Logo Campings.nl Logo Campings.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

Dit zijn de goedkoopste Europese landen om te kamperen

Waar kan je in 2023 nog goedkoop kamperen? Het is ongetwijfeld een van de belangrijkste vragen in je achterhoofd tijdens het boeken van een vakantie. Hoewel kamperen ook weer duurder is geworden, is het nog steeds de goedkoopste manier van vakantie vieren. De prijs verschilt echter sterk per land. Wij zochten uit in welke landen je het goedkoopst kan kamperen.

Dit zijn de goedkoopste Europese landen om te kamperen

De goedkoopste landen om te kamperen

Er is een aanzienlijk verschil tussen de gemiddelde prijs voor een staanplaats op de campings in Europa. Als we kijken naar de populairste kampeerbestemmingen zit er een prijsverschil van rond de €30,- tussen Zweden (€37,- per dag) en Kroatië (€69,- per dag). In welke landen je goedkoop kan kamperen lees je hieronder.

1. Zweden

Droom je van een betaalbare kampeervakantie in Europa? Dan is Zweden dé plek voor jou. Volgens onderzoek is dit prachtige Scandinavische land het goedkoopste campingland in Europa. Hoe zit het met de kosten? Nou, ter vergelijking; voor een gezin van twee volwassenen en een 10-jarig kind betaal je gemiddeld €55,70 per nacht op een Europese camping in het hoogseizoen. Maar in Zweden is de gemiddelde prijs €37 per nacht. En dit omvat een staanplaats voor je auto en caravan plus essentiële extra's zoals elektriciteit, warme douches en toeristenbelasting.

panorama foto van Stockholm, hoofdstad van zweden. Gebouwen en bomen aan het water

Maar er is meer goed nieuws. Als €37 per nacht nog te hoog voor je is, heeft Zweden nog een extraatje voor je: het allemansrecht. Dit unieke Zweedse concept betekent dat je in het wild mag kamperen met je camper of tent tenzij het land privébezit is.

2. Duitsland

Onze Duitse buren hebben het goed bekeken. Je hoeft helemaal niet ver weg te gaan voor een kampeervakantie in een prachtige natuurgebied. Met een gemiddelde prijs van €38,50 per nacht ben je gegarandeerd van een fijne staanplaats, inclusief alle faciliteiten die er op de camping aanwezig zijn. Ontdek bijvoorbeeld de uitgestrekte bossen van het Zwarte Woud en geniet van een fijne vakantie op enkele uren rij afstand van Nederland.

De bastei, stenen brug in de bergen van Duitsland vanuit de lucht gezien

3. Verenigd Koninkrijk

Verrassend genoeg staat het Verenigd Koninkrijk op nummer 3 in de lijst van goedkoopste kampeerbestemmingen in Europa. De afgelopen jaren is een vakantie met de camping erg populair geworden onder de Britten, die zo het stadse leven willen ontwijken. Wil je dus gegarandeerd zijn van een plek en hierbij profiteren van de goedkope tarief van gemiddeld €47,- per nacht? Dan is het slim om op tijd te reserveren! Met campings in de buurt van steden zoals Londen of juist afgelegen in de natuur vind je altijd wel een voordelige plek om te overnachten.

weg door de bergen in het Verenigd Koninkrijk

4. Frankrijk

Op nummer 4 van goedkoopste landen om te kamperen staat Frankrijk. Met een gemiddelde prijs van €49,- per nacht kan je voordelig genieten van een heerlijke kampeervakantie. Frankrijk staat bekend om zijn adembenemende landschappen, variërend van mooie kustlijnen tot enorme wijngaarden en sommige van de meest impostante bergen in heel Europa! In Frankrijk kan je alle kanten op met je vakantie, van heerlijke strandvakantie in Zuid-Frankrijk of aan de Middellandse Zee tot een avontuurlijke tocht door de Franse Alpen.

Eiffeltoren in Parijs, met boten in het water

5. Nederland

Op nummer vijf staat ons eigen prachtige kikkerlandje! Misschien wel nog voordeliger, aangezien je geen reiskosten hoeft te betalen naar het buitenland. Je weet in ieder geval dat je met een gemiddelde prijs van €52,60 per nacht verzekerd bent van een goede overnachting aan een van de vele campings in Nederland. Ons land heeft een uniek landschap, van de duinen aan de Noordzeekust tot de Waddeneilanden. Kijk de volgende keer dat je een vakantie wil boeken eens naar de mogelijkheden in Nederland en laat je verrassen door de prachtige campings die door heel het land staan.

Herenhuizen aan de gracht in Amsterdam

Wil je lekker op vakantie naar een camping en ben je nieuwsgierig naar de prijzen? Hopelijk weet je na het lezen van dit artikel wat de goedkoopste kampeerlanden zijn om naar toe te gaan. Wacht dan niet te lang met het boeken van een staanplaats en wees gegarandeerd van de beste prijzen voor jouw vakantie!Auteur: Ferhat