Campings zoeken in Aveyron

CAMPINGS ZOEKEN IN AVEYRON

Het departement Aveyron, vernoemd naar de gelijknamige rivier, in de voormalige regio Midi-Pyrénées in Zuid-Frankrijk is er een voor de liefhebber van ruige natuur. Menig camping in Aveyron wordt dan ook omringt door een ontzagwekkend uitzicht. In het noorden van dit gebied vind je klakplateaus en vulkanisch gesteente, met schitterende rivieren die er dwars doorheen lopen. Rivieren zijn er in het departement bovendien in overvloed. Verder bevinden zich in Aveyron maar liefst tien van de mooiste steden van heel Frankrijk. Er valt hier dus genoeg fraais te bespeuren. Lees meer 

Kamperen in Aveyron

Tijdens het kamperen in Aveyron wordt je een met moeder natuur. Het is dan ook de ideale reisbestemming voor iedereen die gek is op het buitenleven. Daarnaast geniet je tijdens je verblijf op een van de campings in Aveyron ook van uitstapjes vol van cultuur en historie en heerlijke lokale delicatessen. Verder zijn er genoeg activiteiten te ondernemen, denk aan fietsen, klimmen en wandelen. Een vakantie in dit mooie Zuid-Franse departement is dan ook zeker een aanrader!

Bekijk alle campings in Occitanië

Soorten campings in Aveyron

De campings in Aveyron bevinden zich stuk voor stuk te midden van wonderschone landschappen. Je kijkt je er dan ook de ogen uit. Of je nou liever geniet van een uitzicht op de vallei van de rivier Tarn of de voorkeur geeft aan een camping aan het helderblauwe water van Lac de Pareloup. De keuze is geheel aan jou!

Deze trekpleisters mag je niet missen in Aveyron

Aveyron is prachtig met haar wonderbaarlijk natuurschoon en volop fantastische bezienswaardigheden. Bezoek bijvoorbeeld een van onderstaande bijzonderheden:

Rodez

Rodez is de hoofdstad van het departement en herbergt de kathedraal Notre Dame met een prachtig uitzicht over de stad.

Aubrac

Dit enorme gebied dat aandoet als immens weiland bevat wondermooie vulkanische granietplateaus.

Le Bastide L'Évêque

Deze bastide ligt op een granieten plateau en biedt een spectaculair uitzicht over de vallei van Aveyron.

Village de Conques

Dit sprookjesachtig middeleeuws dorp is een prachtige historische bezienswaardigheid. Het is er net of de tijd heeft stilgestaan.

In de omgeving

Omdat Aveyron in zo’n rijk vakantiegebied ligt, namelijk Zuid-Frankrijk, valt er ook buiten de grenzen van dit departement zat te ontdekken:

Parc National des Cévennes

In de aangrenzende regio Languedoc-Roussillon ligt dit nationale park. Prachtig om te zien en het thuis van de 1567 meter hoge ‘regenberg’, oftewel Mont Aigoual.

Toulouse

De hoofdstad van de regio Midi-Pyrénées, een dromerige stad die je absoluut niet mag overslaan tijdens je vakantie.

Bekijk alle campings in en nabij Toulouse

Agde

Ook gelegen in de regio Languedoc-Roussillon, wordt deze stad ook wel ‘de Griekse stad’ genoemd. Waarom? Daar kun je zelf het best achter komen.

Bekijk alle campings in Agde

Voor wie liever buiten dan binnen is

Aveyron is met uitstek dé reisbestemming voor diegene die zijn tijd liever buiten in de zon dan binnen in huis doorbrengt. Er zijn buitenactiviteiten genoeg, waar het landschap zich dan ook prima voor leent. Dus kun je niet wachten om in die kajak of op die mountainbike te springen, boek dan nu alvast je verblijf op een van de campings van dit magnifieke gebied!