Campings zoeken in Bornholm

CAMPINGS ZOEKEN IN BORNHOLM

Het eiland Bornholm is het grootste eiland van Denemarken. Het heeft een rijke geschiedenis. Bornholm werd aan het einde van de Tweede Wereldoorlog door de Russen bevrijd en heeft daardoor lang onder invloed van de Sovjet Unie gestaan. Dit leidde tot aanvaringen tussen Denemarken en de Sovjets waar pas in de jaren 80 van de vorige eeuw een einde aan kwam. Campings op Bornholm zijn er in overvloed. Het is een prachtig eiland met veel loofbos en naaldbos. De campings op Bornholm liggen op de mooiste plekken van het eiland. Als je een kampeerplaats op het eiland bezoekt kun je genieten van een onbezorgde vakantie. Bornholm is een populaire vakantiebestemming, het ontvangt jaarlijks rond de 600.000 toeristen. Lees meer 

Vakantie vieren op een camping op Bornholm

Wil je je vakantie doorbrengen op het Deense eiland Bornholm dan kun je genieten van een zeer gevarieerd verblijf. Je kunt mooie wandelingen maken door de bossen of er per fiets op uit trekken. Ook zonaanbidders komen op het eiland zeker aan hun trekken. Het eiland draagt niet voor niets de bijnaam Solskinsøen, oftewel Zonneschijneiland. Maar ook de rijke cultuur, de mooie gebouwen en de prachtige natuur zijn redenen voor toeristen om het eiland te bezoeken. Tijdens de vogeltrek strijken veel vogels op het eiland neer voor een tussenstop voor hun tocht naar het noorden dan wel naar het zuiden.

Bekijk alle natuurcampings in Denemarken

Mooie campings op Bornholm

Op het eiland Bornholm vind je mooie campings die vaak midden in de natuur liggen. Heerlijk kamperen in de bossen of aan het strand is hier volop mogelijk. Je kunt kiezen voor een gezellige familiecamping, ideaal als je met een jong gezin op vakantie gaat. De kinderen kunnen zich op de camping prima vermaken terwijl de ouders van hun rust kunnen genieten in de zon of met een goed boek. Familiecampings hebben doorgaans voorzieningen zoals een zwembad met glijbaan of een speeltuin. Ook wordt er op deze campings vaak voor entertainment gezorgd in het hoogseizoen zodat de kinderen zich niet hoeven te vervelen.

Natuurcampings voor rustzoekers

Hoewel er op Bornholm vooral in het hoogseizoen duizenden toeristen neerstrijken, kun je er ook zeker mooie en rustige plekken vinden. Een boerencamping midden in de natuur bijvoorbeeld of een kleinschalige natuurcamping aan de oever van de rivier zijn prima plaatsen waar je tot rust kunt komen. Maak mooie wandelingen in de omgeving en laat het leven van alle dag even ver achter je. Steeds meer mensen ontdekken Bornholm als een mooie vakantiebestemming als alternatief voor bijvoorbeeld Duitsland.

Campings met huuraccommodaties

Ook in Denemarken doet glamping zijn intrede. Op steeds meer campings vind je luxe verblijven voor mensen die wat meer comfort willen dan in een gewone tent of caravan. Je kunt een ruime bungalowtent huren met echte bedden. Of een royale stacaravan met een keukenunit en eigen sanitair. Op deze manier wordt kamperen een stuk leuker en kun je zelfs de grootste camping hater nog overhalen om mee te gaan naar één van de campings op Bornholm.

De hotspots van Bornholm

Het eiland Bornholm heeft veel te bieden. Als je Denemarken bezoekt dan is het zeker de moeite waard om op Bornholm de volgende attracties en bezienswaardigheden op je lijstje te zetten.

Almindingen

Hier kun je een mooie wandeling maken door het Almindingenbos en de uitkijktoren bezoeken voor een mooi uitzicht over de omgeving.

Hammershus

Deze ruïne is van een burcht die voorheen een belangrijke rol speelde voor de verdediging van het eiland Bornholm. Het is de grootste kasteelruïne van Europa.

De stranden aan de zuidelijke kust

Het weer op Bornholm is in de zomers zeer aangenaam. Daarom trekken veel toeristen en ook bewoners dan naar de stranden aan de zuidzijde van het eiland. Hier vind je lange en brede zandstranden waar je heerlijk kunt genieten.

Bekijk alle campings aan zee in Denemarken

Rønne

De hoofdstad van het eiland Bornholm is zeker een bezoek waard. In het historische centrum staan mooie oude gebouwen en de stad herbergt een aantal interessante musea. Uiteraard kun je in Rønne ook prima winkelen en zijn er voldoende horecagelegenheden. 

Rotsformaties

Behalve zandstranden heeft Bornholm ook mooie rotsformaties langs de kust. Je vindt ze onder andere tussen Hasle en Hammershus.

Reserveer direct een camping op Bornholm

Wil je het eiland Bornholm in Denemarken leren kennen? Bezoek dan één van de comfortabele campings op het eiland. Maak je keuze uit het ruime aanbod op Campings.nl en reserveer direct. Omdat Bornholm tijdens de zomermaanden erg populair is onder toeristen is het aan te raden om tijdig te reserveren als je met de kinderen naar het eiland wilt tijdens de schoolvakanties.