Campings zoeken in Picardie

CAMPINGS ZOEKEN IN PICARDIE

De streek Picardië bevindt zich in Noord-Frankrijk, ten noordoosten van Normandië, en wordt gekenmerkt door de zee met haar hoge witte krijtrotsen, mooie plaatsjes en veelal kiezelstranden. Toeristen passeren dit gebied vaak onderweg naar zuidelijkere vakantiebestemmingen, maar Picardië is zelf ook een waardevolle regio waar je heerlijk vakantie kunt vieren. Campings vind je in Picardië volop en er is veel te beleven, zowel voor liefhebbers van natuur als voor mensen die graag cultuurhistorische bezienswaardigheden bekijken. Vanuit Nederland rijd je in slechts enkele uurtjes naar de streek toe, waardoor je vakantie op een camping in Picardië ontspannen begint. Lees meer 

Een kampeervakantie in Picardië

Veel campings in Picardië liggen aan zee, of in ieder geval in de buurt van de kust. De zee speelt in deze regio dan ook een belangrijke rol en tijdens je vakantie is het heerlijk om de kust af te struinen en te genieten van de machtige witte kliffen, de ruisende zee en de zilte zeelucht. Veel stranden bestaan uit kiezels en rotsen, maar er zijn ook een aantal heerlijke zandstranden te vinden waar het goed toeven is op een zomerse dag. De campings in Picardië zijn een mooie uitvalsbasis om de verschillende bezienswaardigheden van de regio te bezoeken. Naast veel natuurschoon vind je hier ook prachtige steden met een rijke geschiedenis.

Campings in Picardië

Campings vind je in Picardië in alle soorten en maten. Kleine campings zijn zeer geschikt voor rustzoekers, terwijl gezinnen wellicht liever een camping zoeken met een zwembad en een animatieprogramma. De meeste campings in Picardië zijn gelegen aan zee, zodat water- en strandvermaak nooit ver weg is. Maar ook het achterland is mooi, met bossen waar je heerlijk kunt wandelen. Vanaf de camping in Picardië kun je dagtochten maken in de directe omgeving, maar zelfs een dagje Parijs is vanuit deze streek goed te doen. Deze combinatie van strand, natuur en cultuur maakt van Picardië dan ook een ideale vakantiebestemming.

Bekijk alle campings in Noord Frankrijk

Ruim aanbod van activiteiten in Picardië

Maar wat is er dan zoal te beleven in deze Noord-Franse streek? Picardië mag onder Nederlanders dan wel relatief onbekend zijn, maar dat wil zeker niet zeggen dat er weinig te doen is. De streek heeft een uitgebreid aanbod aan activiteiten en bezienswaardigheden. Aanraders zijn in ieder geval: 

Zeehonden kijken in de baai van de Somme

De baai van de rivier de Somme is een prachtig natuurgebied waar je heerlijk kunt wandelen. Je kunt dit doen onder begeleiding van een gids, maar zelf op pad gaan is ook mogelijk. Met wat geluk spot je zelfs zeehonden op de zandbanken, want de grootste zeehondenkolonie van Frankrijk leeft hier. Vanuit Le Hourdel starten zeehondenexcursies. Ook voor vogelliefhebbers is dit natuurgebied een waar paradijs. 

Abdij van Valloires

Deze abdij in de buurt van Argoules is de enige cisterciënzerabdij uit de 18e eeuw die nog intact is. Bezoek niet alleen de abdij zelf, maar zeker ook de schitterende tuinen die zich rondom de gebouwen uitstrekken. Je vindt hier een enorme diversiteit aan beplanting. 

Pretpark Astérix

Zeker voor gezinnen biedt dit pretpark een gezellig dagje uit. Alle attracties zijn gerelateerd aan de bekende stripfiguren Asterix en Obelix. Je vindt het park dichtbij de snelweg in de buurt van Plailly. 

Veldslagen bij de Somme

Het natuurlijk erfgoed in de baai van de Somme is bijzonder mooi, maar deze regio was ten tijde van de Eerste Wereldoorlog ook het toneel van bloederige veldslagen. Meer over deze geschiedenis leer je in het museum ‘Somme 1916’ en bij de diverse herdenkingsplekken, zoals die bij Thiepval of Beaumont-Hamel. 

Een tochtje met de stoomtrein

Tussen Le Crotoy en Cayeaux-sur-Mer kun je een nostalgisch ritje maken met een stoomtrein. Een goede gelegenheid om het gebied te ontdekken en te genieten van mooie panorama’s. Ook kinderen zullen de treinreis een hele belevenis vinden.

Cultuur en religie in Picardië

Ook cultuurliefhebbers kunnen in Picardië hun hart ophalen, bijvoorbeeld aan de vele plaatsjes waar je je waant in de rijkdom van de Belle Epoque. Maar de verschillende gotische kathedralen, zoals die in Amiens, laten ook een rijk religieus verleden zien. Karakteristieke vissersplaatsjes en mondaine boulevards wisselen elkaar langs de kust af. Op zoek naar cultuurhistorie? Keus genoeg. 

Amiens

De gotische kathedraal in Amiens is de grootste gotische kathedraal van Europa en wordt beschermd als UNESCO Werelderfgoed. Daarnaast kun je in deze stad onder andere het huis van de schrijver Jules Verne bezoeken, dat tegenwoordig dienstdoet als museum. 

Bekijk alle campings in en nabij Amiens

Ault

Ault is een karakteristiek vissersstadje dat bovenop de kliffen is gebouwd. Naast de vuurtoren en de kerk, is het hier vooral ook genieten als je gewoon op je gemak door de straatjes struint. De krijtrotsen en de zilte zeelucht maken het authentieke Picardische plaatje helemaal af. 

Le Bois de Cise

Le Bois de Cise is een bijzonder en lommerrijk plaatsje dat verscholen ligt in een prachtig bos. De doorgaande weg door het langgerekte plaatsje eindigt bij de kliffen waar het dorpje op is gebouwd. Het geheel doet bijna sprookjesachtig aan. Via een lange trap daal je langs de kliffen af naar het korte keienstrand. Wie zin heeft in een wandeling kan hoog over de kliffen richting Ault lopen, waarbij je kunt rekenen of magnifieke vergezichten over de krijtrotsen en de zee. 

Saint-Valery-sur-Somme

Dit middeleeuwse plaatsje aan de baai van de Somme nodigt uit om over de lange dijk te wandelen, vanwaar je heerlijk over het water wegkijkt. Kijk af en toe ook even naar de andere kant, richting het stadje, want langs de dijk staan prachtige villa’s. In de bovenstad struin je door steegjes en kun je neerstrijken op één van de gezellige terrasjes. 

Le Treport

Deze badplaats bezit een mooie natuurlijke vissershaven en is schitterend gelegen aan de voet van hoge witte krijtrotsen. In het plaatsje herinneren de kleurige villa’s aan het tijdperk van de Belle Epoque. In Le Treport kun je met een funiculaire, een tandradbaantje, hoog bovenop de kliffen komen, vanwaar je een schitterend uitzicht hebt over de zee met haar witte kliffen en natuurlijk ook over het stadje zelf.

Reserveer een camping in Picardië

Picardië is een toeristische vakantiebestemming, wat betekent dat de campings zeker in het hoogseizoen als snel volgeboekt zijn. Het is dan ook aan te raden om tijdig een plekje te reserveren. Via Campings.nl kun je eenvoudig en snel een camping zoeken en deze direct reserveren, zodat je zeker bent van een fijne kampeerplek. Zo kun je meteen gaan genieten van al het moois dat deze verrassende regio te bieden heeft.