Logo Campings.nl Logo Campings.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

Luxe kamperen op een 5 sterren camping

Als je kamperen alleen leuk vindt als je kunt genieten van het nodige comfort dan is een 5 sterren camping echt iets voor jou. Je kunt op deze luxe campings rekenen op goede voorzieningen en uitstekende service. Een camping krijgt alleen het 5 sterren predicaat als aan strenge voorwaarden wordt voldaan. Een camping met 5 sterren camping heeft top voorzieningen zoals één of meerdere restaurants, een zwembad of zelfs een subtropisch zwemparadijs en andere entertainment voorzieningen voor de gasten. Alles wordt er aan gedaan om het de gasten naar de zin te maken. Daar hoort ook goede service bij. Een camping krijgt de 5 sterren niet alleen vanwege goede voorzieningen.
Luxe kamperen op een 5 sterren camping
20 Campings
20 Campings
Zwembad - buiten
Direct aan zee/strand
Honden toegestaan
Zwembad - binnen
Bekijk Camping
Zwembad - buiten
Direct aan zee/strand
Honden toegestaan
Bekijk Camping

5 sterren campings in Nederland

Nederland is het kampeerland bij uitstek. Wij zijn dol op kamperen, maar ook voor Nederlanders geldt dat ze graag comfort en goede voorzieningen willen. Daarom komen er ook in ons land steeds meer vijf sterren campings. Op deze campings heb je een ruime staanplaats met de nodige privacy en zijn er voldoende toiletten en douches. Maar daarmee ben je er nog niet. De sanitaire voorzieningen moeten ook uitstekend worden onderhouden en schoongehouden. Een 5 sterrencamping heeft daarnaast minimaal één restaurant. Hier kunnen de gasten meestal terecht voor alle maaltijden, dus zowel voor het ontbijt als de lunch en het diner. Het restaurant heeft meestal ook een bar waar je gedurende de dag of de avond kunt aanschuiven voor een drankje.

Vijf sterren campings in Europese landen

In een aantal landen in Europa zijn 5 sterren campings te vinden. De voorzieningen zijn over het algemeen vergelijkbaar met die van 5 sterren campings in Nederland, al kunnen er wel verschillen per land zijn. Vijfsterren campings vind je onder meer in België en Kroatië. De ligging van de camping speelt ook een rol bij het toekennen van het aantal sterren. Dit kan de mooie omgeving zijn, maar bijvoorbeeld ook het gemakkelijk kunnen bereiken van een nabijgelegen stad of dorp met voorzieningen zoals winkels en restaurants of uitgaansgelegenheden. Al deze factoren spelen een rol bij het toekennen van het aantal sterren. Mar de faciliteiten op de camping en de staat van onderhoud zijn wel de belangrijkste punten waar op wordt gelet bij de beoordeling. Er vinden ook regelmatig controles plaats om te beoordelen of een camping het predicaat vijf sterren camping nog wel verdient. Zo niet dan wordt de beoordeling ingetrokken of verlaagd.

Boek nu een goede 5 sterren camping voor je volgende vakantie

Als je prijs stelt op comfort, goede voorzieningen en goede service op de camping, dan is een 5 sterren camping echt iets voor jou. Op Campings.nl geven we een compleet overzicht van de beste vijfsterrencampings in Nederland en andere Europese landen. Je kunt jouw favoriete camping direct online boeken voor je volgende vakantie. Sommige 5 sterrencampings zijn erg populair. Wil je hier logeren tijdens de schoolvakantie dan is het aan te raden om op tijd te reserveren. Buiten de schoolvakanties is er meestal op deze campings meer plaats beschikbaar.