Logo Campings.nl Logo Campings.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

Vakantie Zuid-Jutland, dit is er te doen

Vakantie Zuid-Jutland, dit is er te doen

Zuid-Jutland is het gebied dat je meteen over de Deense grens met Duitsland binnenkomt. Vanaf Nederland is het ongeveer 600 kilometer rijden. Met de trein of bus kan je er ook komen maar als je gaat kamperen, zeker met kinderen, is de auto het meest aangewezen vervoermiddel. Zuid-Jutland is een gebied in Denemarken met veel groen, stranden, fjorden en leuke steden. Het is een kindvriendelijk gebied en er zijn campings van goede kwaliteit. Wat is er te doen in Zuid-Jutland?

Wat te doen in Zuid-Jutland?

Binnenkort op vakantie naar Denemarken? Dit kun je doen in Zuid-Jutland.

1. Bezoek de uitgestrekte stranden

Er zijn 26 stranden in Zuid-Jutland, dus ook voor jou is er een strand dat je zal bevallen. De stranden zijn schoon en worden goed onderhouden. Er zijn sanitaire en andere voorzieningen. Voor ieder strand kan je bijzonderheden vinden, bijvoorbeeld of het kindvriendelijk is vanwege een langzaam aflopende zeebodem. Wat de zon betreft krijg je geen garanties. De zomer in Denemarken is vergelijkbaar met die in Nederland.

2. Slinger door de bossen

Wil je het bos eens van een heel andere kant zien, bezoek dan Highpark Sønderlyland. Hier zijn diverse parcours om door het bos te slingeren en de bomen te beklimmen. De moeilijkheidsgraad bepaal je zelf. De echte avonturiers gaan natuurlijk voor de sensatie. Maar ook voor jonge kinderen is het een heerlijk dagje uit. De professionele staf zorgt ervoor dat alles veilig en soepel verloopt.

3. Snuif geschiedenis op bij Dybbøl Banke

Vaak weten we maar weinig van de geschiedenis van gebieden die relatief dicht bij ons in de buurt liggen. In Zuid-Jutland zie je in alle dorpen en stadjes wel monumenten die herinneren aan de vele oorlogen die zijn uitgevochten met de machtige buur Pruisen. Dat eindigde er eind 19e eeuw mee dat Pruisen een groot gebied innam dat ooit Deens was geweest. Ben je geïnteresseerd in geschiedenis dan is een bezoek aan Dybbøl Banke een uitstekende manier om te begrijpen wat zich hier de afgelopen eeuwen heeft afgespeeld.

4. Bewonder fjord Aabenraa

De fjorden van Denemarken zijn niet zo indrukwekkend als de exemplaren in Noorwegen. Aabenraa ligt aan een van diepste fjorden in het gebied. Om die reden kunnen ook de grootste schepen dicht in de buurt komen. Het is een spectaculair gezicht om die reuzen voorbij te zien komen, gezeten op een gezellig terras met een lekker hapje en drankje. Het stadje heeft ook een leuk winkelcentrum en uiteraard is er een strand voor de mooie zomerdagen. Dit strand is uitermate kindvriendelijk omdat de zee de eerste 100 meter erg ondiep is.

5. Dwaal door het stadje Sonderborg

Sonderborg is een historisch stadje op het eiland Als. Indien je het bezoekt, zijn stevige wandelschoenen aan te raden. Bijzonder voor het vlakke Denemarken moet je in Sonderborg namelijk flinke hoogteverschillen overwinnen. Het is gezellig stadje waar je fijn kan dwalen door het centrum met de vele terrasje. Het slot Sonderborg is een bezoek waard, maar niet voor echt jonge kinderen. Voor oudere kinderen en volwassenen is er veel te zien en geeft het een goed beeld hoe noodzakelijk de verdediging was tegen de altijd opdringerige Pruisen.

Indien je Legoland mocht hebben gemist in deze tips, dat ligt meer noordelijk, maar laat je daardoor niet afhouden van een bezoek.

Bekijk ook: Kustroute Kroatië: deze plaatsen kun je aandoen