zee/strand
Honden toegestaan
Bekijk camping

Vakantie vieren op de camping in Denemarken

Als je met vakantie naar Denemarken gaat dan is er volop keuze in campings. De campings in Denemarken vind je op het vasteland maar ook op verschillende eilanden die bij dit land behoren. Je kunt je keuze af laten hangen van je voorkeuren. Zo kun je aan de kust van de Oostzee of de Noordzee je vakantie doorbrengen of in het binnenland waar je campings vindt in de groene bossen en heuvels.

Gezinscampings in Denemarken

Ook in Denemarken vind je verschillende soorten campings. Als je met de kinderen op vakantie gaat dan is een kindvriendelijke familiecamping een goede optie. Hier kunnen de kinderen zich prima vermaken in het zwembad of de speeltuin en vooral ook met de andere kinderen die op de camping logeren. Vooral jonge kinderen hebben vaak maar weinig last van taalbarrières en ze leren elkaar vrij gemakkelijk te verstaan. Op veel kindercampings in Denemarken wordt in de zomermaanden voor entertainment gezorgd zodat de kinderen zich ook vermaken als het weer een dagje tegenzit of als ze geen zin hebben om te gaan zwemmen.

Genieten van de rust en de natuur

Ben je een rustzoeker? Boek dan een plaats op een mooie natuurcamping in Denemarken. Er zijn in het hele land mooie en goedkope campings te vinden waar je een paar fijne weken kunt doorbrengen. Deze campings vind je onder andere bij boeren, die een deel van hun land hebben omgebouwd tot kleine camping. De voorzieningen zijn vaak wat primitiever, maar de mensen die hier komen voor hun vakantie stellen vaak ook geen prijs op allerlei voorzieningen omdat ze er toch geen gebruik van maken. Toeristen die deze kleine campings midden in de natuur bezoeken maken tijdens hun vakantie vaak mooie wandelingen of fietstochten of trekken met hun fotocamera de natuur in.

Genieten op een luxe camping in Denemarken

Ook op een camping in Denemarken kun je genieten van luxe. Denemarken kent 5 sterren campings waar bijzondere voorzieningen zijn. Je kunt daarbij denken aan één of meerdere restaurants en uitgebreide sport- en spelmogelijkheden. Ook een luxe zwembad vind je vaak op dit soort parken. Je kunt er terecht met je eigen caravan, camper of tent maar je kunt er vaak ook een onderkomen huren. Er zijn meestal luxe stacaravans of ruime bungalowtenten die je volledig ingericht huurt. Ideaal als je een rondreis maakt of als je zelf geen caravan of tent hebt.

Leuke uitstapjes die je kunt maken op vakantie in Denemarken

Als je je vakantie in Denemarken op een camping doorbrengt dan zijn er verschillende dingen die je kunt doen tijdens je verblijf. Je kunt gezellige steden bezoeken of met de kinderen naar een attractiepark gaan. Dit zijn enkele suggesties.

Kopenhagen

Wanneer je Denemarken bezoekt dan is een bezoek aan de hoofdstad zeker een aanrader. Kopenhagen is zeer fietsvriendelijk. Je kunt er fietsen huren of gebruik maken van de gratis fietsen die op verschillende plaatsen in de stad te vinden zijn. Bezoek Frederiksborg, het Koninklijk Paleis van Denemarken, en de gezellige Nyhavn, waar je aan de kade heerlijk kunt zitten met een drankje of een maaltijd kunt gebruiken.

Legoland

De wereldberoemde Lego steentjes waar we allemaal als kind wel mee gespeeld hebben vinden hun oorsprong in Denemarken. Bij de stad Billund is een themapark gerealiseerd dat geheel aan LEGO is gewijd. Je kunt er onder meer Miniland bezoeken dat uit LEGO steentjes is opgebouwd.

Vikingschipmuseum

In de stad Roskilde vind je het Vinkingschipmuseum. Hier is een aantal deskundig gerestaureerde Vikingschepen te bezichtigen zoals deze eeuwen geleden over de Europese wateren voeren.

Deense Waddeneilanden

Ook Denemarken heeft zijn eigen Waddeneilanden. Het eiland Fanø is het populairst vanwege het kilometers lange en een halve kilometer brede zandstrand. Het eiland Mandø is alleen bereikbaar via een dijk, die twee keer per dag wordt overspoeld als het vloed is.

Groenland

Wat velen niet weten is dat het eiland Groenland bij Denemarken hoort. Dit eiland bij de Poolcirkel is qua landschap heel wat anders dan Denemarken. Hier wonen nog traditionele Eskimo’s en vindt het vervoer plaats met sneeuwscooters en sledehonden.

Reserveer je vakantie op de camping in Denemarken

Wil je Denemarken gaan ontdekken vanaf één van de vele mooie campings? Reserveer dan direct via Campings.nl. Vergelijk het aanbod en maak direct je keuze. Je kunt meteen door klikken voor het doen van een reservering.