Campings zoeken in de Franse Pyreneeën

CAMPINGS ZOEKEN IN DE FRANSE PYRENEEËN

De Pyreneeën van Frankrijk vormen als gebergte een natuurlijke grens tussen Spanje en Frankrijk. Het is een verbluffend mooi gebied, waar je de prachtigste natuurexpressies kunt bewonderen. Het is dan ook zeker een prachtige omgeving om op vakantie te gaan. Je kunt hier heerlijk wandelen, fietsen, rondrijden met de auto of gewoonweg relaxen en genieten van de rust en schoonheid om je heen. Als accommodatie heb je zeker verschillende opties tot je beschikking, maar de meest vermakelijke en gezelligste methode blijft toch het bivakkeren op een Franse Pyreneeën camping. Zo beleeft je optimaal het gevoel van het buitenleven en sta je gelijk midden in de natuur. Lees meer 

Camping in de Franse Pyreneeën met zwembad

Op veel campings vind je tegenwoordig een keur aan aantrekkelijke faciliteiten. Zeker de wat groter opgezette campings beschikken vaak over een zwembad. Afhankelijk van de grote van het zwembad en de aanvullende bijkomstigheden, zoals glijbanen of jacuzzi’s kun je afleiden of er sprake is van een waar zwemparadijs. Hier kunnen de kinderen volop hun energie kwijt en heb je zelf de gelegenheid om andere dingen te doen die je interesse hebben, zoals boeken lezen, wandelen, of socializen met de andere campinggasten. Hoe meer aanspraak er is, des te gezelliger je verblijf op de Franse Pyreneeën camping zal uitvallen.

Bezienswaardigheden in de Franse Pyreneeën

Het is zeker de moeite waard om erop uit te trekken en de Franse Pyreneeën te ontdekken. Dit kan op tal van verschillende manieren en het loont om vooraf een duidelijk beeld te krijgen van wat er allemaal te bezichtigen is. Enkele top bezienswaardigheden in de Franse Pyreneeën zijn:

Lourdes

Dit is een bekend bedevaartsoord, wat je zeker een bezoek moet brengen. Zelfs al is het tegenwoordig meer een toeristische attractie.

Carcasonne

Dit is een vestigingsstad die is uitgeroepen tot werelderfgoed. Je krijgt hier een waar gevoel van de middeleeuwen. Bekijk ook zeker de Citadel.

Bekijk alle campings in of rondom Carcasonne

Brèche de Roland

Deze bres in de rotswand kent de oorsprong in het jaar 778, toen, volgens de legende, ridder Roland probeerde zijn zwaard te vernietigen, om het uit handen van de Basken te houden. In plaats van het zwaard, brak echter de berg.

Steden en dorpen

Er zijn verschillende steden, dorpen en havenplaatsen die zeker de moeite waard zijn. Bezoek bijvoorbeeld Saint-Jean-de-Luz, Collioure, Saint-Lizier, Col d’Aubisque en Col du Tourmalet of Bagnères-de-Luchon. Dit zijn allemaal interessante bezienswaardigheden die een vakantie in de Franse Pyreneeën zeker de moeite waar maken. Je zult hierdoor een goede indruk van de Franse geschiedenis en cultuur krijgen en mooie herinneringen kunnen maken.

Camping in de Pyreneeën van Frankrijk

Er zijn veel diverse soorten campings waaruit je een keuze kunt maken voor je verblijf in dit prachtige gebied. Zo zijn er natuurcampings, kindercampings, kleine campings met mogelijk een Nederlandse eigenaar zelfs, of grotere campings met zwembaden. Daarnaast kun je naar een glamping voor nog meer luxe en comfort. Ongeacht wat je voorkeur heeft, het is hier allemaal te vinden. Zo kun je je vakantie geheel naar wens invullen en een geweldige tijd beleven. Heb je interesse in een vakantie op een camping in de Franse Pyreneeën? Stel dan zeker niet het boeken te lang uit. Hoe sneller je de vakantie regelt, des te langer kun je genieten van alle voorpret. Boek daarom gelijk.