Campings zoeken in Limousin

CAMPINGS ZOEKEN IN LIMOUSIN

Kun je je nog herinneren hoe de knappe Belle uit Belle en het Beest zich al dansend en zingend door haar Franse geboortedorp heen bewoog? Eigenlijk hebben de vele dorpjes in Limousin wel wat weg van dit filmdecor. Behalve dat is de Limousin vooral ook heel erg groen. En rustig. Van echt toerisme is hier (nog) niet echt sprake. Sta je in Limousin op een camping, dan kun je er dus vanuit gaan dat je je vakantie in alle rust door zult kunnen brengen. Lees meer 

Verschillende campings in Limousin

Al dat groen maakt dan ook meteen dat je in Limousin een redelijk aantal natuurcampings treft. Een natuurcamping bevindt zich –het woord zegt het al- midden in de natuur en is ook een stuk minder aangeharkt dat de meeste gemiddelde campings. Ook heb je hier alle ruimte. En dat betekent dat je de sfeer van alle dagtrips op je camping nog eens goed kunt vasthouden. Met een goed glas Franse wijn in je hand is het een heerlijke afsluiter van je dag.

Bekijk alle campings in Frankrijk

Ook voor een luxere manier van vakantie vieren bestaat hier voldoende mogelijkheid. Zo kun je bijvoorbeeld ook voor een luxe stacaravan kiezen. Dat is ook nog eens een prima accommodatie voor gezinnen met kinderen. Behalve dat zijn er ook verschillende kindvriendelijke campings. Dit wil zeggen dat er op deze campings in Limousin diverse faciliteiten voor de kleinsten van het gezin bestaan. Zo weet elk gezinslid zich tijdens een verblijf op een camping in Limousin goed te vermaken.

Bezienswaardigheden in Limousin

Grootschalige toeristische attracties zul je hier niet vinden, maar dat maakt de streek nou juist zo aantrekkelijk. De meeste bezienswaardigheden hebben betrekking op de natuur. 

Natuurpark plateau de Millevaches

Dit natuurpark vormt het hoogste gedeelte van de Limousin. In het oude Frans betekent Millevaches ‘duizend bronnen’. Deze naam dankt het aan de vele bronnen in het gebied. De natuur is hier ongerept en het gebied dunbevolkt. 

Bos van Chabrières

Bijzondere rotsformaties en een rijke flora en fauna. Dat is wat je in dit bos vindt. Het leent zich uitstekend voor wandel- maar ook moutainbiketochten. Ook huisvest het bos een dierenpark en zelfs een specifiek wolvenpark. 

Het meer van Neuvic

Dit meer, dat ook wel bekend staat onder de naam Lac de Triouzoune, is een perfecte plek om een dagje te recreëren. Het heeft een hoge waterkwaliteit en er is een tal aan mogelijkheden voor watersporten. Zo kun je er zeilen, kanoën en surfen en staan er tegelijkertijd voor de kinderen meerdere speeltoestellen.

De mooiste dorpjes van Frankrijk

In Frankrijk bestaat er een lijst van ‘151 mooiste dorpen van het land’. Zes daarvan bevinden zich in Limousin en dus in de nabijheid van jouw camping. Ze zijn op de lijst geplaatst vanwege hun authentieke karakter. Sinds hun ontstaan is er weinig tot niets aan de bouwstijl veranderd en worden de oude gebouwen goed onderhouden. Trek er dus eens een dagje op uit met de auto, of verdeel je bezoek aan de dorpen over meerdere dagen. De namen van de dorpen zijn:

Collonges-la-Rouge

De rode zandsteen die hier werd gebruik voor de bouw van de huizen geven het dorp zijn unieke karakter.

Mortemart

In dit kleine en onopvallende dorpje bevinden zich twee oude kloosters.

Saint-Robert

Voel hoe de middeleeuwse straatjes een klassieke sfeer uitademen.

Ségur-le-Château

Aan de oevers van een schiereiland lijkt dit dorp ver weg van de bewoonde wereld.

Turenne

Het kasteel van Turenne torent hoog boven de eeuwenoude huizen uit.

Curemonte

Vooral de zeventiende-eeuwse kerk en de twee kastelen zijn de echte trekpleisters van dit dorp.

Geniet van een rustgevende vakantie in Limousin

Limousin is een plek bij uitstek om te genieten van een rustgevende vakantie. In dit groene gebied met volop gelegenheid tot natuuruitstapjes kom je weer even helemaal tot jezelf. Bij ons vind je een overzicht met de leukste en mooiste campings in deze deelregio van Nouvelle-Aquitaine. Campings die jouw vakantie helemaal afmaken. Twijfel niet en gun jezelf tijdens je volgende vakantie een optimale ontspanning!