Logo Campings.nl Logo Campings.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

Dit zijn de 7 niet te missen campinggadgets

Dit zijn de 7 niet te missen campinggadgets

Veel Nederlanders kiezen elk jaar maar weer voor een heerlijke kampeervakantie. Kamperen is tegenwoordig voor iedereen en je hoeft echt niet per se avontuurlijk ingesteld te zijn. Sommige luxe campings, zijn van alle gemakken voorzien en doen niet onder voor de meeste hotels. Het kamperen van tegenwoordig draait om eenvoud en ontspanning. Met alleen een tentje red je het vandaag de dag niet meer. Er zijn veel gadgets die jouw kampeervakantie net iets eenvoudiger maken. Wij hebben de 7 niet te missencampinggadgets op een rijtje gezet. Met behulp van deze gadgets kan jouw kampeervakantie niet meer stuk! 

1.    Powerbank

Vandaag de dag zijn de elektronische apparaten die we dagelijks gebruik niet meer op 1 hand te tellen. Neem bijvoorbeeld de smartphones. Deze minicomputers gaan overal mee naartoe en zijn inmiddels onmisbaar. Nadeel is dat de batterij van de meeste smartphones niet zo lang meegaat. Gelukkig is er een oplossing: de powerbank. Dit apparaatje dient als het ware als een harde schijf voor energie. Je kun hem aan het stopcontact opladen en als je op een dagtrip gaat neem je hem opgeladen mee. Raakt de batterij van je smartphone of ander apparaat onderweg leeg? Dan kun je deze opladen met je powerbank. Zo kom je nooit meer met een lege batterij te zitten!

2.    Hoofdlamp

De meeste campings beschikken over een goed verlicht terrein, maar er zijn altijd plekken waar ’s nachts geen goede verlichting is. In deze gevallen komt een hoofdlamp goed van pas. Deze hoofdlampen werken op kleine batterijtjes die lang mee gaan. Bovendien heb je zo ook een extra hand vrij, aangezien de hoofdlamp precies schijnt waar je gezicht naartoe staat.

 hoofdlamp

Lees ook: Wat te doen op een camping met slecht weer?

3.    EHBO-kit

Veiligheid is natuurlijk het allerbelangrijkste. Tijdens een kampeervakantie kun je vaak niet snel even naar de huisartsenpost toe. Er zijn natuurlijk wel dokters, maar het ligt iets ingewikkelder als thuis. Het is dus belangrijk om goed voorbereid op reis te gaan. Neem altijd een EHBO-kit mee. Zorg dat hier in ieder geval Jodium, pleisters, paracetamol en verband in zit. Een ongeluk zit in een klein hoekje en kan overal gebeuren. Dus ook op de camping!

4.    Muggenlamp

Kamperen heeft veel voordelen. Zo zit je vaak heerlijk in de natuur, is het op de camping erg gezellig en Het is nog knap lastig om je tent of caravan ‘mug-vrij’ te houden. Een handig hulpmiddel om ervoor te zorgen dat jouw tent of caravan minder aantrekkelijk wordt voor muggen is een muggenlamp. Hang deze lamp naast de ingang van bijvoorbeeld je tent. De muggenlamp trekt muggen en andere insecten aan. Het is wel een beetje grof, aangezien de insecten als het ware geëlektrocuteerd worden op het moment dat ze in de lamp vliegen, maar effectief is het wel!

5.    Zakmes

Een campinggadget die elke kampeerder beslist bij zich moet hebben is het zakmes. Op vakantie heb je natuurlijk niet de gereedschapskist mee. Toch kunnen zich (kleine) problemen voordoen. Denk bijvoorbeeld aan een kapotte tent of Er zijn verschillende soorten zakmessen te krijgen. De meest zijn uitgerust met een mesje, een schaartje en zelfs een kurkentrekker!

zakmes 

6.    Waterfilter

In Nederland zijn we gewend dat je het water uit de kraan kunt drinken. In andere landen, met name de wat zuidelijkere landen, is dit een ander verhaal. Oftewel, je kunt het drinken, maar ons lichaam is daar niet aan gewend. Grote kans dat je hier maagklachten van krijgt. Wil jij altijd en overal water kunnen drinken? Zowel uit de kraan als uit een rivier? Dan moet je beslist een waterfilter bij je hebben. Met deze campinggadget kun je eenvoudig water filteren en heb je altijd vers water bij de hand! 

7.    Kleine cafetière

Veel Nederlanders drinken koffie en komen zonder die cafèinehoudende drankje hun bed niet uit. Op de camping heb je natuurlijk geen beschikking over een koffiezetapparaat. Je kunt weliswaar aan de oploskoffie, maar deze smaakt over het algemeen toch beduidend minder. De oplossing is: een cafetière. Met dit koffiemakertje heb je binnen no-time een heerlijke bak koffie op tafel. Het enige wat je nodig hebt is koffie en heet water! 

Welke campinggadget kan jij echt niet zonder? Laat het ons weten in de comments hieronder!