Campings in Île-de-France zoeken

CAMPINGS IN ÎLE-DE-FRANCE ZOEKEN

Net zo bekend als dat zijn hoofdstad ons in de oren klinkt, zo onbekend klinkt voor velen van ons de regio Île-de-France. De naam ‘eiland van Frankrijk’ dankt hij aan het feit dat hij wordt begrensd door vier verschillende rivieren. Daarvan is de Seine ongetwijfeld de meest bekende. Dankzij hoofdstad Parijs mag Île-de-France zich de motor van de nationale economie noemen. Maar er is meer dan alleen maar Parijs. Tijdens een vakantie op een camping in Île-de-France ontdek je ook de natuurlijke en culturele schatten die deze regio rijk is. Lees meer 

Kamperen in Île-de-France: hét historische gebied van Frankrijk

Zelfs als je Parijs wegdenkt, blijft er in Île-de-France namelijk een schat aan mogelijkheden over. Trek tijdens je vakantie op een camping in Île-de-France dan ook zeker eens op onderzoek uit! De indrukwekkende historie zal je verbazen. Vroeger was het hele gebied Île-de-France domein van de Franse koning. De regio heeft in het verleden dan ook als zelfstandige provincie gefunctioneerd. De pracht en praal van de monumenten laten je even terugreizen naar de Franse gloriejaren.

De kleurrijke natuur

De kleuren van de natuur in Île-de-France doen je soms denken aan het palet van een beroemde Franse schilder. Behalve het groen van de vele bossen en natuurparken, kom je ook regelmatig langs de goudgele gloed van de graanvelden. Behalve graan worden er ook veel zonnebloemen, suikerbieten en maïs verbouwd. Maar ook andere fruit-, groente- en bloemsoorten. Je kunt dus wel stellen dat je je op een camping in Île-de-France middenin een kleurrijk gebied bevindt! Een absoluut hoogtepunt in deze categorie zijn de bossen van Fontainebleau.

De verschillende campings in Île-de-France

Île-de-France is een meer dan geschikte regio voor een kampeervakantie. Verblijf je op een camping in Île-de-France? Dan heb je alle facetten van een succesvolle vakantie binnen handbereik. Zo kun je kiezen voor een camping vlakbij de stad, in het bos of langs een van de verschillende meren. Campings in Île-de-France die midden in de natuur liggen, zijn ook een goede uitvalsbasis voor allerlei recreatieve activiteiten.

Île-de-France is bovendien een erg populaire bestemming onder vakantiegangers met (jonge) kinderen. Het wereldbekende park Disneyland Parijs ligt hier namelijk! Ben je op zoek naar een camping in Île-de-France die geschikt is voor een vakantie met het hele gezin? Dan kun je kiezen uit het meest uitgebreide aanbod. Deze familiecampings, die soms ook wel kindvriendelijke campings worden genoemd, beschikken over meer dan voldoende faciliteiten. Denk bijvoorbeeld aan speeltuinen, zwembaden en in sommige gevallen ook een animatieteam.  

De mooiste bezienswaardigheden van de regio

Eigenlijk weet je tijdens je vakantie op een camping in Île-de-France bijna niet waar je moet beginnen. De regio ademt namelijk een en al historie en natuurschoon uit. Plan je vakantie dan ook zo, dat je in staat bent om een groot deel ervan te bezoeken. 

Het paleis van Versailles

Dit enorme jachtslot werd in het begin van de zeventiende eeuw voor Koning Lodewijk XIII gebouwd. Zijn zoon breidde het daarna nog eens uit. Behalve zijn residentie was het ook nog eens het regeringscentrum en het militaire hoofdkwartier van Frankrijk. Achter het paleis liggen de bijbehorende prachtige tuinen. 

De basiliek van Saint Denis

Deze basiliek dient als de begraafplaats van de Franse koningen. Bovendien is het de eerste gothische kathedraal ter wereld en geldt het als het toonbeeld van de Franse architectuur. 

Vaux-le-Vicomte

Ook dit kasteel is een echt meesterwerk te noemen. Het werd gebouwd in de zeventiende eeuw. Tot op de dag van vandaag kun je het interieur en de bijzondere decoratie bewonderen. 

Disneyland Parijs

Op iets meer dan dertig kilometer ten oosten van Parijs ligt het leukste pretpark van Europa. Jong en oud vermaken zich hier gegarandeerd. Laat je betoveren in deze zorgeloze omgeving.

De hoogtepunten van Parijs

Natuurlijk mag tijdens een kampeervakantie in Île-de-France een bezoek aan de stad van de liefde niet ontbreken. Tijdens een bezoek aan deze wereldstad zijn ontelbaar veel dingen te zien. Natuurlijk staat een bezoek aan de Eiffeltoren bovenaan je lijstje. Maar ook de Notre Dame, de Sacré Coeur de Montmartre en het Louvre wil je niet missen. Een rondvaart over de Seine maakt het plaatje helemaal compleet. Bovendien kun je in Parijs terecht voor de meest uiteenlopende horeca-, winkel- en uitgaansmogelijkheden.

Bekijk alle campings rondom Parijs

Vind de mooiste campings in Île-de-France

Begint het al te kriebelen? Wacht dan niet langer en bekijk ons uitgebreide aanbod aan campings in Île-de-France. In Île-de-France worden de campings stuk voor stuk gesierd door een authentiek Frans decor. De regio kent geen hete zomers. Daardoor is hij dus ook geschikt wanneer je graag naar het zuiden reist, maar geen behoefte hebt aan de zinderende zomerzon. Geldt dit ook voor jou? Dan zit je op een camping in Île-de-France wel goed!