Logo Campings.nl Logo Campings.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

De zeven leukste pretparken in Frankrijk

De zeven leukste pretparken in Frankrijk

Wie vaak met het gezin gaat kamperen in Frankrijk kent het misschien wel: steeds minimaal een dagje uit naar een pretpark of een andere attractie. Of misschien heb je dit jaar wel zin om eens een goed pretpark op te zoeken en er in de buurt te kamperen. Wij hebben voor jou op een rijtje gezet welke pretparken in Frankrijk je eens moet hebben bezocht, voor zowel de achtbaanfans als kleinsten.

1. Disneyland Parijs, Coupvray

Deze komt natuurlijk niet als een verrassing: Disneyland Parijs is het dichtstbijzijnde Disney park voor Nederlanders in Europa en dus staat deze ongetwijfeld op je bucket list, of die van je kinderen. Disneyland Parijs is het grootste pretpark van Europa en trekt jaarlijks miljoenen bezoekers van over de hele wereld. Het park biedt attracties en shows voor alle leeftijden, van kinderattracties tot spannende achtbanen. Naast het pretpark heeft Disneyland Parijs ook een winkel- en uitgaansgebied genaamd Disney Village, waar bezoekers kunnen genieten van restaurants, bars en entertainment. Het park heeft diverse themagebieden, waaronder Fantasyland, Frontierland en Adventureland, die de sfeer van de Disney-films en -verhalen weergeven. Rondom Parijs zijn verschillende campings te vinden, van gemeentecampings tot familiecampings, dus is het zeker een optie om in de buurt van Disneyland Parijs te kamperen.

2. Parc Astérix, Plailly

Parc Astérix is een pretpark in Hautes-de-France geïnspireerd door de populaire stripfiguren Asterix en Obelix. Het pretpark biedt verschillende attracties en shows voor alle leeftijden, van achtbanen en waterattracties tot live shows. Er zijn ook verschillende themagebieden zoals "Gaulois Village", "Roman Empire" en "Vikings", die de sfeer van de stripverhalen weergeven. Parc Astérix heeft ook een avonturenpark genaamd "La Forêt des Druides", waar bezoekers kunnen klimmen, slingeren en zip-linen tussen de bomen. Het pretpark biedt een unieke ervaring voor liefhebbers van Asterix en Obelix en is een must-visit attractie voor iedereen die is opgegroeid met de stripboeken.

3. Walibi Rhône-Alpes, Les Avenières

Walibi Rhône-Alpes is een pretpark gelegen in de Franse regio Rhône-Alpes. Het park biedt meer dan 20 attracties, waaronder achtbanen, waterattracties en familieattracties. Het pretpark heeft themagebieden zoals "Fiesta Texas" en "L'Île aux Pirates", die de sfeer van het Wilde Westen en piraten weergeven. Walibi Rhône-Alpes heeft ook een avonturenpark genaamd "Aqualibi", waar bezoekers kunnen genieten van glijbanen en zwembaden. Als je dan toch al in het prachtige Rhône-Alpes op de camping verblijft, is dit pretpark een must-visit.

4. Fraispertuis City, Jeanménil

Fraispertuis City is een pretpark gelegen in de regio Grand Est in Frankrijk. Het park biedt attracties en shows voor alle leeftijden, van achtbanen tot kinderattracties. Het park heeft themagebieden zoals "Old America" en "Mexico", die de sfeer van het Wilde Westen en Mexico weergeven. Fraispertuis City heeft ook een waterpark genaamd "Aqua City", waar bezoekers kunnen genieten van glijbanen en zwembaden. Het park biedt een ontspannen en familievriendelijke sfeer en is een populaire toeristische attractie in de regio. Fraispertuis City is een geweldige keuze voor de kampeerders die zich even in het Wilde Westen willen begeven.

5.      Le Pal, Dompierre-sur-Besbre

Le Pal is een pretpark en dierentuin gelegen in Dompierre-sur-Besbre in de regio Auvergne-Rhône-Alpes. Het park biedt meer dan 30 attracties, waaronder achtbanen, waterattracties en familieattracties. Het park heeft ook een dierentuin met meer dan 600 dieren, waaronder tijgers, leeuwen, olifanten en giraffen. Le Pal heeft themagebieden zoals "Yukon Territory" en "Far West", die de sfeer van het wilde westen weergeven. Het park biedt een unieke combinatie van pretpark en dierentuin en is een geweldige keuze voor gezinnen die op zoek zijn naar een leuk dagje uit. Le Pal is een populaire toeristische attractie in de regio.

6. Nigloland, Dolancourt

Nigloland is een pretpark gelegen in de regio Grand Est in Frankrijk. Het park biedt meer dan 40 attracties, waaronder achtbanen, waterattracties en familieattracties. Het park heeft themagebieden zoals "Village Rock 'n' Roll" en "La Cité Médiévale", die de sfeer van rockmuziek en middeleeuwse tijden weergeven. Nigloland heeft ook een waterpark genaamd "Aqua Niglo", waar bezoekers kunnen genieten van glijbanen en zwembaden. Het park heeft een ontspannen en familievriendelijke sfeer en is een geweldige keuze voor gezinnen die op zoek zijn naar een leuk dagje uit. Nigloland biedt ook verschillende shows en entertainment gedurende de dag. Het Franse pretpark is een populaire toeristische attractie in de regio en trekt bezoekers van alle leeftijden aan.

7. Parc Spirou Provence, Monteux

Parc Spirou Provence is een pretpark gelegen in de regio Provence-Alpes-Côte d'Azur in Frankrijk. Het park biedt meer dan 20 attracties, waaronder achtbanen, waterattracties en familieattracties. Het park heeft themagebieden zoals "Lucky Luke City" en "Marsupilami Jungle", die de sfeer van stripverhalen weergeven. Parc Spirou Provence heeft ook een avonturenpark genaamd "Spirou Challenge", waar bezoekers kunnen klimmen, slingeren en zip-linen tussen de bomen. Het park biedt een ontspannen en familievriendelijke sfeer en is een geweldige keuze voor gezinnen die op zoek zijn naar een leuk dagje uit. Parc Spirou Provence is een populaire toeristische attractie in de regio en zeker een aanrader als je een pretpark zoekt terwijl je op een camping in Provence-Alpes- Côte d'Azur verblijft.Auteur: Marloes