Campings in Seeland zoeken

CAMPINGS IN SEELAND ZOEKEN

Seeland is het grootste eiland van Denemarken, althans als je Groenland niet meerekent. Het eiland ligt ten oosten van het Deense vasteland in de Oostzee. Het eiland is met een brug verbonden met het ten westen gelegen eiland Fyn en er is ook een brug naar Zweden, dat ten oosten van Seeland ligt. Op een camping op Seeland kun je heerlijk genieten van de prachtige natuur en de doorgaans aangename zomers van Denemarken. Je kunt op dit eiland heerlijke wandelingen maken en ook voor fietstochten is het prima geschikt. De campings op Seeland zijn over het algemeen ruim van opzet en zeer comfortabel. Lees meer 

Populaire bestemmingen in Seeland

Thema's

Populaire thema's in Seeland

Seeland is favoriet bij toeristen en locals

Seeland is niet alleen een favoriete vakantiebestemming voor toeristen uit het buitenland. Ook de Denen zelf komen er graag voor een vakantie. Het eiland is zeer bosrijk en daarom vind je hier ook de mooiste campings van het land. Zoek je een mooie camping in Denemarken op Seeland dan kun je kiezen uit tientallen mogelijkheden. Het eiland heeft een mooie kustlijn waar je een frisse duik in de Oostzee kunt nemen op warme zomerdagen. Is het te koud om te zwemmen dan is een strandwandeling natuurlijk ook altijd nog een optie.

Een ideaal eiland voor een kampeervakantie

Seeland is met name populair bij kampeerders. Het is een heerlijk eiland met veel natuur en daarom de ideale locatie om een camping te starten. Dit hebben dan ook veel campingbeheerders gedaan in het verleden. Zodoende kun je als je wilt gaan kamperen op een camping op Seeland in Denemarken kiezen uit een groot aantal prima campings. Veel toeristen komen graag terug naar Seeland als ze er eenmaal een vakantie hebben doorgebracht. Er zijn veel verschillende soorten campings op het eiland, waaronder familiecampings voor jonge gezinnen en kleinschalige natuurcampings voor rustzoekers en mensen die tijdens hun vakantie lekker willen ontspannen. Ook kamperen bij de boer is mogelijk op Seeland.

Naar een gezellige kindercamping op Seeland

Als je met een jong gezin op vakantie gaat dan is het belangrijk dat de camping voldoende faciliteiten heeft voor de kinderen. Als je kiest voor een familiecamping of kindercamping dan weet je vooraf dat dat wel goed zit. Op deze gezinscampings vind je meestal een zwembad met glijbaan of soms zelfs een waterpark met meerdere zwembaden. Ook is er meestal een speeltuin en zijn er mogelijkheden voor sport. Op de luxere campings zijn soms complete zwemparadijzen aanwezig met golfslagbad, whirlpools en sauna. Op steeds meer campings kun je ook een stacaravan of een ruime bungalowtent huren voor je vakantie. Deze zijn natuurlijk een stuk comfortabeler dan een gewone tent of caravan.

Kamperen aan het strand

Het eiland Seeland is natuurlijk voor populair vanwege de ligging aan de Oostzee. Het water van de Oostzee warmt in de zomermaanden lekker op en omdat het weer in Denemarken vaak net wat aangenamer is dan aan de Hollandse kust is het een prima idee om je zomervakantie door te brengen op een camping aan de kust van Seeland. Er zijn diverse campings aan het strand gevestigd waarvandaan je binnen enkele minuten aan zee bent. Natuurlijk zijn er op het strand ook eet- en drinkgelegenheden zodat je er een gezellige dag van kunt maken.

De leukste bezienswaardigheden van Seeland

Als je Seeland bezoekt dan wil je natuurlijk ook wat van het eiland zien. Er is genoeg te doen op dit gezellige eiland. Dit zijn de leukste tips voor tijdens je verblijf op een camping op Seeland.

Kopenhagen

Natuurlijk moet je tijdens je vakantie op Seeland een bezoek brengen aan de hoofdstad van Denemarken. Kopenhagen is een jonge en levendige stad waar je heerlijk kunt winkelen en lekker eten in één van de vele restaurants aan de haven. Hier vind je ook het standbeeld van De Kleine Zeemeermin, bekend uit het sprookje van Hans Christian Andersen.

Møns Klint

Dit is de hoogste krijtrots van Denemarken. Je kunt hem als je wilt beklimmen. De omgeving leent zich uitstekend voor een mooie wandeling.

Roskilde

Het plaatsje Roskilde ligt op het westelijk deel van Seeland. Hier vind je onder meer de Roskilde Kathedraal, een prachtige kerk die dan ook niet voor niets op de Wereld Erfgoedlijst van UNESCO staat.

Trelleborg

Trelleborg is een goed bewaard gebleven oude Viking vesting. Je loopt hier rond in een soort openluchtmuseum en kunt een indruk krijgen van hoe de Vikingen hier zo’n 1000 jaar geleden leefden. Een leuke attractie om met de kinderen te bezoeken.

Fredensborg

Dit paleis gebruikt de Deense koninklijke familie voor speciale gelegenheden zoals ontvangsten van hoge buitenlandse gasten en de viering van huwelijken en andere hoogtijdagen. De paleistuinen zijn zeer indrukwekkend en gratis te bezoeken.

Reserveer direct een fijne camping op Seeland in Denemarken

Verzeker jezelf van een fijne vakantie op Seeland en reserveer nu direct een gezellige camping. Via Campings.nl kun je direct alle goede campings vergelijken en een keuze maken. Je kunt deze camping dan ook direct reserveren. Wees er op tijd bij als je gedurende de schoolvakanties naar Seeland wilt omdat sommige campings al vroeg zijn volgeboekt.