Logo Campings.nl Logo Campings.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

De mooiste plekken in Denemarken

De mooiste plekken in Denemarken

Ondanks dat veel mensen vaak kiezen voor een zonvakantie in een van de Zuid-Europese landen, zijn er ook mensen die juist de zon proberen te ontwijken en kiezen voor een vakantie in een van de noordelijk gelegen landen. Scandinavië geldt van oudsher als een favoriete vakantiebestemming. Het grote voordeel is dat het relatief dichtbij is. Zo is Denemarken eenvoudig per auto te bereiken. In 6 uur reis je met de auto vanuit Utrecht naar Denemarken en vanuit Groningen is het amper 4.5 uur. Met dergelijke korte afstanden leent Denemarken zich uitstekend voor een korte of lange vakantie. Neem daarbij het gegeven dat Denemarken een land vol verrassingen is. Kortom, je komt ogen en oren tekort. De mooiste plekjes hebben we alvast voor je op een rij gezet.

Bekijk alle campings in Denemarken

Het eiland Møn

Denemarken bestaat uit talloze eilanden, zowel bewoond als onbewoond. Een van de eilanden die je eigenlijk ooit moet hebben bezocht is Møn. Over een lengte van ruim acht kilometer bevindt zich een reeks krijtrotsen. Doordat deze vrij plotseling eindigen in de Oostzee is dit een spectaculair uitzicht. De aanwezige flora en fauna maken het eiland tot een uniek stukje natuur in Denemarken. Achter de krijtrotsen bevindt zich een kiezelstrand wat bereikbaar is via een aantal steile trappen. Wil je een uniek zicht hebben op het eiland, kies dan voor een boottocht zodat je vanaf het water pas echt goed kan zien hoe indrukweekend de rotsen zijn. Liever droge voeten houden? Wandel dan langs de 267 meter lange houten promenade aan de rand van de kliffen, zo heeft iedereen toegang tot het adembenemende uitzicht.

Ribe – Jutland

Denk je aan Denemarken, dan kun je haast niet om Jutland heen. Sterker nog, als je met de auto naar Denemarken reist, dan is Jutland het eerste deel van Denemarken wat je zult doorkruisen. Het is daarmee een absoluut goed excuus voor een rustpauze mocht je op weg zijn naar steden als Malmö of Kopenhagen. Verwacht in Jutland geen toeristische streken, maar juist veel natuur, rust en ruimte. Met name Ribe en omgeving zijn ideaal om te onthaasten.

Ribe is de oudste stad van geheel Scandinavië en is gesticht in 710. In 1580 heeft een grote brand de stad volledig verwoest waarna deze opnieuw werd opgebouwd. De stad die je nu aantreft is zoals deze destijds is herbouwd. Met meer dan 100 monumentale woningen kijk je jouw ogen uit in Ribe. Doordat de stad is gesticht door de Vikingen, zijn er diverse plekken die herinneren aan de tijd van de Vikingen. Ben je super geïntrigeerd door voeger tijden, bezoek dan het Vikingmuseum dat tegenover het treinstation van Ribe ligt.

denemarken

Lees ook: Dit zijn de 7 niet te missen campinggadgets!

Bornholm

Als je bijna alles wat Denemarken te bieden heeft, in één oogopslag wilt zien, breng dan een bezoek aan Bornholm. Of het nu gaat om de grote diversiteit van de natuur, de lokale bevolking of de eetcultuur, eigenlijk in Bornhol, Denemarken in het klein. Geniet van de steile kustlijn, de groene bossen en parken en maak lange wandelingen over de vele heuvels. Als je over het eiland loopt zal het je ongetwijfeld opvallen dat er veel vissersplaatsjes zijn. Schrik dus niet als de menukaart in een van de vele restaurants, verhoudingsgewijs veel visgerechten vermelden. Het grootste bos van Denemarken bevindt zich op Bornholm waar mee het de ideale locatie is voor een geweldige vakantie.

Bekijk alle campings in Bornholm

Kronborg

Natuurlijk zijn Malmö en Kopenhagen de bekendste steden. Ook al trekken deze steden relatief veel toeristen, de omgeving van Kopenhagen is minstens zo interessant. Enkele kilometers ten noorden van Kopenhagen vind je een uniek stukje Denemarken. Kronborg is de naam van een absoluut prachtig kasteel. De typische renaissancestijl is duidelijk herkenbaar en dwingt in feite een bezoek af. Het kastell is gelegen in het kleine plaatsje Elsinore en werd gebouwd tussen 1574 en 1585. Leuk detail: het werd bekend door Hamlet’s Shakespeare. Het verhaal gaat dat de geest van Hamlet nog steeds door de gangen van het kasteel zou rondzwerven. De mooiste zaal van het kasteel is de balzaal. Deze zaal is maar liefst 62 meter lang en zeer indrukwekkend. Neem daarnaast het barok interieur en de diverse collectie en je weet waarom juist dit kasteel het mooiste van Noord-Europa is.

 Welke plekken wil jij zeker gaan bezoeken in Denemarken? Laat het ons weten in de reacties hieronder!