Campings in Midden-Jutland zoeken

CAMPINGS IN MIDDEN-JUTLAND ZOEKEN

Deze regio is voor Nederlanders één van de meest populaire vakantiebestemmingen in Denemarken. Het gebied wordt gekenmerkt door het gebied met meren rond de stad Silkeborg. Dit gebied ligt iets hoger dan de rest van het land. De omgeving is hier geschikt voor de avontuurlijke toerist. Je vindt hier veel meren, bossen, heuvels en woeste rivieren. De regio ligt in het midden van Jutland, het grootste schiereiland van Denemarken. De grootste stad in Midden-Jutland is Aarhus, een stad aan de kust met een grote haven. Lees meer 

Populaire bestemmingen in Midden-Jutland

Thema's

Populaire thema's in Midden-Jutland

Kamperen in Midden-Jutland

Midden-Jutland is een gebied met veel bossen en heuvels en is daarmee een perfecte omgeving voor de kampeerder die optimaal wil kunnen genieten van de natuur. De campings in Midden-Jutland zijn vaak uitgerust met goede faciliteiten en bieden vaak mogelijkheden om de buurt te verkennen, zoals wandel- en fietstochten. Hou er als kampeerder wel rekening mee dat de temperaturen in de zomer gemiddeld zo rond de 20 graden liggen.

Campings in Midden-Jutland

De omgeving in Midden-Jutland leent zich goed voor allerlei buitenactiviteiten voor de hele familie. Campings in deze regio zijn daarop afgestemd. Je vindt hier daarom familiecampings die zelf tochten aanbieden. Midden-Jutland is een groot gebied en grenst in het oosten en westen aan zee. Daarom zijn er ook genoeg campings die direct aan het strand liggen. Ook echte natuurcampings vind je in Midden-Jutland, campings die volledig omringd worden door de natuur. De regio biedt echt voor ieder type vakantieganger wel een geschikte camping!

Bezienswaardigheden en activiteiten

Safaripark Givskud Zoo

Dit safaripark is erg leuk voor zowel jong en oud. Het park heeft het originele idee van een safari behouden; met je auto door een natuurgebied rijden en dieren spotten. Zo gaat het ook in dit safaripark. Je kunt met je eigen auto of met een bus van het park tussen de wilde dieren rijden. Daarnaast heeft het park een grote speeltuin die kinderen helemaal het einde vinden!

Legoland

Vanaf het zuiden van Midden-Jutland is Legoland makkelijk te bereiken en je kunt er tegenwoordig overnachten in het vakantiepark. Het park zelf is een soort miniatuurwereld gebouwd van Lego, erg indrukwekkend voor jong en oud. Legoland heeft naast de miniatuurwereld ook attracties en verschillende themagebieden.

Limfjord

De streek rond deze plaats is perfect voor watersporters. Het is een langgerekte baai waar veel watersporters te vinden zijn. Je kunt hier kitesurfen, windsurfen en bijvoorbeeld zeilen. In dit plaatsje liggen ook campings, direct aan zee of iets meer het land in. Nog niet zo geoefend? Maak je geen zorgen! Er worden hier ook lessen in verschillende watersporten aangeboden.

Midden-Jutland voor de actieve kampeerder!

De omgeving in Midden-Jutland trekt veel sportieve kampeerders. Nederlanders komen er vooral om wandeltochten te maken, te fietsen door de bergen, te zwemmen of te vissen. Voor de fietsers en wandelaars zijn er rustige tochten, maar je kunt jezelf ook uitdagen door een pittige route door de heuvels te nemen! Midden-Jutland is erg gevarieerd. Ben jij een actieve kampeerder die niet van stilzitten houdt? Kies dan voor een vakantie in Midden-Jutland in het mooie Denemarken!

Bekijk alle campings in Denemarken