Campings zoeken in Poitou-Charentes

CAMPINGS ZOEKEN IN POITOU-CHARENTES

Behalve met stranden is de regio verder rijkelijk bezaaid met heuvels en bossen, maar ook water is volop aanwezig. Op een camping in Poitou-Charente kun je dus werkelijk waar alle kanten op. Wist je trouwens dat de pelgrimsroute Santiago de Compostella ook door Poitou-Charentes heen loopt? Dat betekent dat je in deze omgeving ook veel Romaanse kunst aantreft. En wat te denken van de velden met de ontelbare zonnebloemen? Kies jij dus in Poitou Charentes een camping uit? Dan ga je een afwisselende en verrassende vakantie tegemoet! Lees meer 

De verschillende campings in Poitou-Charentes

Goed nieuws voor alle waterratten! Het grootste deel van de campings in Poitou-Charentes ligt aan het water! Verreweg de meeste daarvan aan de stranden van de Atlantische Oceaan, andere weer aan een meer of rivier. Zelfs op snikhete zomerdagen is het er aangenaam vertoeven. Een heerlijk briesje en de prettige watertemperatuur zorgen voor optimale omstandigheden. Veel vakantiegangers kiezen in het plaatsje Charente-Maritime een camping. Wat soorten campings betreft bestaan er ook volop keuzemogelijkheden.

Bekijk alle campings aan het water in Frankrijk

Zo kun je kiezen voor een grote camping met alles erop en eraan, maar natuurlijk ook voor een camping van bescheidener formaat. Bijvoorbeeld een natuurcamping. Wil je graag op kampeervakantie maar wil je de luxe van thuis liever niet inleveren? Dan kun je kiezen voor een van de vele Mobil Homes of viersterrencampings. Dit houdt in dat jouw accommodatie is uitgerust met moderne voorzieningen. Koken doe je hier bijvoorbeeld als het ware net als in je eigen keuken. Ook het sanitair is van prima kwaliteit en wordt alleen door jou gebruikt.

Bekijk alle campings in Frankrijk

Wijn en cognac

De vele wijngaarden die je ook ongetwijfeld rondom je camping treft, verklappen het je al. In dit zonnige Franse gebied worden lekkere wijnen geproduceerd. Of je hem nu in je campingstoel drinkt, of aan tafel van een plaatselijk restaurant, goed smaken zal hij altijd. Meer in het zuiden van Poitou-Charente ligt de streek Cognac. En je raadt het al..... hieraan ontleent het wereldberoemde drankje zijn naam. In de drankkelders van de verschillende cognachuizen kun je de cognac uitproberen.

Bezienswaardigheden in Poitou-Charentes

Behalve het ontspannen aan zee kun je vanaf de campings in Poitou Charente natuurlijk nog meer ondernemen. In de eerste plaats is het een leuk idee om gewoon eens een dagje je auto in te stappen en als het ware een roadtrip door de omgeving te maken. Ga jij liever op pad naar een specifieke bestemming? Dan hebben we een paar leuke bezienswaardigheden voor je op een rijtje gezet. 

Futuroscope

In dit technologische pretpark ga je een geheel nieuwe ervaring tegemoet. Het behoort tot een van de grootste pretparken van Frankrijk. Samen met je familie ga je hier een dag vol innovatie en nieuwe ontdekkingen tegemoet. In Futuroscope maak je een ware reis door de tijd! 

Aquarium la Rochelle

In dit indrukwekkende aquarium maak je een spreekwoordelijke duik in de oceaan. Het is dé plek om weetjes en mysterieën van de zee te ontrafelen. Het aquarium biedt huis aan wel zeshonderd verschillende soorten zeedieren. Van schattige, kleine visjes tot de meest bijzondere kwal- en haaisoorten. In Aquarium la Rochelle ontdek je ze allemaal. 

Musée du Donjon

Dit historische monument is een bijzonder stukje Frans erfgoed. In de loop der tijd heeft het verschillende functies gehad. Tijdens een bezoekje ontrafel je zijn lange geschiedenis. 

Phare des balaines

Deze ‘walvissenvuurtoren’ werd in 1854 gebouwd en tot 1927 bewoond. Sindsdien is hij niet meer in gebruik. Tegenwoordig doet hij dienst als museum. En behalve dat is het natuurlijk ook een mooi uitzichtpunt.

Kies voor een ontspannen Frankrijk-vakantie

Kies dit jaar eens voor iets anders dan het gebruikelijke en maak van Poitou-Charentes jouw volgende bestemming. Een regio die garant staat voor strandplezier, maar behalve dat ook enkele van de meest uiteenlopende verrassingen voor je in petto heeft. Bij ons vind je een uitgebreid aanbod campings. Neem snel een kijkje en wie weet vind je tussen onze accommodaties wel dátgene wat precies bij je past.