Logo Campings.nl Logo Campings.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

Wat te doen op een camping met slecht weer?

Wat te doen op een camping met slecht weer?

Wij Nederlanders houden heel erg van kamperen. Het grootste gedeelte van onze zomervakanties wordt gespendeerd op een camping. Vooral Frankrijk en Italië zijn erg populair. Deze landen staan algemeen bekend om hun lekkere klimaat, maar het kan natuurlijk ook zo zijn dat het weer een aantal dagen tegenzit. Gelukkig hoeft dit niet te betekenen dat je je niet meer kunt vermaken. Ook in de regen kun je genieten van je tijd op de camping. Om je hierbij te helpen, hebben we hieronder een aantal tips voor je verzameld.

Lees een boek

De ideale bezigheid tijdens een fikse regenbui is natuurlijk lezen. Lekker onder de bescherming van je tent genieten van je boek. Hiermee kom je alsnog tot rust, ondanks het slechte weer. Zolang je maar een waterdichte tent hebt, natuurlijk!

Verlaat de camping

De kans is groot dat er in de omgeving van je camping genoeg dingen te beleven zijn, die bijvoorbeeld overdekt zijn. Denk eens aan musea kastelen of kerkjes. In een schattig dorpje is het natuurlijk nog steeds leuker met een lekker zonnetje, maar daar is de regen toch net wat minder erg dan op de camping.

Spelletjes, spelletjes en nog eens spelletjes

Het grote voordeel van spelletje, bijvoorbeeld ten opzichte van het lezen van tip 1, is dat je dit gezellig met je vakantiepartners kunt doen. Een kaartspelletje kan perfect worden gedaan binnen de warmte van de tent, en als je een goede tafel beschikbaar hebt kan er ook worden genoten van een bordspel. Ideaal groepsvermaak, en het weer kan geen spelbreker zijn!

tent

Lees ook: Ga je voor het eerst kamperen? 10 tips om je op weg te helpen!

Geniet van je gezelschap

Als je met je partner op vakantie bent, hoeft het weer al helemaal niet van invloed te zijn op de stemming. Trek een lekker flesje wijn open en geniet van elkaar in de tent. Zo vermaak je je toch, en laat je je niet kisten door een beetje regen.

Bouw een feestje in je tent

Deze tip is misschien alleen toepasbaar voor vakantieganger met een grote tent, maar toch kan deze tip goed van pas komen. Nodig vrienden en familie uit in de tent, en maak er iets gezelligs van. Muziekje erbij en een paar drankjes, en je bent in no time vergeten dat het weer buiten de tent vreselijk is. Prettige bijkomstigheid is dat je snel bekend zal staan als de trekpleister van de camping. Gezelligheid is altijd het beste tijdverdrijf.

Kijk voordat je vertrekt naar het weerbericht

Dit klinkt misschien als een open deur, maar als de voorspellingen echt zo slecht zijn, kun je er altijd nog voor kiezen om naar een andere plek te gaan voor je campingplaats. Natuurlijk kunnen de voorspellingen uiteindelijk meevallen, maar als je echt bent gesteld op warm en zonnig weer, is het iets wat je kunt overwegen. Iets verder doorrijden voor een betere vakantie is dan een goed idee. Ook al zou dat wel betekenen dat je weinig vertrouwen hebt in de voorgaande tips!

Plaats nokbogen

Nokbogen zijn een soort ronde stokken. Deze stokken zorgen ervoor dat er geen waterplassen vormen bovenop de tent. Als dit namelijk gebeurt, is de kans groot dat de tent in elkaar klapt door het extra gewicht. Het is een makkelijke oplossing die je tent kan redden.

Trotseer de regen

De laatste tip is meer gericht op de mentale gesteldheid van de vakantiegangers. Want regen is natuurlijk vervelend, maar een paar spetters moeten niet een al te grote impact hebben op je vakantie. Want ook in de regen kun je lekker door het landschap fietsen en wandelen. Niet bij de pakken neer gaan zitten dus, en ga op zoek naar leuke uitstapjes. Misschien begin je de regen uiteindelijk zelfs wel te waarderen.Auteur: Campings.nl