Campings zoeken in Hérault

CAMPINGS ZOEKEN IN HÉRAULT

Hérault is een departement in het hart van de Zuid-Franse regio Languedoc-Roussillon aan de rand van de Middellandse zee en vernoemd naar de gelijknamige rivier. Gedurende je verblijf op een van de campings in dit gebied geniet je van de rijke geschiedenis, de vele wijngaarden en het uitzicht op de oogverblindende bergen. Het veelzijdige landschap maakt deze plek er een die je niet snel zal vergeten. Ook is Hérault de ideale reisbestemming voor een zonvakantie, het grootste deel van het jaar schijnt hier namelijk volop de zon. Lees meer 

Kamperen in Hérault

Met kostbare bezienswaardigheden aanwezig op de Werelderfgoedlijst van de Unesco, een overvloed aan wijngaarden, appelboomgaarden, prachtige landschappen en lange zandstranden zal je op en top genieten van een vakantie op een van de campings in Hérault. Kamperen in dit gebied zal je hart sneller doen kloppen. Het 80 kilometer lange departement heeft talloze lagunes en strandwallen die je vakantie in het zuiden van Frankrijk compleet maken.

Bekijk alle campings in Occitanië

Soorten campings in Hérault

Tijdens je bezoek aan het prachtige Hérault heb je de campings voor het uitkiezen; een camping aan het strand, een camping dichter bij de bergen of een camping in de buurt van een van de uitgestrekte wijngaarden. De ruime keuze uit het variërende landschap van Hérault is aan jou!

Bezienswaardigheden om te bezoeken in Hérault

Wanneer je gaat kamperen in Hérault mogen onderstaande hoogtepunten van dit fraaie gebied in Zuid-Frankrijk eigenlijk niet aan je aandacht voorbij gaan. Bezoek ze dus vooral!

Parc Natural Régional du Haut Languedoc

Dit indrukwekkende natuurgebied van maar liefst 260.500 hectare behelst de meest aanzienlijke bergen en is een pareltje voor iedere natuurliefhebber.

Montpellier

Als hoofdstad van Hérault en simpelweg omdat het een prachtige stad is, mag je een uitstapje naar Montpellier niet laten ontbreken.

Bekijk alle campings in Montpellier

Canal du Midi

Stap op de fiets of in een boot en trotseer dit 250 kilometer lange kanaal dat van Toulouse tot aan de Middellandse Zee loopt en op de Werelderfgoedlijst van de Unesco staat.

Grotte de Clamouse

Maak een sprookjesachtige tocht door deze wonderbaarlijke grotten en kijk je ogen uit terwijl een gids je rondleidt.

In de omgeving

Ondanks dat het bijna zonde zou zijn ook maar een dag van je vakantie niet in Hérault door te brengen biedt ook de directe omgeving van het departement genoeg schoons.

Parc Naturel Régional de Camargue

In dit 750 vierkante kilometer grote park in de stad Arles vind je onder andere flamingo’s, paarden en eindeloos groen.

Narbonne

Deze stad net buiten Hérault was de eerste Romeinse Nederzetting in Zuid-Frankrijk en heeft daardoor een rijke geschiedenis de het zien waard is.

Bekijk alle campings in Narbonne

Le Grau du Roi

Dit knusse dorp in het departement Gard met een levendige haven vol vissersboten mag je niet missen tijdens je vakantie.

Een plek die je de adem beneemt

Het veelzijdige landschap en heerlijke klimaat maken Hérault de ideale bestemming voor iedereen die wil kamperen in Zuid-Frankrijk. Ook het vele aantal zonuren dragen hier zeker aan bij. Het is een plek die het ontdekken waard is, boek daarom nu je verblijf op een van de diverse campings in Hérault!